Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η εν Ελλάδι ανηθικότης



 Τα τρία κακά της μοίρας μας

Θεωρώ την λέξη ανήθικος μία από τις χειρότερες βρισιές μαζί με την λέξη κακός. Εχοντας τους δικούς μου κώδικες στις βρισιές θεωρώ πως το "άει στο διάολο" ή το "άντε γαμήσου" πιθανό να ικανοποιεί τα βίτσια του υβριζομένου σχετικά με τις παρέες που επιδιώκει ή τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και δεν θέλω ή βρισιά από το στόμα μου να ακούγεται σαν προτροπή. Ετσι με καλύπτει απόλυτα το "αντε πέθανε" στις προτροπές  ή  το "είσαι  κακός ή ανήθικος" στους χαρακτηρισμούς .      
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανηθικότητας έδωσε πρόσφατα η τρικυβέρνηση  Σαμαρά με την κατάθεση νομοσχεδίου που προβλέπει στην καταβολή του 50% του βασικού μισθού στους παραιτούμενους από 1ης Μάρτη του 2013 μέχρι να λάβουν την σύνταξή τους. Ακούγεται ωραίο, μάλιστα άκουσα και σχόλια για την ευαισθητοποίησή της από όσους πιστεύουν -κατά τα αμερικάνικα πρότυπα ότι τους λέει η τηλεόραση και ο γιατρός τους- χωρίς να σκεφτούν γιατι η ευαισθητοποίηση δεν συμπεριέλαβε όσους έχουν παραιτηθεί εδώ και ένα χρόνο και έχουν ταλαιπωρηθεί από την μη  καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος ενώ -ως γνωστόν- οφείλουν να πληρώνουν εφορία, Δέκο και σουπερμάρκετ που δεν δίνουν βερεσέ.
Γι' αυτούς η ευαισθητοποίηση περιορίσθηκε σε κάποια υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εν καιρώ, δηλαδή όταν περάσει ο συνηθισμένος χρόνος των 12 έως 20 μηνών μέχρι την συνταξιοδότηση. Επίσης αποκρύβεται επιμελώς ότι σαν βασικός μισθός υπολογίζεται ο προ πενταετίας ισχύων, πριν δηλλαδή τα καταργηθέντα επιδόματα ενσωματωθούν κατά μεγάλο μέρος σ' αυτόν.
Συμπέρασμα ; 
Λόγω πιέσεων της τρόικας η εν λόγω διάταξη λειτουργεί σαν κίνητρο για την αποχώρηση από την υπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων μια που η τάση είχε σαφώς ανακοπεί από την ταλαιπωρία ιων παραιτούμενων λόγω της καθυστερημένης συνταξιοδότησης και τα περί ευαισθητοποιήσεως είναι απλά το δείγμα της ανηθικότητας της που φαίνεται από την αδιαφορία της για την ταλαιπωρία των όσων αναμένουν την σειρά τους για να λάβουν την σύνταξή τους.

Φυσικά αντίστοιχες συμπεριφορές βρίσκουμε και στον καθρέπτη της πολιτικής ζωής, τα ποδοσφαιρικά. Στήνοντας την παράγκα του ο ΟΣΦΠ έχοντας  την ανοχή του ΠΑΟ που βολευότανε με την δεύτερη θέση, τα μισά λεφτά του τσάμπιονςλιγκ και ένα πρωτάθλημα κάθε επτά χρόνια, εξαφάνισε κάθε προσπάθεια ανατροπής του κατεστημένου όπως της ΑΕΚ το 2008 ή του ΠΑΟΚ το 2010 είτε στα χαρτιά είτε με σφυρίχτρες. Οταν περιορίσθηκαν στην μία οι δυο θέσεις χωρίς προκριματικούς αγώνες στο τσουλου η "συμμαχία" διαλύθηκε, το ίδιο και ο ΠΑΟ που διαπίστωσε στην πράξη πως οι όμιλοι του τσουλού θέλουν άλλο μπάτζετ. Η ΑΕΚ διαλύθηκε κι αυτή και το ίδιο θα πάθαινε και ο ΠΑΟΚ αν δεν εμφαιζόταν ο Ιβάν Σαββίδης σαν επενδυτής. Μόλις ισχυροποιήθηκε η θέση του ΠΑΟΚ άρχισε και το διπλό παιχνίδι από τον ΟΣΦΠ προσπαθώντας να πείσει τους αφελείς πως ο Σαββίδης είναι τουλάχιστον συνιδιοκτήτης της παράγκας αν όχι ο αποκλειστικός της ιδιοκτήτης.
Ετσι άρχισαν να λένε για το πόσα πέναλτυ παίρνει ο ΠΑΟΚ αγνοώντας πόσα έχουν δοθεί σε βάρος του ή πόσες κόκκινες έχουν δει οι παίκτες του την στιγμή που κανένας διαιτητής ως τώρα σε 26 αγώνες πρωταθλήματος δεν έχει τολμήσει να δείξει κόκκινη κάρτα ήνα σφυρίξει πέναλτυ εις βάρος του ΟΣΦΠ. Ακόμα και ο αριθμός στις κίτρινες είναι μικρότερος από το μισό (!) του μέσου όρου των άλλων ομάδων.
Με ενορχηστρωμένο όλο τον φιλικό τους αθλητικό τύπο προσπαθούν να μιλήσουν για σκάνδαλο στην κατάπτωση της ποινής του Σαλπιγγίδη ενώ σκάνδαλο ήταν η πρωτόδικη εξοντωτική ποινή για μια ασαφή χειρονομία ενώ είναι γνωστό πως η αμφιβολία είναι πάντοτε υπέρ του κατηγορουμένου. Απλά σαν ελέγχοντες το σύστημα φρόντισαν για την πρωτόδικη ποινή- που θα άπεφτε σίγουρα αν όχι στον δεύτερο βαθμό, στην ουέφα- ώστε να μπορούν να κολλήσουν την ρετσινιά του ευνοουμένου στον Σαββίδη.
Με τον ίδιο τρόπο προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τις ημερομηνίες των πλέηόφφς και του τελικού που οι ίδιοι επέλεξαν σε εποχές που όπως φαίνεται μετρούσαν αλλιώς τα κουκιά- πριν την έλευση Σαββίδη. Ο λόγος είναι φυσικά να διεξαχθεί ο τελικός με αντίπαλο τον Αστέρα ή τον ΠΑΟΚ εν μέσω κρισίμων αγώνων των πλάηόφφς ενώ ο ΟΣΦΠ θα είναι φρέσκος
Η ανήθικότητά τους φαίνεται όταν ζητούν την μετάθεση του τελικού κατά μία μέρα, από το Σάββατο 11 στην Κυριακή 12 Μάη, ώστε να δυσκολέψουν την κάθοδο των εργαζόμενων Θεσσαλονικαίων στον αγώνα στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ προκριθεί σ' αυτόν. Φυσικά αν δεν το πετύχουν θα μιλάνε πάλι για επιρροές του μεγαλοεπενδυτή του ΠΑΟΚ, τόσο κατάπτυστοι...

για λόγους αισθητικής δεν δημοσιεύω φωτογραφία του προέδρου του ΟΣΦΠ, αντ' αυτού...


Δεν υπάρχουν σχόλια: