Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Αν δεν το κάνετε,, σκεφτείτε το τουλάχιστον

. Αφήστε την λάσπη εδώ, σκουπίστε τα πόδια σας
.
.

Ζούμε στην Ελλάδα, μιά χώρα που έχει "άγραφους κανόνες". Ενας από αυτούς είναι ότι από την χούντα και μετά κάποιος κερδίζει τις εκλογές δυό φορές συνέχεια και πάντα με το ίδιο σκεπτικό "να φύγει ο προηγούμενος".
Ετσι ψηφίσανε δυό φορές "εθνάρχη" να φύγει η χούντα, αντρέα να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η δεξιά, μητσοτάκη (ναι αυτόν που όλη η ελλάδα αποκαλούσε ¨κάθαρμα¨ στις βασιλικές ίντριγκες του 60) να φύγει το ζιβάγκο, σημίτη να φύγει ο μητσοτάκης και κωστάκη (sic) να φύγει το κακό πασόκ.
Τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν γιωργάκη (sic) να φύγει η κυβέρνηση των σκανδάλων και των αυτοκτονιών.
Ελάχιστοι συνειδητοποιούν ότι έτσι παίζεται το παιχνίδι του δικομματισμού. Ψηφίζουν γιά να φύγει ο κακός...τον χειρότερο. Κοντεύουμε να φτάσουμε στον πάτο. Αυτή την φορά όπως ξαναέγραψα όλοι είναι βέβαιοι ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι χειρότερη, τελείωσαν και οι φρούδες ελπίδες, τι ελπίδες να προσφέρουν οι χωρίς οράματα ηγέτες και τα αποστειρωμένα στελέχη ; Νομοτελειακά φθάσαμε σ' αυτούς λόγω του προαναφερόμενου σκεπτικού στις εκλογές, ποτέ δεν ψάξαμε τον καλύτερο, τυφλωμένοι από την επιθυμία να φύγει ο κυβερνών.
Η καινούργια κυβέρνηση θα κάνει ακόμα μεγαλύτερα σκάνδαλα και θα "αθωώνεται" από τα σκάνδαλα της προηγούμενης με το ακλόνητο επιχείρημα "γιά κοίτα ποιός μιλά" που το βλέπουμε και τώρα σε κάθε σκάνδαλο (ομόλογα, siemens, βατοπαίδι)
Τι μπορούμε να περιμένουμε από τις καινούργιες εκλογές ;
Ευχή το τέλος του δικομματισμού, αποφεύγοντας όπως ο διάβολος το λιβάνι τα δυό μεγάλα κόμματα αλλά κυριώτερο αφού δεν μπορούμε να τα διώξουμε να τα αλλάξουμε, να τα βελτιώσουμε. Αυτή είναι μιά δύσκολη υπόθεση γιά να την εμπιστευθούμε στους πολιτκούς, απαιτείται μαζική συμμετοχή και όχι κομματικά καπελλώματα. Απαίτηση γιά οικουμενική κυβέρνηση και όχι επιμέρους συμφωνίες μεταξύ των κομμάτων. Απλή (επιτέλους) αναλογική γιά να αποφεύγεται η αλαζονεία της εξουσίας. Ξήλωμα των ανίκανων και βρώμικων στελεχών χωρίς φόβο κομματικής φθοράς διότι με απλή αναλογική υποβαθμίζεται η αξία των κομματικών παραγόντων και του κάθε κουκοδήμου μέσα στη βουλή. Να μπορεί κάθε βουλευτής να φηψίζει κατά συνείδηση και όχι σαν"αρνί μέσα στο μαντρί, έξω το τρώει ο λύκος". Να εκλείψει ο μπαμπούλας της λίστας στις εκλογές από τους αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, που εκβιάζει ψήφο εμπιστοσύνης σε παραπαίουσες κυβερνήσεις
Θα ήταν ευχής έργον την απλή αναλογική να την απαιτήσουν από τις ηγεσίες τους οι βάσεις των μεγάλων κομμάτων στηρίζοντας σε αντίθετη περίπτωση τα μικρά κόμματα που έχουν δεσμευθεί γιά την εφαρμογή της.
Αν δεν το κάνετε, σκεφτείτε το τουλάχιστο. Καλό θα σας κάνει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο!