Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Περί των εκλογών...

                                                            Μεταφορά κάλπης στο Βελουχιστάν

Σε μια βδομάδα έχουμε εκλογές κι αυτή την φορά θα είναι διαφορετικές, φαίνεται από τα μηνύματα που διακινούν τα γνωστά και άγνωστα παπαγαλάκια. Στις προηγούμενες εκλογές αντιμετώπιζαν την ψήφο στα μικρά κόμματα σαν ψήφο "στα χαμένα", τώρα την εκθειάζουν σαν "τιμωρία στα δυο μεγάλα κόμματα" ξεχνώντας βέβαια ότι τιμωρία είναι να επιληφθεί η δικαιοσύνη (η ποιά ;;) και να πληρώσουν ΟΛΟΙ οι ένοχοι και όχι ένα δείγμα, όπως το καμένο χαρτί ο Ακης.
Πρωταθλητές στην κωλοτούμπα τα διαφόρων επιπέδων παπαγαλάκια προσπαθούν τώρα να μας πείσουν ότι δεν είναι κακό να ψηφίσουμε μικρό κόμμα αλλά είναι κακό η αποχή !! Θαυμάστε παραδείγματα :
Κατά μίαν θεωρία η αποχή ενισχύει τα μεγάλα κόμματα γιατί -λέει- μεγαλώνει το ποσοστό τους γιατί -λέει- μοιράζονται το ποσοστό της αποχής !! Σιγά ρε μεγάλε, τα ποσοστά των κομμάτων βγαίνουν επί των  ψήφων ενώ η αποχή επί των εγγεγραμμένων, τράβα να μάθεις ελληνικά και αριθμητική και έλα να μας τα ξαναπείς.
Αλλη θεωρία κτυπάει στον ...πατριωτισμό των δημοκρατικών ψηφοφόρων. Ακούστε επιχείρημα από σοβαρό (;) άνθρωπο. Αν  κάνεις αποχή και η Χρυσή Αυγή πάρει 30 ψήφους στους 1000 μπαίνει στην βουλή ενώ αν πας να ψηφίσεις με 30 στους 1001 δεν μπαίνει !! Αριθμητικά σωστό μεν αλλά για φαντασθείτε την περίπτωση  να έχει πάρει 29 στους 999 οπότε δεν μπαίνει ενώ αν δεν κάνει αποχή ο χιλιοστός και την ψηφίσει (για πλάκα ή για να ακούγεται άλλη μια φωνή στο κοινοβούλιο ή για να "τους τα χώνουν χωρίς φόβο" ) τότε παίρνει 30 στους 1000 και μπαίνει !!
Φυσικά κανεις δεν ξέρει τι θα ψήφιζε κάποιος που κάνει αποχή, το μόνο που είναι γνωστό είναι πως δεν είναι "στρατευμένος" σε κάποιο κόμμα, μικρό ή μεγάλο, άρα λογικό είναι να φανταζόμαστε ότι η κομματική σύνθεση της αποχής είναι σχεδόν όμοια με την σύνθεση των ψηφιζόντων και φυσικά ουδόλως ή ελάχιστα επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα!

Πάμε τώρα να δούμε γιατί τα κακά μικρά κόμματα έγιναν ξαφνικά καλά.
Είναι γεγονός πως ο κόσμος αγανάκτησε με την συμπαιγνία των Κωστάκη-Γιωργάκη και των κομμάτων  τους που μετά το μεγάλο φαγοπότι των τελευταίων χρόνων ξεφτίλισαν και κάθε έννοια κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αναθέτοντας την πρωθυπουργία σ' έναν τραπεζικό υπάλληλο, τόσο τους ένοιαζε η ετυμηγορία των εκλογών !! Τα ίδια λοιπόν τα μεγάλα κόμματα προωθούν την "τιμωρία" τους μέσω των μικρών κομμάτων τα οποία θα λειτουργήσουν σαν καθαρτήριο για να ξεφουκώσει η λαϊκή αγανάκτηση και να επανέλθουν. Εξ άλλου είναι πιθανότατο-για να μην πω σίγουρο- πως τα μικρά κόμματα δεν θα μπορέσουν να μονιάσουν για να κυβερνήσουν οπότε θα γίνει κατανοητή στον λαό η ανάγκη για ενισχυμένες πλειοψηφίες και θα επανέλθουν εξαγνισμένα και δριμύτερα.
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι στην Ελλάδα τα μικρά κόμματα αποτελούν τις δεξαμενές  απ΄όπου αντλούν τα στελέχη τους τα μεγάλα κόμματα με εξαίρεση ίσως το ΚΚΕ. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, η Δαμανάκη κι ο Ανδρουλάκης είναι χαρακτηριστικά και πιο πρόσφατα οι Βορίδης, Μπουμπούκος που πήραν μεταγραφή από το ΛΑΟΣ στην ΝουΔου (όπως ο Τάτος του Ατρόμητου και ο Σιόβας του Πανιωνίου υπέγραψαν ήδη στον Ολυμπιακό, τάλε κουάλε ! )
Τους αγανακτησμένους τους έχει μαντρώσει ο Καμμένος με την αντιμνημονιακή πολιτική του. Θα πρέπει όμως να θυμηθούμε πως ο Καμμένος είχε κατέβει με την ΔΗΑΝΑ του Στεφανόπουλου το !990 στην Β' Αθηνών και όταν ακόμα έπαιζε η εκλογή ενός βουλευτή της ΔΗΑΝΑ μεταξύ αυτού και του Κατσίκη στο Υπόλοιπο Αττικής, προσεχώρησε στην Ν.Δ. μαζί με τον Κατσίκη πριν βγουν τα αποτελέσματα.
Γενικά από πουθενά δεν προκύπτει ότι η ψήφος στα μικρά κόμματα θα μεταβάλλει ουσιαστικά το πολιτικό σκηνικό αλλά δυστυχώς η χώρα χρειάζεται ουσιαστικές αλλαγές και απόδοση ευθυνών για να ορθοποδήσει. Και δεν νομίζω να είναι κανείς τόσο αφελής που να πιστεύει πως οι πολιτικοί (όλων των κομματων ) θα βγάλουν μοναχοί τους τα μάτια τους. Με την ίδια αγαστή συνεργασία που αποφασίζουν κάθε τόσο την αύξηση των αποδοχών και των προνομίων τους θα τακτοποιήσουν και αυτό το "θεματάκι", δοθείσης ευκαιρίας.
Απ' όλα αυτά προκύπτει πως το μόνο που υπολογίζει το πολιτικό μας σύστημα είναι η μεγάλη αποχή γιατί θα είναι το πρώτο πραγματικό μήνυμα του λαού πως θέλει κάτι να αλλάξει. Γι αυτό και την πολεμούν με τα παπαγαλάκια τους μικρά και μεγάλα κόμματα. Δώστε με την αποχή ένα καλό μάθημα όχι μόνο στα μεγάλα κόμματα αλλά και στα μικρά ώστε ν' αλλάξουν μυαλά και να σταματήσουν οι υποψήφιοί τους να ρίχνουν νερό στον μύλο των μεγάλων. Δώστε τους να καταλάβουν πως δεν είναι η "φυσική συνέχεια" των μεγάλων αλλά πως πρέπει ν' αλλάξουν μυαλά και συνήθειες για να κερδίσουν την ψήφο σας , μην τους την χαρίζετε !

Αποχή ή  ...

 Απόχη !!

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Γεωργίου του μεγαλομάρτυρος


 Αγιε μου Γιώργη, Σκυριανέ μου



μεγαλομάρτυρα τρανέ...

όλοι οι Γιώργηδες, λίγο-πολύ, μεγαλομάρτυρες είμαστε
 (δεν είμαι εγώ ο Γιώργος σου)


μη κοιτάς που δεν το λέμε...
(με λένε Γιώργο) 


έχουμε...τους λόγους μας !
(ο Γιώργος είναι πονηρός )



αλλά πάνω απ ' όλα να μην ξεχνάμε...
(όπου Γιώργος και μάλαμα)



Χρόνια μας πολλά !!

G(eorge) . 


                              Το...ξαναλέμε ! 
Οπου Γιώργος και μάλαμα

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Και στο youtube !!!




Αν σας αρέσει ο Σουρής...
το προσπαθήσαμε και μεις !

 Κάτι σαν πρόσκληση...



Οι φίλοι του θεάτρου που επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση του γράφοντος στην διεύθυνση :

http://www.youtube.com/watch?v=ShL5qN4UEcM




.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

En fin...

Μετά από πολλές προσπάθειες, αναπάντεχα εμπόδια, εξωτερικούς δακτύλους και άλλα συναφή...


ανέβηκε η παράσταση " Μπραζίλ, Μπραζίλ" σε κείμενο (έμμετρο) του γράφοντος ο οποίος ευχαριστεί όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην ολοκληρωμένη παρουσία της.


Ειδικότερα όσους ακούραστα έρχονταν στις πρόβες, βοήθησαν να στηθούν τα σκηνικά και έβαλαν την "πινελιά" τους στην παράσταση.