Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Συγκινηθήκαμε...

.

Συγκινήθηκαν !!!
Την φράση αυτή θυμάμαι πως άκουγα από την μάνα μου και την αδερφή της κάθε φορά που κάποιος σωρός από περιοδικά ή ρούχα βαριότανε την ασταθή ισορροπία και κατρακυλούσε, άλλοτε ήρεμα και άλλοτε με εκκωφαντικό θόρυβο.
Δεν ξέρω αν αυτή η φράση για το συγκεκριμένο γεγονός είναι κοινή ή ωφείλεται στην αμερικάνικη καταγωγή τους και στον προφανή συσχετισμό της έκφρασης με το αγγλικό "μούβ", δουλειά των γλωσσολόγων είναι αυτό και των χιλιάδων ετυμολογούντων στο διαδίκτυο, απλά την καταθέτω.
Ξέρω όμως πολύ καλά πως αυτή φράση μου έρχεται συνεχώς στο νού όπως βλέπω κάθε μέρα να γκρεμίζονται οι σωροί που είχαμε φτιάξει για να ζήσουμε μια ήρεμη, ειρηνική ζωή η γενιά μου, από τις ελάχιστες γενιές που ε'ιχαν την τύχη να μην γευτούν ένα πόλεμο.
Συσσωρεύαμε κρατήσεις στα ταμεία για τα γηρατειά μας και τώρα αυτά διαλύονται, συσσωρεύαμε όνειρα για μια αξιοπρεπή ζωή στην σύνταξη και τα βλέπουμε να ξεθιωριάζουν εισπράττοντας μια ανήθικη ανασφάλεια για σφάλματα που άλλοι έκαναν και σε άλλους τα φορτώνουν.
Πάντοτε την κοινωνία την φανταζόμουνα σαν πυραμίδα που σχηματιζότανε από τις γενιές που έρχονταν συνέχεια. Τώρα η κορυφή αυτής της πυραμίδας γκρεμίζεται από την μετανάστευση όσων νέων μπορούν να κυνηγήσουν ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την πατρίδα μας που φαίνεται πως κι αυτή συγκινήθηκε.

Συγκινηθήκαμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: