Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Η πορεία προς γολγοθά, κατά Κυψέλη μεριάΚι' αν το πρωΐ με χάραγμα έσπασε την μαυρίλα
στα δένδρα δεν προλάβανε να ξεφυτρώσουν φύλλα
μονάχα άνθη μυγδαλιάς στολίζουν τα κλαδιά τους
και στα ψηλά τα πετεινά κτίζουνε τη φωλιά τους


Μουντός ο ουρανός, Τετάρτη σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη κατ' αντιδιαστολή με τις υπόλοιπες μικρές και καθημερινές Τετάρτες που ζούμε. Στην καθημερινότητα και η περιποίηση στις μικρές ντοματιές, πλησιάζει η ώρα να μπουν στο χώμα. Το αριστερό φύλλο δαγκωμένο στην άκρη από την Μπρηζ εκτελεί χρέη γατογιατροσοφιού.Μέρα για βόλτα στους δρόμους της περίπαθης Κυψέλης, φάντασμα πια της δεκαετίας του 60, σαν κυρία αντίστοιχης ηλικίας.
Υπερεκμετάλλευση χώρου, βιασμός της Φύσης, τσιμεντοποίηση, έλλειψη αισθητικής παντού, ιδού το ρέμα της Κυψέλης, σημερα...Αυτό το ρέμα λίγο πιο κάτω στρίβει και γίνεται η οδός Κρίσσης με ένα παχύτατο στρώμα ασφάλτου να προσπαθεί χρόνια τώρα να "πιάσει" γερά στο έδαφος. Λίγο η υπόγεια κοίτη, λίγο η συχνή διέλευση των τρόλλεϋς  ο δρόμος παραμορφώνεται σε επικίνδυνο βαθμό για τα οχήμτα με "φρύδια" περίπου 20 πόντωνΤο  υπόγειο ρέμα μπορείς να το δεις και να το ακούσεις μέσα από την σχάρα του υπονόμου στην αρχή της οδού Κρίσσης


ή μπροστά από την Δημοτική Αγορά στην Φωκίονος Νέγρη που ήταν η συνέχεια της κοίτης του, εν συνεχεία μέσω της Γ' Σεπτεμβρίου χυνότανε στο ρέμα της οδού Μάρνη κι΄από κει στον Κηφισσό.
Αρχαίες διαδρομές νερού, απ΄την ορμή του χαραγμένες, μερικές φορές εκδικούνται τα κτίσματα που τους έκλεισαν τον δρόμο.
Επιστροφή.
Ανηφορίζοντας την οδό Θήρας δεξιά το Αστυνομικό τμήμα και απέναντι η τελευταία στέγη του θρυλικού Μετροπόλ- η παλιά ήταν στην γωνία με την Πατησίων. Πως έμεινε οικόπεδο είναι μυστήριο, ίσως η γειτνίαση με το αστυνομικό τμήμα να έπαιξε το ρόλο της. Την "γειτονιά" συμπληρώνει το ξενοδοχείο "Σεμέλη" , όνομα που περιέργως βρίσκεται και στην αφίσσα -ελληνοαγγλικό αχταρμά-  του σινεμά.Πιο πάνω, εκεί που η Θήρας συναντά την Φωκίονος είναι το μετερίζι του Elite
 "Η γυναίκα, η γοητευτική γυναίκα ξέρει πως να τοποθετήσει τα χέρια της.", μου είπε κάποτε και πολλές φορές διαπίστωσα το πόσο δίκαιο είχε, αλλά δεν φανταζόμουνα ότι θα ισχύει και στα ζώα !


 Μέχρι τότε πρόσεχα τις κινήσεις των χεριών την ώρα που μίλαγε κάποιος και καταλάβαινα κατά πόσο πίστευε αυτά που έλεγε. Θα έχετε σίγουρα προσέξει ότι όλοι σχεδόν οι πολιτικοί συνοδεύουν τα λόγια τους με συνεχές ανεβοκατέβασμα τουλάχιστον του ενός χεριού.Αυτή η φωτογραφία είναι άσχετη με το κείμενο απλά βοηθάει να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και κυρίως να ξεπεραστούν οι μαύρες σκέψεις που προκάλεσε η αναφορά των πολιτικών, αυτά είναι προσόντα υπουργού, η διαμαντοπούλου-μπεμπέκου και λοιπές ποικιλίες θα σκάσει απ' την ζήλεια της.Επιστρέφοντας προς το σπίτι διαπιστώνω ότι η αφρικάνικη σκόνη που έπεσε με την βροχή πριν λίγες μέρες εξακολουθεί να δίνει ένα κόκκινο τόνο στο λευκό αυτοκίνητό μου. Ελπίζω να μη μου φύγει στο ταξίδι, την έχω δεί πως θα είναι καταπληκτικό λίπασμα για τον κήπο στο εξοχικό μου, κάτι ξέρει η μαμά Φύση που μας την στέλνει.
Μπαίνοντας  μεσ' στο σπίτι βλέπω μια τρίχα απ' τα μουστάκια της μπρηζ στο πάτωμα. Αυτόματα σκέπτομαι αυτά που έγραψα.Τρίχες !!

5 σχόλια:

Riski είπε...

Υπερβολές..

gpointofview είπε...

Υποβολές;;

Riski είπε...

Μα ναι..

(Όχι και τρίχες.)

Ανώνυμος είπε...

Ωραιότατες αυτές οι τρίχες.
Ακριβώς σαν του γατιού.


ΥΓ Σχάρες του υπονόμου;;;;
Ε ρε μεγαλεία.... :)

gpointofview είπε...

Οι τρίχες στα μουστάκια δεν ανανεώνονται και τους είναι χρήσιμες, μ' αυτές "βλέπουν" στο σκοτάδι
περνάν τα χρόνια, μεγαλώνει και το μπρηζάκι...
Δεν τις λένε σχάρες;;;
εγώ έτσι τις ξέρω
(να συλλέγουν τα όμβρια, κατά την επίσημη εκδοχή τους...)