Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Αλαλα τα χείλη των ασεβών...

των μη προσκυνούντων την εικόνα σου την σεπτήν...


Λένε ότι  μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Ποτέ δεν το πίστεψα, έχω μάλιστα αναρτήσει σχετικά άρθρα ενάντια σ' αυτήν την διαδεδομένη πλάνη. Ομως στην ζωή υπάρχουν εξαιρέσεις και πάνω σε μια τέτοια έπεσα στο sportnet.gr, παρατηρώντας την ως άνω φωτογραφία.
Τι να πει κανείς για τον "ενωμένο" - υπό το σκυθρωπό βλέμμα του Παύλου, θεέ, πάρε την ΠΑΕ - Παναθηναϊκό. Αγκαλιά το ποδοσφαιρικό με το μπασκετικό τμήμα σε μια σχέση φιλίας, παιδικότητας, αιώνιας πίστης και αφοσίωσης. Ο μικροσκοπικός "μπασκετικός" και ο "ποδοσφαιρικός" Πα-τέρας σε ένα τρυφερόν εναγκαλισμόν αντάξιον της...πολυμετοχικότητας του "διευρυμένου" διοικητικού συμβουλίου.
Η ποικιλομορφία της πολυμετοχικότητας τονίζεται από την εκπληκτικής αισθητικής γραβάτα του "μπασκετικού" σε αντίθεση με το τριχωτόν του στήθους που εκτινάσσεται από το ξεκούμπωτο πουκάμισο του "ποδοσφαιρικού" προέδρου.
Φυσικά τίποτε δεν είναι τυχαίο.
Αντιγράφω από το sportnet.gr :

Μόλις έφτασε στην εκδήλωση ο Νικόλας Πατέρας, ο Θ. Γιαννακόπουλος του είπε: "Είσαι η αδυναμία μου...".
O πρόεδρος της ΠΑΕ δήλωσε σχετικά : “Στους 18 μήνες που είμαι πρόεδρος, έχουμε αρχίσει να χτίζουμε τον νέο Παναθηναϊκό. Σε διοικητικό επίπεδο, σε επίπεδο ρόστερ και σε επίπεδο προστασίας της ομάδας από το παρασκήνιο. Είχαμε πρόβλημα στο παρελθόν..."
Το αριστερό χέρι του προέδρου που μπαίνει (ή βγαίνει ) στην τσέπη του σακακιού επιτείνει το ειδικό βάρος της δήλωσης.
Πάντως στο θέμα της προστασίας της ομάδας από το...παρασκήνιο, δικές μου πηγές επιμένουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ καθησύχασε τον Θανάση  μ' αυτά τα λόγια
Δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι εζητήθη από τον κ. Πατέρα προστασία και από το μπασκετικό παρασκήνιο όπου ομάδες παρακρατικών από Μαρούσι, Παρτιζάν Βελιγραδίου, προσεχώς Βαρκελώνη και αλλαχού δρουν ανεξέλεγκτα δεν επιβεβαιώθηκαν. 

Καλλιτεχνικώς κρινόμενη η φωτογραφία, πληρεί τον κανόνα του τριπλού θέματος , ενός αριστερά υποβαθμισμένου, ενώ  η μίξις των άλλων δύο εις το δεξιόν μέρος, ανισοϋψώς τοποθετημένων, προσδίδει το απαιτούμενον βάρος της ανισομερούς κατανομής της προβολής των θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: