Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Επίκαιροι Σχολιασμοί

η σειρά των γεγονότων που σχολιάζονται -αν και τυχαία- είναι και ένα είδος "αξιολόγησης"

Στην ευχή...

 του καριόλη !!!
Ελάχιστα απέχει ο δανεισμός του εν λόγω "πρώην ποδοσφαιριστή" σε κάποια ομάδα της πατρίδας του και ελπίζουμε όλοι να πραγματοποιηθεί και να μας απαλλάξει της παρουσίας του αυτός και η...μαμά του που μιξόκλαιγε στην τηλεόραση πως οι αντίπαλοι παίζουνε σκληρά το βλαστάρι της.
Το μόνο που θα θυμόμαστε από τον αυτόν είναι ότι με την βοήθεια κολληττού του δημοσιογράφου παίζανε συνέχεια στην τηλεόραση την μπουνιά που του έδωσε ο Πάμπλο Γκαρσία και όχι την προηγηθείσα αγκωνιά του "ταλέντου", με αποτέλεσμα όλοι οι άσχετοι (και οι διαιτητές) να ξεσπάνε πάνω στον άσσο του ΠΑΟΚ.
Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα και σήμερα μετά τις αγωνιστικές παρουσίες αμφοτέρων όλοι ξέρουν ότι το "παλτό" έπαιζε μόνο με αγκωνιές και βουτιές για πέναλτυ και ότι ο Πάμπλο Γκαρσία είναι από τους καλύτερους ξένους που περάσανε από την Ελλάδα. Μάλιστα ο Πάμπλο πανηγύρισε δεόντως τις δύο επιτυχίες  του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη σαν ξεπλήρωμα προσωπικών λογαριασμών.
Τώρα επίσης που φεύγει τα ταλέντα μας, οι πάντοτε ενημερωμένοι αθλητικογράφοι μας, ανακάλυψαν πως δεν προφέρεται Ντιόγκο το όνομά του αλλά Ντιόγο. Ισως όταν φύγει οριστικά μάθουν ότι η σωστή προφορά είναι... Ντιόγου.

Αλλος ένας ...

δικτάτορας έφυγε...
... και μακάρι να το καταλάβαιναν οι δημοσιογράφοι και κυρίως οι αφελώς μπλογκολογούντες ότι ο Ιωαννίδης δεν ήταν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από ένας δικτάτορας και αυτή η λέξη τα λέει όλα.
Φυσικά κανένας δικτάτορας δεν αποδέχεται τον...τίτλο του, καλύπτεται πίσω από το πρόεδρος, αντιπρόεδρος, αντιβασιλεύς κ.λ.π. μιας κάποιας ταλαιπωρημένης- πλην πάντοτε- Δημοκρατίας !!!
Εμείς όμως δεν τσιμπάμε και δικτάτορα τον ανεβάζουμε, δικτάτορα τον κατεβάζουμε,  όμως καμμιά φορά την πατάμε σαν αγράμματοι και συγκρίνουμε τα έργα του με άλλων, αλλά τότε είναι σαν να τον κρίνουμε λες και ήταν πρόεδρος ή οτιδήποτε άλλο ισχυριζόταν.
Οταν κάποιος γράφει ότι "ο Ιωαννίδης έκανε εγκλήματα ενώ ο Μακάριος λάθη", πέφτει στην παγίδα του να συγκρίνει ανόμοια πράγματα, όπως είναι ένας εκλεγμένος ηγέτης και ένας σφετεριστής της εξουσίας. Το ίδιο λάθος κάνει και όποιος συγκρίνει τα οικονομικά δεδομένα επί χούντας με τα σημερινά, πρέπει να έχει σύγχυση στο κρανίο για να το κάνει. 
Ακόμα και στα αθλητικά μόνο αφελείς μιλάνε γιά τον...ευρωπαϊκό τίτλο της μπασκετικής ΑΕΚ επί χούντας και τυφλωμένοι φανατικοί "βάζελοι" για το ... έπος του Γουέμπλεϋ. Οι τελευταίοι μάλιστα ανέχονται και τον διορισμένο από την χούντα πρόεδρο τότε του ενιαίου ΠΑΟ σαν επικεφαλής του ερασιτεχνικού τμήματος, τιμής δήθεν ένεκεν !!
Δυστυχώς  οι περισσότεροι δημοσιογράφοι απευθύνονται σε μη σκεπτόμενους τους οποίους προσπαθούν να εντυπωσιάσουν συγκρίνοντας τα ανόμοια και βγάζοντας συμπεράσματα κατά το δοκούν, όπως επίσης και οι μπλόγκερς που προσπαθούν να τους μιμηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: