Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Επιστολής (post restant) το ανάγνωσμα

.

Αγαπητέ κύριε περιοδεύοντα πρωθυπουργέ


I’ll close my eyes and I wonder
If everything is as hollow as it seems
When you think that you lost everything
You find out you can always lose a little more
...
Now I’m trying to get to heaven before they close the door (από το ομώνυμο τραγούδι του Dylan)

Σας στέλνω τούτη δω την επιστολή ποστ-ρεστάν ώστε να την βρείτε όταν με το καλό ξαναπεράσετε από την χώρα μας, γενέτειρα του παπού σας, που έχετε το ίδιο όνομα, αν το θυμάστε, κάποιοι άλλοι λένε ότι τον φώναζαν Τζέφρεϋ τον παπού σας, αλλά εγώ δεν τους πιστεύω.
Ηθελα να σας πληροφορήσω ότι ο χασάπης της γωνίας είναι αναρχικός και ανθέλληνας διότι αρνήθηκε να μου δώσει ένα κιλό κιμά λάπα, βερεσέ, παρ' ότι οι Αμερικάνοι κατήργησαν την βίζα, μάλιστα του έδειξα και την εφημερίδα που το έγραφε. Μου μείωσε την εθνική υπερηφάνεια η συμπεριφορά του και η έλλειψη χρηματοοικονομικής εμπιστοσύνης, φοβάμαι μη γίνει γνωστή στις ξένες τράπεζες και αρνηθούν κι' αυτές με την σειρά τους να μας δανείσουν υψηλότοκα δάνεια, παρ' ότι οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι κατήργησαν την βίζα, εσείς αυτό το χαρακτηρίσατε σαν κίνηση εμπιστοσύνης και ο χασάπης της γωνίας το αντιστρατεύεται, το φρούτο !


Είπα φρούτο και θυμήθηκα εκείνη την υπουργό που το επίθετό της είναι ποικιλία βερύκοκου, καλή γυναίκα, εξαιρετική και με ωραίες ιδέες. Την θυμόσαστε εκείνη την πρόταση της να γίνει η αγγλική  (δεύτερη) επίσημη γλώσσα του κράτους ; Τι ρηξικέλευθη ιδέα, by Neptunus (μα τον Ποσειδώνα, που λένε οι αγγλικώς αμόρφωτοι). Μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες ( condition's mature) μετονόμασε (change of the name) τόσο υπέροχα (so marvelus) το υπουργείο. Μόνο οι ταξιτζήδες διαμαρτύρονται όταν τους λες να σε πάνε στο Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης, ένας μάλιστα μου είπε να πάω στον διάολο, ανθέλληνας θα ήταν, έχω τον αριθμό απ' το ταξί του, αν χρειάζεστε τίποτε στελέχη στην Υπηρεσία Πληροφοριών είμαι έτοιμος να τον προσφέρω μαζί και τον μισθό μου, για την πατρίδα και τον πρωθυπουργό της.
Ενας άλλος το Δια Βίου Μάθησης το πέρασε για δρόμο και μου είπε να με πάει όπως ξέρει, από την οδό Σταδίου, κι αν δεν θέλω να πάρω άλλο ταξί
Αυτά πρέπει να έφτασαν στα αυτιά της κυρίας Αννας μας γιατί άκουσα πως ετοιμάζει εντατικοποίηση (intesivation) της εκπαίδευσης (education) των Ελλήνων (Greek people). Μάλιστα λένε ότι έχει επιλέξει την μέθοδο της επιμήκυνσης της σχολικής περιόδου (period) με ταυτόχρονη ( on the same time) μείωση της διδακτέας ύλης, strategic plan (δεν ξέρω πως το λέν στα ελληνικά αυτό).
Αυτό το μέτρο, σε συνδυασμό με την μεγάλη μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών είναι σίγουρο πως θα δώσει μια νέα ώθηση στην ποιότητα της παιδείας ώστε να πλησιάσουμε τα στάνταρ της Ακτής του Ελεφαντοστού και της Μπουργκίνα Φάσο.
Εγώ βέβαια πιστεύω το σκεπτικό της επιλογής της συγκεκριμένης κυρίας για το ταλαίπωρο Υπουργείο, στηρίζεται στην ιστορική αναδρομή. Οπως η Κουτσίκου έγινε κουτσή κατά την παραμονή της στο υπουργείο, πιθανόν η Διαμαντοπούλου να αποβεί διαμάντι, το έχει πει και μια χαρτορρίχτρα  σύμβουλος υψηλοβάθμων στελεχών.
Εσείς πάντως, πρωθυπουργέ μου, να μην ξεχνάτε ότι ραχοκοκαλιά του κράτους είναι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΡΤ, τις ΔΕΚΟ και λοιπά ευαγή ιδρύματα με κορωνίδα τους υπεραπασχολούμενους στις υπηρεσίες της Βουλής (γι' αυτό και παίρνουν δεκαέξη μηνιάτικα) και αυτών τα εισοδήματα να προσέξετε να μην θίξετε, αλλά να βρίσκετε συνέχεια καινούργιες μεθόδους να απομυζάτε τους χαμηλομισθοσυντήρητους. Αυτές οι ιδέες πάντοτε αρέσουν στούς συναδέλφους σας των άλλων χωρών, ανοίγουν νέους δρόμους. Γι αυτό και σας υποδέχονται με τιμές και δόξες όπου τριγυρίζετε και να δείτε σε λίγο καιρό θα σας ανταμείψουν ξανά, θα καταργήσουν την βίζα και για το Νεπάλ, λόγω τιμής !

Σας χαιρετώ και σας υπενθυμίζω ότι πάντοτε είμαι πρόθυμος για κείνη την θεσούλα στην Υπηρεσία Πληροφοριών και τον μισθό μου  στο κράτος  για την στήριξη της οικονομίας ή στο κόμμα, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, μόνο τα έξοδα παραστάσεως θέλω.

Χαφιέ (Xavie) Καρφόπουλος

12 σχόλια:

Gee Pontius είπε...

Επειδή πολλούς μπορει να "ξυνίσει' η αναφορά στην προηγούμενη υπουργό Παιδείας ελάχιστα είναι γνωστά για το έργο της ειδικά στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης τον οποίον και παρέδωσε βορά στις ιδιωτικές σχολές "σπάζοντας" τα ΤΕΛ σε ανεξάρτητα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ διπλασιάζοντας τις ανάγκες για εργαστήρια, άρα υψηλό κόαστος, αδυνατίζοντας το μαθητικό δυναμικό, άρα ακόμη υψηλότερο μαθητικό κόστος για το υπουργείο με συνέπεια την "εγκατάλειψή" του από το κράτος και τέλος υποχρεώνοντας τον (κυρίως αλλοδαπό) μαθητή σε τριετή φοίτηση συν ένα χρόνο εξάσκηση για την απόκτηση του χαμηλότερου πτυχίου την ώρα που οι ιδιωτικές το πρόσφεραν με μονοετή ή διετή φοίτηση. Εξοικονόμησε βέβαια έτσι κάποια ευρώ για το κράτος τα οποία όλοι μας είδαμε πως αξιοποιηθήκαν...

Ανώνυμος είπε...

Eγώ αυτό που ξέρω είναι ότι με τη συμβολή και της προηγούμενης, που αν ήθελε να αφήσει πιο προσωπικό το στίγμα στο έργο της, έπρεπε να έχει κρατήσει και το "Κουτσίκου" και της τωρινής που διαμαντοπούλου δεν ξέρω αν είναι, αλλά μπεμπέκου δεν είναι σίγουρα όπως κι αν κάνει το μαλλί,
από σεπτέμβρη θα έχετε μεγαλεία στις τάξεις, ψηφιακές εποχές, οθόνες διαστημικές, βιβλία διαστημόπλοια κι ένα σωρό άλλα.... :))))))

Gee Pontius είπε...

Το μόνο καλό που φάνηκε στο ευχολόγιο-μανιφέστο που κυκλοφόρησε είναι ότι προβλέπεται επανένωση των ΕΠΑΛ με τα ΕΠΑΣ με φυσικά καινούργια ονομασία (ωχ,ΩΧ)
Πισωγύρισμα βέβαια αλλά τι να γίνει αφού δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η αλλαγή στην Παιδεία ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και όχι από το καταταλαιπωρημένο λύκειο, ούτε ότι το σχολείο είναι ο μόνος τρόπος ομαλής εισαγωγής των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.
Στην πράξη αυτό που ενδιαφέρει κάθε κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια είναι η ελαχιστοποίηση των εξόδων και όχι η βελτίωση της παρεχομένης παιδείας. Αυτό είναι χειρότερο για την εθνική υπόσταση από τον παρατεταμένο δανεισμό αλλά ποιος από τους τωρινούς πολιτικούς έχει όραμα για να το καταλάβει ;

vague είπε...

Είναι ιδέα μου ή η κατάργηση της βίζας μοιάζει σα να μας λέει, "άντε παιδιά στο καλό και να μας γράφετε";

Έχω επίσης να πω πως, παρότι καταργήθηκε η βίζα για την Αμερική, ο λογαριασμός μου της ΔΕΗ έληξε πάλι χωρίς να τον πληρώσω.
Παράξενο. Το βουντού αυτό με την Αμερική, αλλού πιάνει και αλλού όχι;

Gee Pontius είπε...

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ σχετίζεται με την (προσεχή) κατάργηση της βίζας για Νεπάλ. Η βίζα για την Αμερική έχει σχέση με τον λογαριασμό αποχέτευσης.
Στο θέμα της βίζας σε βρίσκω (όπως και όλο τον λαό, πλην εκείνων που προσέφεραν οικιοθελώς τον μισθό τους) ελαφρώς αχάριστη, ξέρεις πόσες διατυπώσεις γλύτωσες ;

vague είπε...

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Παραδέχομαι ότι είμαι ένα εγωιστικό τομάρι. Βλέπεις οι άνθρωποι, μόλις κατακτήσουμε κάτι, μετά το υποτιμάμε και ξεχνάμε τι τραβούσαμε πχ ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ φορά για να φύγουμε για Αμερική.

Ντρέπομαι για λογαριασμό μου.
:))))))

Ανώνυμος είπε...

g μου άνοιξες τους ορίζοντες με τη μαγική λέξη "αποχέτευση". :)))))
Θα στέλνω εφ΄εξής τον λογαριασμό του βοθρατζή στο λευκό οίκο!!!
Ξέρεις το email τους μήπως;
Όχι τίποτα άλλο αλλά για να ξέρει και ο πλανητάρχης σε τι ακριβώς συνίσταται χειροπιαστά το μεγαλείο αυτού του "Ζήτω το Έλλας..." που αναφώνησε.
Θα τους μοίραζα είναι η αλήθεια, για μερικούς μήνες θα τους έστελνα και στο Νεπάλ αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι ο εκεί πρόεδρος ξέρει αγγλικά κι άντε τώρα να του εξηγώ τι είναι ο βόθρος...

Gee Pontius είπε...

Aαπό τη μία γελάω με το χιούμορ σου και από την άλλη κοκκινίζω από μετριοφροσύνη που ανοίγω (έστω και τέτοιους βυτιοφόρους) νέους ορίζοντες, χαχαχα
Καλό Σ/Κ φιλενάς

Ευάγγελος είπε...

Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση χωρίς πόρους δεν μπορεί να γίνει (όπως και κοινωνική πολιτική βεβαίως), γι' αυτό νοικοκυρεύονται αργά αλλά σταθερά τα ταμεία και τα λογιστήρια του κράτους, ώστε μετά το καλοκαίρι (πιθανόν μαζί με κάποια άλλα συμπληρωματικά μέτρα) να δημιουργήσουμε (εμείς) τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει (η κυβέρνηση) και την εκπαιδευτική της πολιτική. Να 'σαι καλά, φίλε Τζι, που στο χώρο σου ποτέ δεν απαιτούσες visa!!! Καλό σαββατοκύριακο!

Gee Pontius είπε...

Κοινωνική πολιτική αγαπητέ από πρωθυπουργούς που δεν τολμούν να περπατήσουν στο δρόμο χωρίς υπερβολική αστυνομική προστασία, δεν γίνεται, απλά κορϊδεύονται με ανώφελες συγκρίσεις ποιός έχει περισσότερους και πιο "ποιοτικούς" γορίλλες. Ο Ράλλης γιατί περπάταγε από το σπίτι του στη Βουλή χωρίς προβλήματα ;
Τα ταμεία ληστεύτηαν από τους προηγούμενους μέσω των ομολόγων. Οι τωρινοί ληστεύουν τους μισθούς γιατί δεν βρίσκουν τίποτε άλλο, σιγά μην ενδιαφερθούν για παιδεία, τίποτε ονόματα θα αλλάξουν πάλι και θα εφαρμόσουν ένα παλιό και αποτυχημένο πρόγραμμα όπως έκανε και η Κουτσίκου

ezak είπε...

Δε γίνεται να μην την αγαπήσεις μετά από αυτό...http://img.pathfinder.gr/clubs/files_3/132329/6.swf

Gee Pontius είπε...

Καταπληλτικό ezak,καταπληκτικό,
Αλλαξα γνώμη αμέσως !!!