Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Συγκινηθήκαμε...

.

Συγκινήθηκαν !!!
Την φράση αυτή θυμάμαι πως άκουγα από την μάνα μου και την αδερφή της κάθε φορά που κάποιος σωρός από περιοδικά ή ρούχα βαριότανε την ασταθή ισορροπία και κατρακυλούσε, άλλοτε ήρεμα και άλλοτε με εκκωφαντικό θόρυβο.
Δεν ξέρω αν αυτή η φράση για το συγκεκριμένο γεγονός είναι κοινή ή ωφείλεται στην αμερικάνικη καταγωγή τους και στον προφανή συσχετισμό της έκφρασης με το αγγλικό "μούβ", δουλειά των γλωσσολόγων είναι αυτό και των χιλιάδων ετυμολογούντων στο διαδίκτυο, απλά την καταθέτω.
Ξέρω όμως πολύ καλά πως αυτή φράση μου έρχεται συνεχώς στο νού όπως βλέπω κάθε μέρα να γκρεμίζονται οι σωροί που είχαμε φτιάξει για να ζήσουμε μια ήρεμη, ειρηνική ζωή η γενιά μου, από τις ελάχιστες γενιές που ε'ιχαν την τύχη να μην γευτούν ένα πόλεμο.
Συσσωρεύαμε κρατήσεις στα ταμεία για τα γηρατειά μας και τώρα αυτά διαλύονται, συσσωρεύαμε όνειρα για μια αξιοπρεπή ζωή στην σύνταξη και τα βλέπουμε να ξεθιωριάζουν εισπράττοντας μια ανήθικη ανασφάλεια για σφάλματα που άλλοι έκαναν και σε άλλους τα φορτώνουν.
Πάντοτε την κοινωνία την φανταζόμουνα σαν πυραμίδα που σχηματιζότανε από τις γενιές που έρχονταν συνέχεια. Τώρα η κορυφή αυτής της πυραμίδας γκρεμίζεται από την μετανάστευση όσων νέων μπορούν να κυνηγήσουν ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την πατρίδα μας που φαίνεται πως κι αυτή συγκινήθηκε.

Συγκινηθήκαμε !!!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Μια βόλτα σήμερα

.

Σαν βγαίνεις βόλτα στην Φωκίονος Νέγρη σήμερα ξαφνιάζεσαι από την ασχήμια. Που πήγαν όλες εκείνες οι "ανατολικές" οι δίμετρες και οι καλοβαλμένοι νεαροί που τις πρακτόρευαν ; Ξαφνικά γέμισε ο τόπος από τις "άλλες", αυτές που φύλαγαν γιαγιές και με την κρίση τώρα χάσαν την δουλειά τους. Τις βλέπεις, μαζί με τους απόμαχους Αλβανούς να σέρνουν την κακομοιριά τους στις πλατείες και όπου υπάρχουν παγκάκια, μια που η ηλικία τους δεν επιτρέπει την εκ νέου μετανάστευση και τα χρόνια έκοψαν τους δεσμούς με την πατρίδα. Ενα καινούργιο γκέττο δημιουργείται παράλληλο με αυτά των αφρικανών και των ασιατών, αυτά πάντα υπήρχανε αλλά δεν φαίνονταν, τώρα που αραιώσαμε λιγάκι, αχνοδιακρίνονται.


Ονειρα που χαθήκανε, πολιτικά οράματα που δεν συγκινούνε πια μπροστά στο αδυσώπητο κυνήγι του επιούσιου, εκφράζονται στους τοίχους, τους ίδιους τοίχους όπου κάποτε  γραφότανε η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, κόκκινο, πράσινο, μπλέ, ανάλογα με τα πολιτικά πιστεύω καθενός. Τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά, δίνουν κι αυτά τον τόνο αλλά και χώρο για συνθήματα.


Ομοια με τους ανθρώπους και τα σπίτια, αυτά δεν το φωνάζουνε, το γράφουνε  "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ"  ή και "ΠΩΛΕΙΤΑΙ". Πόσοι και πόσοι δεν θάθελαν να βάλουν μια ίδια ταμπέλλα στα υπάρχοντα τους, στο σώμα τους ή στην ψυχή τους ; Το βλέπεις στα μάτια τους.
Πωλείται το μαγαζάκι του Elite, το ανέλαβε μεσιτικό γραφείο, όπως την κηδεία του ανέλαβε κάποιο γραφείο κηδειών. Ετσι  οι αναμνήσεις  από όλους τους ηθοποιούς και καλλιτέχνες των τελευταίων χρόνων έχασαν το στέκι τους και ίσως ξεθωριάσουν από την αδιαφορία των πνευματικών ταγών μας.


Κι αυτό πωλείται. Ενα παλιό μικρό καφενεδάκι ήτανε με ένα φλιπεράκι μέσα τα χρόνια του 60. Οι μόνιμοι πελάτες του ταξιτζήδες -πειρατές τους λέγαν τότε- με τις αμερικάνικες μπιουίκ και ντεσότο
παρκαρισμένες απ' έξω περιμένανε για κανένα αγώϊ. Δούλευαν το πρωΐ πηγαίνοντας τον κόσμο στην δουλειά του σαν πειρατικά και ξανά το μεσημέρι να τον πάνε πίσω στο σπίτι, τα λεωφορεία ήταν λίγα τότε και δεν επαρκούσαν. Τις άλλες ώρες υπήρχε ο ανταγωνισμός των απλών-και πιο ευκίνητων- ταξί, έπρεπε να βρεθεί καμια παρέα από εξη άτομα και πάνω για να τους προτιμήσει. Μαζεύονταν λοιπόν οι "πειρατές" και παίζαν φλιπεράκι κολλεγιά, βάζοντας από ένα φράγκο ο καθένας. Παίζαν από μια παρτίδα με την σειρά και βοηθούσε ο ένας τον άλλο -αν κάποιος ήτανε καλός- για να κερδίσουνε καμιά παρτίδα, να μην βάζουνε συνέχεια δραχμές στο μηχάνημα. Υπήρχε ένας που ήταν άσσος στο δεξί φλιπεράκι κι ένας πιτσιρικάς -εγώ- που τον βάλανε στην κολλεγιά τους για το αλάνθαστο αριστερό του. Ωρες απλές κι ευτυχισμένες με τα πολύχρωμα φωτάκια και τους ήχους από τις καμπανούλες που έβγαζε το μηχάνημα, όλα μηχανικά ήτανε τότε. Μετά τα απαγορεύσανε τα φλιπεράκια και όταν τα ξαναεπιτρέψανε ήτανε ηλεκτρονικά και ξεπερασμένα. Και τα ταξί τα αμερικάνικα  με τα αναδιπλούμενα καρεκλάκια πήγανε για απόσυρση με την βελτίωση των συγκοινωνιακών γραμμών και το καφενεδάκι- ίσως το μοναδικό ημιυπόγειο καφενεδάκι- ξέμεινε από πελατεία και άλλαξε χρήση, έγινε κατοικία, πολλοί οι μετανάστες πριν λίγα χρόνια και οξύ το πρόβλημα της στέγης. Μπήκανε αλουμίνια στις πόρτες και τα παράθυρα, μπήκανε κουρτίνες, ευπρεπίστηκε.
Αλλά δεν άντεξε στην κρίση...

.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Στερνή μου γνώση...

Αναδημοσιεύω σήμερα μια ανάρτησή μου προ διετίας περίπου, για να θυμηθούμε πως βλέπαμε τα πράγματα τότε που η λέξη πτώχευση ήταν ταμπού...

 

Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010


Τιμιότητα και πολιτική αλητεία

                                                          "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"
Η περιβόητη φράση του Χαρίλαου Τρικούπη ειπώθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1893. Ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε την τιμιότητα  να πληροφορήσει τον λαό για την οικονομική κατάσταση της χώρας, συνέπεια του άκρατου και άκριτου δανεισμού και κατασπατάλησης των δανείων σε μικρά και μεγάλα ρουσφέτια από τα εναλλασσόμενα στην εξουσία κόμματα της εποχής. Εδόθη, προς τιμήν του, το όνομά του σε κεντρική οδό των Αθηνών.


Ο εικονιζόμενος πρώην αποτυχημένος ποδηλάτης και νυν πρωθυπουργός στερείται τέτοιων προσόντων και δεν έχει γίνει ακόμα δρόμος. Αρχηγός ενός από τα δύο κόμματα που μονοπώλησαν την εξουσία επιτρέποντα στους "μεγάλους" να μην πληρώνουν ποτέ Φ.Π.Α. και Ι.Κ.Α., καταληστεύοντας τα επικουρικά ταμεία και τους πόρους του κράτους, συνάπτοντας δάνεια για να φαγωθούν από "ημετέρους", βρέθηκε "συμπτωματικά" πρωθυπουργός στα δύσκολα. Οχι στην Ελλάδα φυσικά, περνάει από δω μόνο σαν επισκέπτης μερικές μέρες τον μήνα, τις άλλες θυμάται πως είναι υπουργός (δια βίου) των εξωτερικών και μισοτρίβεται στα εξωτερικά με την Μέρκελ  και άλλους ηγέτες για να μας δείξει πόσο σοβαρή είναι η δουλειά που κάνει- και με την σφραγίδα των γερμανών !
Γύρνα στα πάτρια εδάφη, αρχηγέ, τόσα και τόσα γραΐδια σε περιμένουν να σου προσφέρουν την σύνταξή τους για να σώσεις την Ελλάδα από την χρεωκοπία !! Στους άλλους δεν την δίνουν, μόνο εσένα εμπιστεύονται !
Ω πόσα έκανες να απαλύνεις τον πόνο των δημοσίων υπαλλήλων που τους χερικώνεις  ετσιθελικά. Πρώτα-πρώτα εξαίρεσες τους στρατιωτικούς, μη φας καμιά χούντα και δεν το καταλάβεις. Ο νοήμων λαός αντελήφθη ότι οι στρατιωτικοί μια που μπορούν να τρώνε και να κοιμώνται τζάμπα μέσα στο στράτευμα έχουν αυξημένες ανάγκες, άρα καλώς εξαιρέθηκαν. Μετά χαράτσωσες αναλογικά τους υπόλοιπους, βέβαια το αναλογικά δεν πάει στο χαράτσι αλλά στον μισθό. Με τα νέα μαθηματικά που διδάσκει το υπουργείο που ονομάσθηκε δια βίου "μάθησης" ώστε να καταλάβουν όλοι ότι ούτε ελληνικά δεν ξέρουν οι κοντινοί σου, κανονίσθηκε μια "δόση" περίπου 4 000 ευρώ τον χρόνο, ανά τεμάχιο. Ετσι ο δικαστικός των 79 000  ευρώ εισοδήματος θα λάβει μόνο 75 000 και θα "πονέσει" το ίδιο με τον εκπαιδευτικό των 18 000 που θα πάει στις 14 000 και τον πρωτοδιόριστο των 12 000 που θα πάει στις 8 000. Πετσοκόβεις  το Δώρο Πάσχα και το Επίδομα Αδείας που είναι του άμεσου μέλλοντος, ενώ  το Δώρο Χριστουγέννων το αφήνεις άθικτο, έχεις καιρό μέχρι τον χειμώνα ή να πιστέψω όσα μου λες τώρα επειδή έχεις την Μέρκελ κωλονοστήριξη, κάπως αλλιώς μας τάλεγες μόνος σου, τον Σεπτέμβρη.
 
Ξέρω βέβαια ότι χτυπάς το μεγάλο κεφάλαιο μέσω του φόρου κατοικίας που στηρίζεται στις αντικειμενικές αξίες.
Δώσε λίγο βάση μια που πέρασες από δω.
Ενας λεφτάς αγοράζει με 170 000 ένα ερείπιο αντικειμενικής αξίας 100 000 ευρώ, ξοδεύει πάνω από 500 000 και το κάνει παλατάκι ανάλογο των χρημάτων του. Πόση αντικειμενική αξία έχει το παλατάκι ; Αν δεν το ξέρεις, κρίμα την θέση που κατέχεις, η αντικειμενική αξία παραμένει στις 100 000 ευρώ. Γι αυτό γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους οι έχοντες κάθε φορά που βάζεις φόρο στα ακίνητα. Ασε που πολλές φορές  έχουνε πάρει και ευνοϊκό δάνειο για να φιάξουν το ερείπιο.

Τι μας έμεινε ; ο Φ.Π.Α., αν δηλαδή δεν μπορούσες να τον εισπράξεις με 17%, είναι σίγουρο ότι τώρα που τον μεγάλωσες κάποιες μονάδες θα σπεύσουν όλοι συγκινημένοι να τον καταβάλουν...

Σε τελική ανάλυση το μόνο άμεσο χρήμα που θα πιάσεις είναι των δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχεις εξαιρέσει, ας πούμε ότι είναι αυτά τα περίπου 5 δις που ζητάς. Πόσο καιρό θα την βγάλεις ; Μέχρι το φθινόπωρο ; Δύσκολο.
Α, τότε θα θυμηθείς να αρπάξεις το Δώρο των Χριστουγέννων. Και πάλι τι θα κάνεις; Λίγους μήνες παράταση. Η μήπως με τα καινούργια δάνεια δεν θα συνεχισθεί το φαγοπότι των στερημένων από εξουσία τα τελευταία χρόνια στελεχών ; Μήπως θίχθηκε κανένα προνόμιο των "ημετέρων" και δεν το πήραμε χαμπάρι ; Ολοι οι προνομιούχοι διαδηλώνουν από τώρα και απεργούν για να μην επαληθευούν οι ...φήμες περί μείωσης 7 % στις αποδοχές τους, όχι 12% και 30% οπως στους δημόσιους υπαλλήλους (εργαζόμενοι στην ΕΡΤ).
Ο Δ.Υ. των 1300 ευρώ το σκέπτεται πολύ, τον πονάει  το 70άρι της απεργίας.


Από την άλλη εντελώς συμπτωματικά, την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου κυκλοφορεί το ντιβιντί της Τζούλια (ς), (κλίνεται άραγε ;). Εξαιρετικό κομμάτι, είδα αποσπάσματα σ' ένα πρακτορείο Προ-Πο, εφάμιλλο των έργων τέχνης που είχε γυρίσει η Τίνα Σπάθη με τον Γκουσγκούνη την δεκαετία του 70, καμμία σχέση με τα ξενέρωτα πορνό του διαδικτύου και των βιντεάδικων. Σαφώς και πρόκειται για υποκλοπή προσωπικών της στιγμών με τυχαία διερχόμενον Γάλλον πορνοσταρ, απ' ότι με πληροφόρησαν, από τρεις τέσσερις κάμερες... Επίσης η Τζούλια έχει κάποιες διαφορετικές αντιλήψεις περί της χρήσεως της σαμπάνιας ώσπερ σαμπουάν αλλά και της ανακυκλώσεως των υαλίνων φιαλών του καμπανίτη οίνου..
Δούλεψε μια χαρά ο αντιπερισπασμός, που να τρέχουν τώρα σε διαδηλώσεις οι Δ.Υ., βολεύτηκαν με το ντιβιντί, αλλά κι' αυτό προσωρινό είναι, θα το δουν δυό, τρεις, δέκα φορές και θα το βαρεθούν.
Θα έρθει η 1η του Μάη που θα αρχίσουν οι κρατήσεις αναδρομικά από πρώτης πρώτου και τότε θα αντιληφθει περί τίνος πρόκειται ο νεοέλλην, σ΄ αυτό μοιάζει στην Τζούλια, αν δεν...εμβαθύνει δεν το αντιλαμβάνεται...
Αν όχι τον Μάϊο, τον Σεπτέμβρη θα ξυπνήσει και τότε βέβαια...ούτε ψύλλος στον κόρφο σου.

Μακάρι να είχες την τιμιότητα να κηρύξεις πτώχευση από το να ξεκοκαλίζεις τους χειρότερα αμειβόμενους υπάλληλους του κράτους, αλλά η πτώχευση βλέπεις, πλήττει και τους έχοντες και τους μη έχοντες οπότε... αναβάλλεται μέχρι οι έχοντες να μαζέψουν περισσότερα !
Δεν θα σου θυμίσω τι έλεγες πριν λίγους μήνες προεκλογικά διότι προφανώς τότε ήσουνα μικρός και δεν ήξερες, θυμάμαι που σε φωνάζανε Γιωργάκη...

Δεν μου αρέσει να βρίζω, είμαι λογικός άνθρωπος.
Κατ' αρχάς δεν βρίζω ποτέ τα θεία, βαστάω μια πισινή μπας και υπάρχει μετα θάνατον ζωή και μου την έχουνε στημένη, αλλά...
Λες σε κάποιον "άει στον διόλο" και μπορεί να τον στέλνεις να κάνει παρέα με την επιλογή του.
Του λες "άει χάσου" και μπορεί όντως ο άνθρωπος να ήθελε να απομονωθεί, μοιάζει σαν ευχή τότε !!
Του λες " άει γαμήσου" και πιθανώς καλύπτεις κάποιες σεξουαλικές ανάγκες  του.
Γι΄αυτό εγώ απλά λέω  "Αντε πέθανε, ρε ! " που δεν θεωρείται βρισιά.

 Προσθήκη

Για όσους δεν (ή κάνουν πως δεν) καταλαβαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θίγονται περισσότερο από όλους είναι οι εκπαιδευτικοί. Το γιατί εξηγείται πολύ απλά. Είναι οι μόνοι υπάλληλοι που στην συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν διορισθεί με επετηρίδα (αργότερα με το ΑΣΕΠ) δηλαδή  χωρίς την παρέμβαση του μεσάζοντα πολιτικού. Δηλαδή δεν είναι μαθημένοι στο ρουσφετολογικό αλισβερίσι με αντίστοιχη πώληση της ψήφου.
Αυτό το πληρώνουν με πολλούς τρόπους.
Ενώ στατιστικά είναι οι περισσότερο εργαζόμενοι υπάλληλοι, κατηγορούνται για το αντίθετο. Τώρα συγκινημένη από το πετσόκομα του μισθού τους η υπουργός «δια βίου μάθησης-τρομάρα της» δήλωσε ότι θα μειωθεί η διδακτέα ύλη- όχι οι διδακτικές ώρες , διότι…
είναι οι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμα και από τους μόνιμους επιστάτες των σχολείων.
Πληρώνουν κρατήσεις εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια για το επίδομα των 176 ευρώ το οποίο δεν έχουν πάρει  ακόμη, παρά τις ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις που δεν γίνονται εκτελεστές από τις κυβερνήσεις.
Τους στερούν ουσιαστικά το εφ’ άπαξ, βάζοντας στο ταμείο αρωγής των εκπαιδευτικών τους καλοπληρωμένους δικαστικούς ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ. Ηδη η αναμονή για το εφ’άπαξ πλησιάζει τα 20 χρόνια !
Τους έχουν φορτώσει για αντίποινα στην κομματική ανεξαρτησία τους ότι χειρότερο κατακάθι υπάρχει στον κομματικό συνδικαλιστικό χώροενω οι εξωκομματικές συνδικαλιστικές προσπάθειες θέλουν δεκαετίες για να οργανωθούν και να γίνουν γνωστές. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς μετά από μια σύντομη  προδοτική θητεία προωθούνται σε άλλες θέσεις  (σε συμβούλια, βουλευτές κ.λ.π.) σαν ανταμοιβή της στάσης τους.
Και φυσικά είναι από τους ελάχιστους κλάδους που δεν εξαιρούνται σε κάποιο από τα είδη των αφαιμάξεων.

6 comments:


Riski είπε...
χαχαχαχα κρατάς πισινή για το ενδεχόμενο μετά θάνατον ζωής, ε; Πολύ ωραίο το ποστ. Πολύ το φχαριστήθηκα. :)
gpointofview είπε...
Ναι, Ρίσκι, προσπάθησα να εκφράσω τον μέσο νεοέλληνα που στα -ήντα του αρχίζει να ανάβει κάνα κεράκι μπας και... όπως και τον μέσο νεοέλληνα πολιτικό που ζει μέσα στην χλιδή καλ΄ωντας τους άλλους να σφίξουν το ζωνάρι τους, όποιος το δει κομματικά-ονομαστικά δεν κατάλαβε τίποτε
ezak είπε...
Αν βάλεις δίπλα δίπλα αυτά που έλεγε προεκλογικά (μόλις 5 μήνες πριν,όχι 5 χρόνια) και αυτά που εφαρμόζει τώρα, νομίζεις ότι κυβερνά κάποιος άλλος."Πάμε" ήταν το σύνθημά του αλλά δεν μας είπε το "...κατά διαόλου). Για τους εκπαιδευτικούς έχεις απόλυτο δίκιο μόνο που κάποιοι βρήκαν τρόπο να αξιοποιηθούν κομματικά μέσω των αποσπάσεων, μετατάξεων κλπ. Επίσης η Τζούλια είναι καλό κορίτσι κατά, πολύ, βάθος αφού δεν προτιμά ουίσκι και δεν αφήνει καμιά σταγόνα να πάει χαμένη...
gpointofview είπε...
Ezak, ελπίζω ότι δεν θεωρείς εκπαιδευτικό τον Ζαχόπουλο π.χ. Πιο παλιά, πριν τις επετηρίδες, ήταν ο πιο γρήγορος τρόπος να μπεις στο δημόσιο και οι "πονηροί" έφταναν έτσι στον "στόχο" τους μεσω των μετατάξεων. Η Τζούλια...,ω η Τζούλια !
ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ είπε...
Δηλαδή για να καταλάβω το timing του dvd ήτο επιλεγμένο από κυβερνητικούς κύκλους; Γι΄αυτό τουλάχιστον προσωπικώς δεν πείθομαι. Δεν τους έχω να διαθέτουν τόση φαντασία. Τα οικονομικά τους μέτρα απέδειξαν ότι στερούνται εντελώς ευρηματικότητας. Αλλά τελικόν απολογισμό, συνολικά στο τέλος του έργου. Και αυτού του έργου. Και ο γερμανός δεν έχει δώρο και επίδομα πάσχα αλλά έχει 2.500 μισθό, υγεία και πιθανώς παιδεία και πολλά άλλα. Μπορεί μέχρι να χαιρετήσει και ο γιώργος να σου έχει δώκει και σένα 2.500 έστω και χωρίς δώρα, οπότε προσπάθησε να μείνεις μέχρι τότε ζωντανός. Κομματικά δεν νομίζω ότι δικαιούται κανείς να πάρει τις απόψεις σου, παρά μόνο όποιος αρνείται να παραδεχθεί ότι τα ίδια και χειρότερα έσουρνες και τον εξαίρετο και συμπαθέστατο γείτονά μου, άσε που κι εσύ πιστεύεις ότι μπροστά στη δήλωση "είμαι αριστερός" κάθε πολιτική συζήτηση λαμβάνει τέλος.
gpointofview είπε...
Φυσικά και δεν έχουν τόσο μυαλό οι πολιτικοί για το τάϊμινγκ που λες, μόνο πως θα φάνε τους απασχολεί, απλά δεν σκέφτηκες ότι έχουν οι...εκδότες (δεν ανεβοκατεβάζουν μόνο κυβερνήσεις, σκέφτονται και γι' αυτούς). Το έγραψα στην προσθήκη ότι μόνο στους κλάδους που έχουν προσληφθεί με μέσον είναι ψηλός ο μισθός και στους δικαστικούς γιαευνόητους λόγους. Η αλητεία τους είναι ότι τους διορισμένους στην Βουλή (ξέρεις πόσοι γυμναστές είναι διορισμένοι μαι με τι μισθό ;) στην ΕΡΤ και σε όλες τις ρουσφετολογικές θέσεις ούτε να τις καταργήσει σκέφτηκε (αλήθεια σε τι χρειάζεται η ΕΡΤ, εκτός από το να βολεύει κομματικά στελέχη ;) ούτε σε μείωση αποδοχών τις υποχρέωσε, ούτε καν το σκέφτηκε Συνεπώς ο προ μόλις πέντε μηνών εκλεγείς συνεχίζει το έργο των προκατόχων του σε βάρος της χώρας και του κοινωνικού συνόλου όπως και ο προηγούμενος και για να μην κοροϊδευόμαστε αναλογικά οι περισσότεροι βολεμένοι σε θεσάρες ανήκουν στο...ΣΥΡΙΖΑ. Απλά μας έφερε και την γαλλογερμανική συναίνεση (κωλοδάχτυλο) για να μας πείσει ότι παλεύει για το καλό της γριούλας που του χάρισε την σύνταξή της. Της μάνας του παιδί είναι, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Σου ξαναλέω ότι η πτώχευση έχει στοιχεία τιμιότητας που για τους γαλαζοπράσινους επαγγελματίες είναι ξένη ήπειρος, γι' αυτό την καθυστερούν μέχρι να λεηλατήσουν ότι περισσότερο μπορούν

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Υπομονή !!

Υπομονή !
Πάλι με χρόνους με καιρούς
πάλι δικός μας θάναι
Ερχεται κάποια στιγμή που ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος  Είναι ευτύχημα όμως όταν γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς παράπονα και πικρίες. Ο ΠΑΟΚ δυστυχώς- σ' αυτήν την φάση της ιστορίας του- δεν μπορούσε να παρακολουθήσει την εξέλιξη του Βεϊρίνια. Ενα "ταλεντάκι" που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον υγειή ποσοσφαιρικά αέρα της Τούμπας, χωρίς βεντετισμούς και ναζάκια όπως τα άλλα "ταλέντα" του ελληνικού ποδοσφαίρου, ίσως η παρουσία των δύο Πάμπλο (Κοντρέρας και Γκαρσία) αλλά και του ΚΥΡΙΟΥ Σάντος να ήταν καταλυτική. Το επίπεδό του σαν ποδοσφαιριστή είχε πλέον ξεπεράσει τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Συγχρόνως ο χαρακτήρας του τον έκανε περιζήτητο για ομάδες πιο προηγμένων πρωταθλημάτων. Τελικά η Βολφσμπουργκ με συνολική δαπάνη 11.5 εκατομμυρίων ευρώ τον απέκτησε.
Καλή τύχη, παικταρά μου και καλή επιστροφή !
Γιατί είναι σίγουρο ότι μετά από κάποια χρόνια θα ξαναγυρίσεις στο σπίτι σου (έχει παντρευτεί με ελληνίδα και έχουν ένα κοριτσάκι) να κλείσεις την καριέρα σου στην ομάδα που σε ανέδειξε και αγάπησες, στον κόσμο που αγάπησε και που αγάπησες. Μέχρι τότε :
καλή δύναμη και σε ευχαριστούμε !!