Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

Ιστορίες από το κοίλο ημισφαίριο


Ενα διαφυσικό παραμύθι


Το βιβλίο αυτό έχει γραφτεί έτσι ώστε να διαβάζεται από όλες σχεδόν τις ηλικίες και να αφήνει διαφορετική γεύση στον καθένα ανάλογα με την ηλικία και τις γνώσεις του, ακολουθεί δηλαδή τη πορεία της διήγησης ενός παραμυθά. Κάπου οι βαθιές αλήθειες μπλέκονται με τις φαντασιώσεις, κάπου θρυλικές μορφές της μυθολογίας βιώνουν καταστάσεις καθημερινές. Η παμπάλαια αναζήτηση της πραγματικότητας μέσα από τις ψευδαισθήσεις έχει τον κύριο λόγο. Και ποιός ακόμα και σήμερα μπορεί να μας βεβαιώσει για το ποιό είναι πραγματικό και ποιό ψευδαίσθηση ; Βλέπουμε τα χρώματα. Υπάρχουν πραγματικά ή μόνο γιά τα μάτια μας ;
Το παρόν βιβλίο δεν θα σας δώσει την απάντηση καθοριστικά. Θα σας βοηθήσει όμως να σχηματίσετε τη δική σας άποψη αν θέλετε ή απλά θα σας ταξιδέψει στον ωκεανο της ανθρώπινης νόησης.
Τα κεφάλαια είναι αριθμημένα, ώστε τα τυχόντα σημεία που χρειάζονται μιά παραπάνω ματιά να εντοπίζονται εύκολα. Τα αναφερόμενα πρόσωπα έχουν μυθολογική προέλευση πλην του Νοηγού που είναι δημιουργία του συγγραφέα.
Ο χαρακτηρισμός του παραμυθιού σαν διαφυσικό δικαιολογείται εάν έχετε υπ’ όψιν σας το πρώτο βιβλίο του gpoint, «Τα Διαφυσικά»
Τα αναφερόμενα στο κείμενο τραγούδια έχουν μελοποιηθεί από τον συγγραφέα και τον φίλο του, Γ.Ρ., φυσικό, πλην ενός που στηρίζεται στη μελωδία από το Girl from the North Country του Bob Dylan.
Τα σκίτσα είναι ευγενική προσφορά του αρχιτέκτονα Bruno Castagneri και της αγιογράφου Ντίνας Ζ.
.
Το βιβλίο (με το c.d. που το συνοδεύει) θα διατίθεται αποκλειστικά από το συγγραφέα - δεν θα κυκλοφορήσει σε βιβλιοπωλεία.
Επικοινωνία στα gpointofview@hotmail.com και gpointofview@yahoo.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τζι, ο Τάσος κι εγώ σου ευχόμαστε να ξεπεράσεις σε επιτυχία και το Transphysics και θα χαρούμε να το διαβάσουμε.

Gee Pontius είπε...

Ευχαριστώ πολύ.
Εύχομαι το αυτό και το άλλο να είναι πάντοτε το ...αυτό