Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Νιό-μπλιάχ

Ο αθλητισμός, ακόμα και το ποδόσφαιρο- είναι ένας χώρος όπου υποτίθεται ότι αναπτύσσεται η ελεύθερη προσωπικότητα όσων ασχολούνται με αυτόν, αυτός είναι ο κύριος σκοπός του μαζί με την σωματική ευρωστία Μερικές φορές συμφωνώ με τους Κινέζους που λένε μια εικόνα, χίλιες λέξεις...

.

Γιατί...μπλιάχ ;;

Ο Νιό(μ)πλιας ανεσύρθη πέρισυ από τα αζήτητα της Εθνικής Ελπίδων να αντικαταστήσει τον απερίγραπτο Τεν Κάτε, μεσούσης της περιόδου, στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟ. Φυσικά ίσχυε το "ότι πληρώνεις παίρνεις", ο Τεν Κάτε βοηθός ήταν σε μεγάλες ομάδες, ΗΞΕΡΕ από προετοιμασία και δεν είχε ιδέα από κοουτσάρισμα και λοιπά προσόντα προπονητή.
Ο ΠΑΟ με την κεκτημένη της καλής προετοιμασίας, την ανυπαρξία του Ολυμπιακού (με προπονητή τον...Μπάντοβιτς) και τα σφυρίγματα του Σπάθα  έφθασε στον τίτλο του πρωταθλητή καθώς και -πιο εύκολα-  του κυπελλούχου μια που οι βασικοί του αντίπαλοι αυτοκτόνησαν, ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα και ο ΟΣΦΠ στις Σέρρες ενώ ο ίδιος δεν βγήκε παραέξω από το ΟΑΚΑ.
.
Οι διοικητικές εξελίξεις στον ΠΑΟ δεν άφησαν καιρό για αναζήτηση προπονητή και η ομάδα συνέχισε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ με τον Νιό(μ)πλια(χ) που είχε ήδη αποκαλύψει κάποια δείγματα του...ταλέντου του :
αντί να θεωρήσει τον προκάτοχό του συνέταιρο στις επιτυχίες της ομάδας αυτός έλεγε ειρωνικά "εγώ δεν υπήρξα βοηθός"...
Στον Ντε Μος της Καβάλας που τον ξεβράκωσε μέσα στo OAKA απάντησε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος "έλα τώρα να σου δείξω πότε αλλάζουν τον Λέτο", λες και θάπαιρνε πρωτάθλημα η...Καβάλα !!
Τα μάτς με ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ τα έχασε αποκλειστικά λόγω των λανθασμένων επιλογών του που ειδικά στην Τούμπα ήταν εξόφθαλμες, όταν τράβηξε την άμυνά του στην σέντρα ενώ η Βεϊρίνια-Μουσλίμοβιτς ήταν ταχύτεροι από τον Σαριέγκι και το άλλο μπακ που έπαιζε.
Πριν από τον τελικό κυπέλλου δήλωσε στους δημοσιογάφους πονηρά "αν κερδίσω θα γράψετε ότι κέρδισε ο ΠΑΟ, άμα χάσω θα γράψετε πως με κέρδισε ο Κούπερ". Τέτοιο κόμπλεξ !!!
Παρ΄όλα αυτά -υποχρεωμένοι από το νταμπλ- τον ανακύρηξαν "προπονητή της χρονιάς" τίτλο βέβαια που κανένας δεν πίστεψε πλην του Νιό(μ)πλια(χ)


Μόλις παραιτήθηκε ο Μπάγιεβιτς φουντώσαν τα σενάρια. Η δήλωση του- κατά τεκμήριο αξιόπιστου Ντούσαν-  "εγώ δεν πάω στον ΠΑΟΚ" έφερε συνειρμούς του στυλ "δεν είπε όμως ότι δεν πάει στον ΠΑΟ".
Κάτι τέτοια πράγματα έκαψαν και το λίγο μυαλό του Νικολάκη Νιό(μ)πλια(χ).
Λες ;;


 Βέβαια η κατάσταση του ήταν τραγική μετά από τα αποτελέσματα και ΚΥΡΙΩΣ τις εμφανίσεις με το "ευρωπαϊκό" κουστούμι απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Κοπεγχάγη και δεν τον έπαιρνε για λεονταρισμούς, κρύφτηκε στην γωνιά του και περίμενε.
Η ευκαιρία ήλθε όταν αντιμετώπισε τον μισό Εργοτέλη και νομοτελειακά ο ΠΑΟ κέρδισε. Τότε ο Νιόμπλιαχ βγήκε καμαρωτός και ανήγγειλε εκβιαστικά την ...παραίτησή του βέβαιος ότι δεν θα γίνει δεκτή ώστε να εξουδετερώσει την περίπτωση Μπάγιεβιτς και γενικά να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια στιγμή που "επικοινωνιακά" ήταν αδύνατον να τον δώξει η διοίκηση.
Σαν σοβαρότερο επιχείρημα ανέφερε ότι "δεν είναι δυνατόν τον Αύγουστο να ανακυρήσσομαι ο καλύτερος προπονητής και τον Σεπτέμβριο να ακυρώνομαι", επιχείρημα βέβαια που στερείται λογικού υποβάθρου γιατί όλα κρίνονται εκ των αποτελεσμάτων και όχι εκ της...προϋπηρεσίας.

Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος με τις επι μέρους τεχνικές ικανότητες του Νιόμπλιαχ, αρκεί το ποιόν του χαρακτήρα του.


Μπλιάχχχ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: