Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Scripta manent και ... Huri

  Στον μουσουλμανικό παράδεισο (για τους άντρες) υπάρχουνε...huri

Λέτε να τρέφονται με...



Σύμφωνα με τις παραδόσεις, κάθε πιστός μουσουλμάνος δικαιούται κάθε βράδυ στον παράδεισό του τέσσερα (4) χούρι, δηλαδή  ωραιότατες παρθένες οι οποίες...αναγομώνονται μετά την ...χρήση.

Οπως έγραψε πριν από καιρό η εφημερίδα Καθημερινή, μελετητές του Κορανίου εξετάζουν την περίπτωση η λέξη "χούρι" ( στα ελληνικά το λέμε με γαλλική προφορά "ουρί" ) να μην σημαίνει γυναικείο πλάσμα αλλά... σταφύλια.



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή
Ο χριστιανισμός και ο μωαμεθανισμός αλλά και ο εβραϊσμός θεωρούνται θρησκείες εξ αποκαλύψεως, δηλαδή φανερώθηκε ο θεός στον Αβραάμ (αυτός είναι... στάνταρ) και του είπε ότι θα στείλει κάποτε τον Μεσσία να σώσει τον κόσμο. Οι Εβραίοι υποστηρίζουν ότι δεν ήλθε ακόμα, οι χριστιανοί ότι ήταν ο Ιησούς και οι μουσουλμάνοι ότι ήταν ο Μωάμεθ. Διαλιέχτε!!
Πέρα από αυτά όμως υπήρξαν και κοινωνικά φαινόμενα που ευνόησαν την δημιουργία αυτών των θρησκειών. Η γνώση γιά το πως γεννιούνται τα παιδιά μετέβαλε τις κοινωνίες από μητριαρχικές σε πατριαρχικές, μιά που με τον θεσμό του γάμου (ανύπαρκτος σε μητριαρχικές κοινωνίες όπου τα παιδιά ανήκαν στις μητέρες τους ή κατόπιν σε κάποιον θεό, ανάλογα που υπηρετούσε η ιερόδουλη) ήταν δυνατόν να προσδιορίζεται ο πατέρας και να του "ανήκουν" τα παιδιά. Αυτή ήταν και η βάση της θρησκείας των Εβραίων όπου κάθε φύλαρχος είχε ένα κάρρο γυναίκες και μετράγανε την ανδρική γραμμή γεννεές δεκατέσσερις ενώ οι παγανιστές δεν δίνανε μεγάλη σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες, βάζανε κάποιον θεό για προ-προ-γεννήτορα και καθαρίζανε από κάτι γενεαλογικά προβλήματα του στυλ αφού ο Αδάμ και η Εύα κάνανε μόνο δυό αγόρια τον Αβελ και τον Κάϊν πως διάολο "επληθύνθη" το ανθρώπινο γένος ;
Με την κυριαρχία των Ρωμαίων επεβλήθη και το ρωμαϊκό δίκαιο όπου η γυναίκα ήταν res-rei, δηλαδή αντικείμενο. Οι γυναίκες λογικό ήταν να θέλουν να γίνουν "άνθρωποι" και τέτοια ευκαιρία τους έδωσε επίσημα ο χριστιανισμός με την πρώτη ( και εν πολλοίς "άγνωστη" ) σύνοδό του το τριακόσια τόσο, στην Καζαμπλάνκα, όπου το μοναδικό θέμα που εξετάσθηκε ήταν αν η γυναίκα έχει ψυχή, με αίσια κατάληξη του αιτήματος. Λογικό ήταν όλες οι γυναίκες να ασπασθούν την νέα θρησκεία συμπαρασύροντας και τους άνδρες σε σημείο που ο Μέγας Κων/ος να την κάνει επίσημη θρησκεία του κράτους του και να γίνει Αγιος παρότι σε κάτι συζητήσεις έφαγε λάχανο -με τα χεράκια του- την γυναίκα του και ένα γιό του που είχαν κάποιες αμφιβολίες γιά το νέο δόγμα.
Οπως συνήθως γίνεται η καταπιεσμένη γυναίκα έπαιρνε τώρα εκδίκηση από τους άντρες. Φαίνεται όμως ότι το παράκανε ώστε όταν ο Μωάμεθ την ξαναϋποβάθμισε (αλλά χωρίς να της πάρει τα κεκτημενα δηλαδή την ψυχή), η διδαχή του να τύχει ευμενούς υποδοχής στα πλήθη της Ανατολής και έτσι να στεριώσει το δόγμα του με τα πιλάφια και τα ουρί.
Απο εκεί και πέρα όλες οι θρησκείες προσαρμόζονται στήν "επιστήμη" και την "κοινωνία"της εποχής. Ο πάπας για αιώνες έκαιγε στην πυρά όποιον πήγαινε κόντρα στον Αριστοτέλη αλλά στο τέλος ασπάσθηκε τις θεωρίες του Ιππαρχου με σάλτσα Κοπέρνικου. Σήμερα η καθολική εκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις στη φυσική προσπαθώντας να βρει το αμετάβλητο στοιχείο ώστε να το "ταυτίσει" με τον θεό. Αρχικά πήγε στην ύλη όταν είδε ότι χανότανε πήγε στην ενέργεια, χανότανε κι' αυτή, πέρασε στην ορμή, ενώ αρνούνται ακόμα -στηριζόμενοι στον Αϊνστάϊν- και σήμερα την κβαντομηχανική γιατί...δεν προβλέπει "θεό" αλλά πιθανότητες και παραβλέπουν ότι με τις θεωρίες του Αίνστάϊν τηλεόραση και κομπιούτερ...δεν υπάρχουν !!
Ανάλογα σήμερα, με την τηλεόραση και τα κομπιούτερ δεν είναι δυνατόν να κρατήσεις τις μικρές μουσουλμάνες στο σκοτάδι. Πως δηλαδή οι άντρες θα έχουν τα ουρί τους κι' αυτές τίποτα ;
Μιά λύση είναι τα ουρί να διαβάζονται σήμερα σταφύλια, εγώ θα προτιμούσα ρόδια θέμα γούστου είναι, εξ άλλου και τα μήλα των Εσπερίδων ...πορτοκάλια ήσαν, πολλά αλλάζουν με τα χρόνια. Γι ' αυτό υπάρχουν οι μελετητές των γραπτών, ώστε να βρίσκουν πάντοτε αυτό που συμφέρει την καθεστηκυία τάξη και γι' αυτό θεωρείται πιό ισχυρή η προφορική παράδοση και το εθιμικό δίκαιο. Διότι κάθε θέμα μπορεί να παραμορφώνεται κατά το δοκούν του γράφοντος και ναι μεν scripta manent, αλλά επίσης τα γραπτά ερμηνεύονται όπως θελει ο καθένας.
Σκεφτείτε ότι ο Σάχης της Περσίας είχε υποχρεώσει τους μελετητές της ιστορίας της Περσίας να αποδείξουν ότι ήταν απόγονος σε ευθεία γραμμή του Δαρείου. Μην σας φαίνεται παράξενο και...τριτοκοσμικό, και στην "πολιτισμένη" Ευρώπη όλοι οι εστεμμένοι της υποστηρίζουν ότι βαστάνε σόϊ είτε από τον Χριστό είτε από την Παναγία (ανάλογα με το δόγμα) αλλά δεν το βροντοφωνάζουν κιόλας , μόνο ελέω Θεού βασιλιάδες λέγονται.

Το παρόν στηρίζεται σε παλαιότερη δημοσίευση μου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρειάσθηκα δεκάλεπτη διακοπή από τα γέλια στο σημείο .....
"οι οποίες...αναγομώνονται μετά την ...χρήση"
χαχαχαχαχαχαχα

Gee Pontius είπε...

Ιατρικώς αποκαλούνται παρθενορραφές, αλλά στον παράδεισο δεν υπάρχουν γιατροί και βολεύονται με βουλκανιζατέρ !

Meropi είπε...

ΧΡΟΝΙΑ σου ΠΟΛΛΑ gpoint μου,
πολύ ωραία ανάρτηση και ανάλυση των θρησκειών. Χα χα χα!
Αλήθεια, δεν σε ρώτησα. Εσύ τι προτιμάς? Αναγομωμένη παρθένα ή σταφύλι????

kanivallos είπε...

ΘΡΗΣΚΕΙΑ!
Άνοιξες μέγα θέμα τώρα!
Ας παραθέσουμε τα τσιτάτα, που έχουμε κλέψει κατά καιρούς:

"Μόλις ο πρώτος απατεώνας συνάντησε τον πρώτο βλάκα, ο πρώτος θεός γεννήθηκε"

Και εγγένετω φως!!

"Όταν ένα άτομο πάσχει από μία πλάνη, αυτό λέγεται τρέλα. Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μία πλάνη, αυτό λέγεται θρησκεία"

Δεν το πιστεύεις??
Τότε πως δικαιολογείς αυτό?
"Αν μιλάς στο Θεό, προσεύχεσαι. Αν ο Θεός σου μιλάει, είσαι σχιζοφρενής"

Τελικά εξαρτάται με ποιά σκοπιά βλέπει κανείς τα πράγματα:
"Όταν ήμουν παιδί προσευχόμουν κάθε βράδυ για ένα καινούργιο ποδήλατο. Μετά κατάλαβα πως ο Κύριος δεν δουλεύει έτσι, οπότε έκλεψα ένα και του ζήτησα να με συγχωρέσει"

Τελικά ως γνήσιος αναρτωλός, όχι παρθένες (έστω και ημιτασιόν) δε θα μου προσφέρουν, πολύ φοβούμαι κιόλας μήπως βιασθώ κατά φύση και παρά φύση για παραδειγματισμό.

Gee Pontius είπε...

@ Meropi
Χρόνια πολλά !
Λόγω κάποιας ηλικίας προτιμώ τις αναγομωμένες, τα σταφύλια μου φαίνονται περσινά και ξινά !!

Gee Pontius είπε...

@ Kannibal
Είσαι τσιτατοπηγή, όντως !
Πάντως αν έχει μελαχροινούς γαλανομάτηδες η κόλαση, ας πάει και το παλιάμπελο !

Ευάγγελος είπε...

Φίλε Τζι, εκείνο που έχω να παρατηρήσω, είναι ότι αν τα ουρί είναι εξίσου ζουμερά σαν τα σταφύλια, μου είναι παντελώς αδιάφορο πώς θα λέγονται!...

Gee Pontius είπε...

ευάγγελλε! Μουσουλμανίζεις ή μου φαίνεται ;;