Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Τα γενέθλια του Μίστερ Τζι

.


Φυσικά δεν θυμάται την μέρα, ούτε και έχει ιδιαίτερη σημασία, ήταν πάντως τον Γενάρη του 07 πάνω στο τελείωμα των "διαφυσικών" όταν ξανοίχτηκε στο διαδίκτυο με σκοπό να συλλέξει αντιδράσεις πάνω στα γραφόμενά του. Η εμφάνιση του δεν συντάραξε τα λογοτεχνικά δεδομένα αλλά δημιούργησε κάποιες απορίες για την ύπαρξη του μια που περίπου ίδιο νικ χρησιμοποιούσε και κάποια άλλη ύπαρξη στο διαδίκτυο. Το πρόβλημα βέβαια ήταν διεθνές !!


il signor g
Πρώτο του λογοτεχνικό καταφύγιο ο ιστόχωρος του λογόκηπου (το ανεμολόγιο του "ξύνισε" από τις πρώτες μέρες) όπου πολλά έμαθε και αρκετά προσπάθησε να ανταποδώσει, ένας χώρος που διατηρείται μέχρι σήμερα μεν αλλά "λαβωμένος" από την ανθρώπινη "ανώνυμη" βλακεία και την αχαριστία όσων ευεργετήθηκαν.


Πιστεύοντας πως αυτές οι αντιδράσεις οφείλονταν σε ιδιορρυθμίες της λογοτεχνικής φύσεως των μελών του δοκίμασε τον πιο "σοφτ" χώρο της λάϊφο. Εδώ μάλιστα έκανε και δημόσια τοποθέτηση :Τετ, 03 Σεπ 2008 10:05 πμ

Mr G.  
Ο μίστερ Τζι

Ο μίστερ Τζι γεννήθηκε στα πενήντα του στο χώρο που τον λεν διαδίκτυο. Ο μίστερ Τζι δεν υπήρξε ποτέ παιδί, γεννήθηκε ώριμος στα μέσα της διαδρομής του. Η έλλειψη παιδικής ηλικίας έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωσή του χαρακτήρα του. Μερικά πράγματα ή τα μαθαίνεις μικρός ή δεν τα μαθαίνεις καθόλου. Αμα δεν υπήρξες μικρός πως να τα μάθεις ; Ετσι έμεινε με τα κουσούρια του, τις παιδικές του ασθένειες, τις εμμονές του, ενας μικρομέγαλος γκρινιάρης, άτεγκτος για τους άλλους και πρόθυμος να δει με «κατανόηση» κάθε δική του αβλεψία

ΣΧΟΛΙΑ
# H στις 03/09/2008, 10:12 πμ

Mr G.

"Ετσι έμεινε με τα κουσούρια του, τις παιδικές του ασθένειες, τις εμμονές του"

Σε κοιτανε κι εσενα καμια φορα τα πορτραιτα;

:)
# gpoint στις 03/09/2008, 10:21 πμ

Mr G.

Δεν κάνω ότι θέλω αλλά ότι κάνω αυτό θέλω
# H στις 03/09/2008, 10:28 πμ

Mr G.

Ετσι ειναι .Οποιος βουταει στο ποταμι αναγκαστικα κολυμπα.
Με τον καιρο αγαπα και την κολυμβηση..
# Νατάσα Ζαχαροπούλου στις 03/09/2008, 10:36 πμ

Mr G.

ἔτσι κι ἀλλιῶς πολλά ἀπό αὐτά πού μαθαίνουμε μικροί τά ξεχνᾶμε μεγάλοι, ὁπότε..
# Alice στις 03/09/2008, 10:53 πμ

Mr G.

Με την πιο μεγάλη κατανόηση, δες την "αβλεψία" του Mister G να μην υπάρξει μικρός, μέσα στη παιδική αρρώστια που γεννήθηκε και.... όλα καλά
# gpoint στις 03/09/2008, 11:18 πμ

Mr G.

Δεν είναι αβλεψία, ξανασκέψου το
# Alice στις 03/09/2008, 11:52 πμ

Mr G.

Ώστε μ΄έχεις παραπλανήσει τόσο;;;;;;;;;;;; Υποχθόνιε, μεσόκοπε, γκρινιάρη......... :))

# gpoint στις 03/09/2008, 12:02 μμ

Mr G.

Δεν λέω ότι θέλω αλλά ότι είπα το ήθελα
# Alice στις 03/09/2008, 12:23 μμ

Mr G.

Λοιπόν σήμερα δεν έχω ιδιαίτερο κέφι να σκέφτομαι γενικά.....Με κάνεις και το ξαναβρίσκω... Δεν είναι σίγουρη ότι το θέλω... Θα σ΄εκδικηθώ.......

Θα περιμένω να βγεις στο μπαλκόνι και θα γεμίσω το βαζάκι του καφέ με τσάϊ!!!!!!!!!!!
# gpoint στις 03/09/2008, 12:43 μμ

Mr G.

Εντάξει, μη λιποθυμίσεις κιόλας (Ραν Ταν Πλαν)
# Alice στις 03/09/2008, 12:47 μμ

Mr G.

Πάω να ακούσω αν έρχεται το τραίνο.... :) Φιλιά
# gpoint στις 03/09/2008, 12:55 μμ

Mr G.

- Are you coming dear, are you ?
- I'm coming, I;m coming, but the train is coming, too
# Alice στις 03/09/2008, 01:11 μμ

Mr G.

ααχααχαχα

Περισσότερο πετυχημένο και από την εικόνα του Ρατ Ταν Πλαν με το αυτί στις ράγες και το τραίνο στα εκατό μέτρα...
# VOUDAS στις 03/09/2008, 06:12 μμ

Mr G.

Καλέ μου μίστερ Τζι, άσε τις... ομφαλοσκοπίσεις και βάλε τηγάνι!... Τέτοιος μεζές ξέρεις πώς δένει με το τσιπουράκι; 'Η θα το πάμε κατά το: Φάτε μάτια ψάρια;
# seismografos στις 03/09/2008, 07:01 μμ

Mr G.

Ο Μίστερ Τζι είμαστε εμείς(για να παραφράσουμε κι λίγο το Φλωμπέρ)./Μερτικό απ'τη ψαριά θάχει το γατόνι δεξιά?
# gpoint στις 03/09/2008, 10:50 μμ

Mr G.

Σαν σωστά αναθρεμμένη γάτα τρώει μόνο τα σπάραχνα και γλύφει τα κόκκαλα. Αν της βάλεις ολόκληρο ψάρι δεν θα το πειράξει. Γενικά δεν είναι του φαγητού αλλά της παρέας.
Βούδα, τηγάνι σε (επιτόπου) ψάρια καθετής ;;; σε πιάνω αδιάβαστο. Ψητά (ακαθάριστα) ΧΩΡΙΣ λαδολέμονο ή ωμά (φιλέτο) μαρινάτα με λεμόνι


Και εδώ τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα από κάποιον-κάποιους που θεωρούσαν (και ίσως είχαν)  τον χώρο τσιφλίκι τους και κοίταζαν να διώξουν τις ενδιαφέρουσες φωνές. Ιλ σινιόρ Τζι απεχώρησε αφιερώνοντας τους ένα τραγουδάκι για το λούσιμο που είχαν ανάγκη...Στην συνέχεια ακολούθησε η εποχή  του κοινωνικού μπλόγκιν με τις καθημερινές επισκέψεις, τις ανταλλαγές ευνοϊκών σχολίων, τις εγγραφές αναγνωστών, παραπομπών και όλα αυτά που ανακυκλώνονται στα διάφορα μπλογκς που θυμίζουν έντονα εφηβικά λευκώματα με "κόπυ-πέιστ" σοφίες και φωτογραφικές ανησυχίες κάθε πικραμένου/ης λόγω της αέναης επανάληψης. Δεν είναι κακό εξ άλλου αυτή την δουλειά κάνει πλέον αυτό το μπλογκ αφού δημιούργηθηκαν άλλοι χώροι για τα πεζά και τα ποιήματα ενώ αυτό έμεινε πιστό στις σταθερές αξίες όπως η Breeze  ή ο ΠΑΟΚ με τους κραυγαετούς του !!
Αντιγραφή από το olaPAOK.gr

O Κραυγαετός του ΠΑΟΚ

Η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ υποστηρίζει την δράση της WWF Ελλάς για την προστασία των απειλούμενων ειδών, υιοθετώντας έναν Κραυγαετό. Ποιο είναι το κάλεσμα του επίσημου ΠΑΟΚ στον κόσμο του

Κοντά στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς στέκεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όπως αναφέρει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της προχώρησε στην συμβολική υιοθεσία ενός Κραυγαετού. Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως οργανισμός που συμμετέχει ενεργά και συνεισφέρει στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, συνεχίζει τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συνεργαζόμενη με μεγάλους οργανισμούς, όπως είναι η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχοντας ως σύμβολό της τον δικέφαλο αετό, προχωρά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της (www.paokfc.gr) στη συμβολική υιοθεσία ενός «Κραυγαετού», συμβάλλοντας έτσι στις προσπάθειες του WWF για την προστασία των απειλούμενων ειδών. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος του WWF Ελλάς «Τα ΜΜΕ υιοθετούν» και αποτελεί ακόμη μια πράξη υποστήριξης του προγράμματος κοινωνικής δράσης «PAOK action».
Το πρόγραμμα υιοθεσίας του WWF Ελλάς θα προβάλλεται μέσω ειδικού banner στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.
Καλούμε τους φιλάθλους της ομάδας μας να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το WWF Ελλάς και την ΠΑΕ, στην προσπάθεια διάσωσης του απειλούμενου Κραυγαετού.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Επιστημονικό όνομα: Aquila pomarina
Κοινό όνομα: Kραυγαετός
Άνοιγμα φτερών: 1,4 μέτρα
Μήκος: 64 εκατοστά
Βάρος: 1,4 κιλά
Βιότοπος: Δάση χαμηλού υψομέτρου, ξέφωτα, μικρά έλη, υγρά λιβάδια
Κύριες απειλές: Καταστροφή δασών, εντατική υλοτομία, αποξήρανση ελωδών εκτάσεων
Τι είναι ο Κραυγαετός (Aquila pomarina)
Ο κραυγαετός, είναι ένα είδος αετού που μετανάστευσε από την Αφρική και τα τελευταία 60 χρόνια ζει στην Ελλάδα. Σήμερα τον συναντούμε κυρίως στη Μακεδονία και στη Θράκη με τον σημαντικότερο πληθυσμό να φωλιάζει στον Έβρο. Η σημαντικότερη απειλή για το είδος αυτό είναι η καταστροφή των δασών.
Οι πληθυσμοί του κραυγαετού μειώνονται πολύ γρήγορα σε όλες τις ανατολικο-ευρωπαϊκές χώρες. Αν και στο τέλος του 19ου αιώνα το είδος υπήρχε σε αφθονία σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, σήμερα ο λιγοστός πληθυσμός του που δεν ξεπερνάει τα 90 ζευγάρια, περιορίζεται κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Περίπου ο μισός πληθυσμός του κραυγαετού βρίσκει καταφύγιο στον Έβρο και στο Δάσος της Δαδιάς.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργείται κυρίως από την καταστροφή των δασών, την εντατική υλοτομία με τη μείωση των διαθέσιμων θέσεων φωλιάσματος και την όχληση στους χώρους φωλιάσματος, αλλά και από την υποβάθμιση ή ραγδαία μείωση των κατάλληλων περιοχών κυνηγιού του (ελώδεις εκτάσεις και γεωργικές θέσεις υψηλής βιοποικιλότητας).
Ο κραυγαετός, όπως και όλα τα αρπακτικά πουλιά, είναι δείκτης υγείας και ισορροπίας των οικοσυστημάτων όπου ζει. Ο ρόλος του είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής πυραμίδας και, όπως τα περισσότερα αρπακτικά, τρέφεται με αδύναμα και άρρωστα ζώα, εξυγιαίνοντας και ισορροπώντας τα είδη των οργανισμών.
Το Δάσος της Δαδιάς, και γενικότερα ο Έβρος, είναι μοναδικής σπουδαιότητας περιοχή για τον κραυγαετό και για όλα τα αρπακτικά πουλιά για πολλούς και ποικίλους λόγους. Η γεωγραφική θέση - πέρασμα μεταναστευτικών πουλιών-, το μωσαϊκό βιοτόπων - εναλλαγή λόφων, ρεματιών, χωραφιών, δασότοπων, βράχων, ξέφωτων-, η σημαντική βιοποικιλότητα - 40 είδη ερπετών και αμφίβιων, 55 είδη θηλαστικών, - αλλά και το ήπιο αποτύπωμα της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, λύνουν το μυστήριο της εντονότερης παρουσίας αρπακτικών στη συγκεκριμένη περιοχή.
Το WWF Ελλάς θεωρώντας την προστασία του Δάσους της Δαδιάς αναγκαία και μοναδική λύση για την επιβίωση των αρπακτικών πουλιών, έχει μόνιμη παρουσία στην περιοχή από το 1992, διεξάγοντας προγράμματα με στόχο την μακροπρόθεσμη προστασία αυτής και των αρπακτικών, την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού. Μεταξύ των σημαντικότερων δράσεων είναι η σύνταξη Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης του δάσους, η σύνταξη Ειδικού Διαχειριστικού Σχεδίου για τις περιοχές προστασίας, η προώθηση καθιέρωσης της περιοχής ως Εθνικό Πάρκο".5 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ηλικιακά ή ιστο-λογικά τα γενέθλια;
΄Οπως και να'χει..

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους σας
στη breeze, στο ιστολόγιό σου,
στο φοβερό κραυγαετό
μα και στον εαυτό σου


Φιλί κι Γλαρενιες αγκαλιές
(υ.γ. τα ιστολόγιά σου εννοώ αλλά δεν μου έδενε η ρίμα)
:-)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

:-)
Ορθή (πιστεύω) επανάληψις:
ιστολογιακά

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

gpointofview είπε...

Ιστολογικά και ... "λογικά" αν υποτεθεί ότι "έβαλα μυαλό"

Ευχαριστώ σε (και δια την ρίμα !)

Ανώνυμος είπε...

Xιλιόχρονος και ιστολογικώς ρε γκρινιάρη..... :)

gpointofview είπε...

Θενκς α λοτ !
Σου λείπουν δύο πόδια ή μου φαίνεται ;