Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Δικαιολόγηση απουσιών

 .
 
Now, don't you try an' move me
You're just gonna lose
There's a crash on the levee
And, mama, you've been refused
Well, it's sugar for sugar
And salt for salt
If you go down in the flood
It's gonna be your own fault
Oh mama, ain't you gonna miss your best friend now?
You're gonna have to find yourself
Another best friend, somehow


Η μεγάλη (και ασυνήθιστη) αποχή  μου έφερε στην σκέψη τους κοπανατζήδες μαθητές που φέρνουν ιατρικά και άλλα πιστοποιητικά, σε μεγάλο βαθμό ψεύτικα, για να δικαιολογήσουν τις απουσίες τους.
Εδώ βέβαια δεν είναι το ίδιο μια που η απουσία μου από τα δρώμενα του διαδικτύου δεν ήταν απόρροια αποχής από τα "καθήκοντα" αλλά αποτέλεσμα της μορφής των τελευταίων μου "έργων" που για πολλούς και διαφόρους λογους δεν είναι δημοσιεύσιμα. Το ότι συνέπεσε με τις διακοπές είναι μάλλον τυχαίο.
Τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα δεν διαφέρουν από τα συνήθη, να μην ξεχνιόμαστε...ο
 με τα προβλήματά του και την αστείρευτη δίψα των οπαδών του για "αναβάθμιση" θα παίξει το τελευταίο του ευρωπαϊκό χαρτί με την Φενέρμπαχτσέ, ομάδα της ασιατικής Κωνσταντινούπολης αν δεν κάνω λάθος. Δεδομένου ότι δύσκολα χάνει ελπίζω να μην τριτώσουν από την Φενέρμπαχτσέ οι αποκλεισμοί με δυό ισοπαλίες και εκτός έδρας γκολ όπως με  τους Αγιαξ και Χέρενφεν.
Ενα νησάκι μια σταλιά στη μέση του Κρισσαίου κόλπου έλκει μεν τους λουόμενους στην μοναδική προσβάσιμη παραλία του, κρύβει δε τα μυστικά του στις κάπως απρόσιτες πλευρές του. Μιά προσεκτικότερη ματιά δείχνει ότι κάποτε στο νησάκι είχε ανοιχθεί μια διώρυγα, προσέξτε την κατακόρυφη τομή πριν μπαζωθεί
Από την άλλη πλευρά διακρίνεται καθαρά μια μπαζωμένη "δεξαμενή" με την λεκανίτσα για τα ξένα σώματα . Η εξήγηση των αρχαιολόγων είναι ότι ήταν κρυφό παρατηρητήριο ή ορμητήριο πειρατών που αιφνιδίαζαν κρυμμένοι τα θύματά τους.
Τώρα αυτό το τελευταίο μου θυμίζει τις πρακτικές των κυβερνώντων τα τελευταία χρόνια, σαν καμουφλαρισμένοι πίσω από εύηχα και κακόηχα ονόματα όπως η τρόϊκα του Δουνουτού αιφνιδιάζουν συνεχώς μισθωτούς και συνταξιούχους και ανακατεύουν την αγορά  όπως ανακατεύαν τα νερά τα πειρατικά πλοία στις επιθέσεις τους.
Από όλη την ιστορία του Μουντιάλ στην Νότιο Αφρική νομίζω ότι η περίπτωση της Λαρίσα Ρικέλμε  ήταν η πιο ενδιαφέρουσα. Πολλοί λυπήθηκαν όταν αποκλείστηκε η Παραγουάη μια που η Λαρίσα είχε δεσμευθεί να φωτογραφηθεί γυμνή σε περίπτωση πρόκρισης. Ευτυχώς στο τέλος επικράτησε η ... λογική, η ποδοσφαιρική πορεία της πατρίδας της αξιολογήθηκε όπως της άξιζε ανάλογα με το μέγεθος της και η Λαρίσα μπήκε στο στούντιο. Είμαι σίγουρος ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας της θα τα πηγαίνει πάντοτε καλά αν υπάρχουν κι άλλες "Λαρίσες" να κάνουν μελλοντικές δεσμεύσεις.
Ενώ εμείς...αφ' ενός προσπαθούμε με το (πρώην) ταλέντο Νίνη, αφ' ετέρου η Τζούλια τα δίνει όλα προ του αγώνα οπότε δεν έχουν κίνητρο οι ποδοσφαιριστές...

2 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

"ΠΑΡΟΥΣΑ" κ. καθηγητά και καλώς σε βρίσκω, ψάχνοντας λινκ για το κοράλι της σημερινής μου ανάρτησης

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Gee Pontius είπε...

Καλώς ώρισες !
Σχεδόν το είχα ξεχάσει αυτό το άρθρο ίσως γιατί μου ξεράθηκε όταν δεν μπορούσα να το φροντίσω