Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Αν έχει μείνει ξύγκι στην μύγα

 Από την "επανάσταση της κατσαρόλας" στην αργεντινή, στις αρχές της χιλιετίας

Να πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή...
Οταν έγινε το επεισόδιο στα Ιμια  ήμουνα ακόμα παντρεμμένος. Οταν μου το είπε η γυναίκα μου  κοιμώμουνα και απλά άλλαξα πλευρό "Κοιμήσου ήσυχη, η Ελλάδα τα έχει βρει με την Τουρκία αμέσως μετά τα γεγονότα με τους SS-300. Αλλοίμονο μόνο στους άτυχους που μπλέχθηκαν στο τοπικό επεισόδιο, μόνο αυτοί κινδυνεύουν, τίποτε άλλο δεν θα γίνει"
Είχα την  τύχη να υπηρετήσω 30 μήνες σαν αξιωματικός (κανονικός, όχι έφεδρος) σε μονάδα που εθεωρείτο ¨θαλάσσια υπηρεσία" άρα μετείχε θεωρητικά σε όλες τις ασκήσεις. Και του ΝΑΤΟ, σαν αξιωματικός είχα πρόσβαση παντού και το έβλεπα. Μόνο που τότε η Ελλάδα ήταν σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε. και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις ΕΞΩ από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ...
Από τότε έμαθα να είμαι δύσπιστος στις ειδήσεις, ειδικά όταν δεν "δένει το γλυκό" με την λογική.
Αργότερα όταν βρέθηκα στον Λίβανο, εν μέσω πολέμου, έμαθα ότι τα αντιμαχόμενα μέρη πολεμούσαν με όπλα αγορασμένα από την χούντα, αυτήν του "θρησκεία οικογένεια και πάνω απ' όλα Ελλάδα"...
Δηλαδή σκέφθηκα μια που δεν αγοράζεις όπλα από την μια στιγμή στην άλλη, η Ελλάδα ήταν χωρίς οπλισμό και η Τουρκία δεν το εκμεταλλεύτηκε, μάλλον δεν θα το έμαθε... ή δεν την "αφήσανε", αλλά τότε γιατί να αγοράζουμε όπλα ;
Αααα, υπήρχε και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, τότε, ακόμα...
Ρε παιδιά, έλεος, ήμαρτον και όλα τα σχετικά.
Εντάξει, διαβάζετε εφημερίδες, "ενημερώνεσθε" δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι οι "ειδήσεις" αποτελούν την κρατική (σπάνια την κομματική) "γραμμή" ;;
Οσο έτσι αθώα τις προσλαμβάνετε τόσο θα μας πηδάνε τα δυό κόμματα εξουσίας γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να πιστεύσετε τα πράγματα όπως ταιριάζει να είναι, ευελπιστείτε ακόμα πως κάποιο λάθος έχει γίνει και θα ξυπνήσετε αύριο αλώβητοι από τον επερχόμενο εφιάλτη, αποτέλεσμα της ληστείας των κρατικών πόρων και των ρουσφετολογικών προσλήψεων ψηφοφόρων δια βίου που λέει και η Μπεμπέκου.
Ετσι  βγήκε θριαμβευτικά πρόσφατα ο Κωστάκης για να μας σώσει από το κακό ΠΑΣΟΚ και τώρα πιο θριαμβευτικά ο Γιωργάκης να μας γλυτώσει από από την χρεωκοπία, να μη σας θυμίζω τα παλαιότερα, όλο κάποιος ερχότανε να μας σώσει από τον προηγούμενο.
Να σας θυμίσω μόνο ότι για το σκάνδαλο της "αγοράς του αιώνα" ο Λούβαρης καταδικάσθηκε, αλλά λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας (ανίατη ασθένεια) δεν φυλακίσθηκε.
Εν συνεχεία "έγινε καλά" (παγκόσμια πρωτοτυπία, για Γκίνες) και ανέλαβε αντιπρόεδρος στον Ολυμπιακό (θέση διακομματική, αντίστοιχη με υφυπουργού για τους "άσχετους") σαν ανταπόδωση των εξυπηρετήσεων που έκανε με την υπογραφή του στην σκανδαλώδη σύμβαση.
Είδατε ποτέ κανέναν να πληρώνει για σκάνδαλα όταν ανέλαβε την εξουσία το αντίπαλον δέος ; Μόνο τους μισθούς των δικαστικών αύξαναν συνέχεια και τα δύο κόμματα, γιατί είχαν πολλή δουλειά, δεν προλάβαιναν... και έτσι ...όλα τα σκάνδαλα παραγράφηκαν...
Ο στρατός στην Ελλάδα εξυπηρετεί πλέον τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα και τίποτε άλλο.
Από εποχής Σημίτη (ναι, αυτόν που βρίζουνε όλοι οι άσχετοι "ενημερωμένοι") έχουν σταματήσει οι ανταγωνιστικοί εξοπλισμοί με την Τουρκία, ότι υλικό αγοράζουμε είναι στα πλαίσια των ΝΑΤΟϊκών μας υποχρεώσεων.
Μάλλον ήταν το αντάλλαγμα για την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων.
Οπότε δεν έχει πλέον ιδιαίτερο "φαΐ" το συγκεκριμμένο υπουργείο
Οι παραβιάσεις εναερίου χώρου με τα μιράζ και τα εφδεκάξη γίνονται ΚΑΙ από τις δύο πλευρές για να είναι οι πιλότοι σε φόρμα για τις ΝΑΤΟϊκές υποχρεώσεις των, εξ άλλου αρκετοί από αυτούς κάποια εποχή ήταν Ισραηλινοί !!
Επί Σιμήτη το "ενδιαφέρον " κορυφώθηκε" στα πακέττα Ντελόρ ( Παιδεία, Γεωργία, Συγκοινωνίες ), φαγώθηκαν άπειρα λεφτά με αποτέλεσμα σχεδόν μηδενικό και εξ ημισείας με την Νουδού προς το τέλος της θητείας του, στην ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων, η εποχή των εξοπλισμών είχε περάσει ανεπιστρεπτί, όπως και το μεγάλο (κοινό ΟΛΩΝ των κομμάτων) κόλπο του χρηματιστηρίου (η ...καθυστερημένη Αλβανία, αν θυμόσαστε, αναπλήρωσε το κενό του χρηματιστηρίου με...πυραμίδες)
Με το τέλος των αγώνων, νέο ένδοξο πεδίο ανακάλυψε ο "μπουλούκος", τα αποθεματικά των ταμείων, είχε και το χουντικό προηγούμενο με το ΝΑΤ σαν υπόδειγμα.  Τα καθάρισε γρηγορότερα από την τετραετία του (την δεύτερη) με τα δομημένα ομόλογα και ως μη έχων άλλες φαεινές παρέδωσε τα σκήπτρα στον έτερο καππαδόκη. Αυτός "χαρτζιληκώνεται" για την ώρα με περικοπές μισθών και ετοιμάζει το μεγάλο φαγοπότι μέσω της μίζας των μεγαλοδανείων της προσφυγής. Ούτε που του πέρασε από το μυαλό ο εσωτερικός δανεισμός από τους εφοπλιστές που προσφέρθηκαν και τα ομόλογα για τα οποία κάνει ουρά ο κοσμάκης στις τράπεζες, λογικό με τέτοια επιτόκια καταθέσεων που δίνουν τα "ευαγή ιδρύματα".
Προσέχτε τους όρους δανεισμού, ο κυριότερος είναι...να μη θιγεί η ρευστότητα των τραπεζών, δηλαδή να μη σηκώσουν τα λεφτά τους οι καταθέτες και αγοράσουν ομόλογα γιατί..θα του κόψουνε την μίζα του Γιωργάκη και δώστου πεντακοσάρες στα σπρεντ για να στρώσει...
Και σεις αγωνιάτε για την οικονομική κρίση, όπως τον Νοέμβριο αγωνιούσατε για την γρίππη, ενώ οι κυβερνώντες περιμένουν την ωρίμανση των συνθηκών ώστε να υπογράψουν λαμβάνοντες την μίζα τους και να σκεφθούν με την ησυχία τους το καινούργιο κόλπο.
Αν έχει μείνει ξύγκι στην μύγα.
Ξέρω ότι δεν θέλετε να τα πιστεύσετε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αύριο η Μέρκελ θα δείξει τα φιλελληνικά της αισθήματα κ.λ.π., κ.λ.π.

 ΠΡΟΣΘΗΚΗ
 
Σχετικό με τον τρόπο δανεισμού με 5% από τη Γερμανία που θα...δανεισθεί το ποσό που θα μας δανείσει με 3% (!) είναι και το πιο κάτω ανέκδοτο:
Κάποιος δέχεται προσφορές για να βάψει ένα σπίτι :
- 400 ευρώ λέει ο Αλβανός, 200 για τα υλικά και 200 εργασία μου
- 800 ευρώ λέει ο Γερμανός 300 εγώ, 300 η εφορία και 200 τα υλικά
- Με τρία χιλιαρικάκια φύγαμε, του λέει ο Ελληνας,. χίλια εγώ, χίλια εσύ, 600 στον Γερμανό να μη μας καρφώσει και τετρακόσια στον Αλβανό να κάνει την δουλειά !

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα πω μόνο, από προσωπική εμπειρία, ότι πράγματι οι προσωπικές μου ελπίδες πάντα τελευταίες πεθαίνουν και τον περασμένο Νοέμβριο έκανα εμβόλιο.

Gee Pontius είπε...

Σε καταλαβαίνω.
Μερικές φορές δυσκλεύομαι και εγώ.
Οταν ηχήσουν οι κατσαρόλες ίσως ξυπνήσουμε

Ευάγγελος είπε...

Φίλε Τζι, η Μέρκελ ασφαλώς και θα δείξει τα φιλελληνικά της αισθήματα, οπότε θα δέσει και το γλυκό! (Ε, θα πάρει κάτι τις παραπάνω για να μας κάνει και τη δουλειά, όπως λέει και τ' ανέκδοτο!!!!)

kanivallos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2Qey0FqPt0s

Όλα είναι ένα ψέμα.

Η εξουσία πλέον ανήκει στα ΜΜΑ (Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης) στην πληροφορία.
Πώς θα ντυθούμε (μόδα), πώς θα καταναλώσουμε (διαφημίσεις), πώς θα αντιδράσουμε (πουλημένα συνδικάτα), πώς θα διασκεδάσουμε, τι θα δούμε, τι θα πιούμε, πώς θα σκεφτούμε, ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ (!)...

Όλα είναι στην αρμοδιότητα των λίγων οικογενειών, που ρυθμίζουν εδώ και χρόνια την οικονομικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, επηρεαζόμενες και αυτές με τη σειρά τους από τους διεθνείς "οίκους" (ανοχής) εξωτερικού.

Τελικά είναι πανεύκολο να ξεγελάσεις τα πιό "έξυπνα" όντα πάνω στη γη!!
Απαιτείται μόνο λίγο τρόμος και αβεβαιότητα, για να συμπεριφέρονται ως μάζα.

Μόλις πριν κάτι χρόνια νομίζω ξοφλήσαμε το αγγλικό "δάνειο" της επαναστάσεως, με υποθήκη τότε τα εθνικά κτήματα.

Gee Pontius είπε...

@ Ευάγγελε, μάλλον έτσι θα γίνει αλλάστο επόμενο βήμα θα πουλήσουμε την Ακρόπολη!
@ Kanivallos όλα είναι ένα ψέμα, μια ανάσα... αυτή την ανάσα είναι που δεν βλέπω.
Τελικά οι άχρηστοι και άπλειστοι απόγονοι δεν είναι ίδιον μόνον των βασιλικών οικογενειών...