Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Περί των εκλογών εκ νέου...

 Η φωτό είναι (περίπου) άσχετη με το θέμα αλλά είναι από τα κόλπα των ΑΡΔ και τραβάει αναγνώστες

Εχει πολύ γέλιο η ελληνική σκηνή. Ορκισμένοι εχθροί της αλήθειας τα περισότερα κόμματα ψάχνουν πως θα εντυπωσιάσουν περισσότερο με μια μπαρούφα παρά να παρουσιάσουν έστω ένα πρόγραμμα, ένα πλάνο για την επόμενη ημέρα. Υπάρχει βέβαια και το "δεδικασμένο" ότι ποτέ δεν ακολούθησαν όσα έλεγαν προεκλογικά- από αυτή την άποψη, ίσως, το να μην υπόσχονται τίποτε έ, είναι μια πρόοδος κι αυτή.
Ισως περισσότερη πλάκα έχουν οι ΑΡΔ (τα αρχικά της φράσεις Αρχίδια, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι) που με ψευδώνυμα κατακλύζουν το διαδίκτυο προσπαθώντας να εφαρμόσουν το νονπέϊπερ που παίρνουν από τους εργοδότες τους, παράλληλο με την γραμμή των πάλαι ποτέ δύο μεγάλων κομμάτων αλλά σε πιο εύπεπτη συσκευασία, διανθισμένη με καμιά γυμνή φωτογραφία, κανένα πιασάρικο θέμα κ.λ.π., αυτά δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι στην βεριτάμπλ δουλειά τους.
Ξέρω ότι ξενίζει η πρόταση μου για ύπαρξη νονπέϊπερ αλλά εξηγείστε μου εσείς διαφορετικά την κοινή γραμμή περί του πολιτικά πρακτέου ή αποφευκτέου από την εποχή του Παπαδήμα και μετά. Δεν σας παραξενεύει που κανένας από αυτούς δεν μέτρησε τους βουλευτές των ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΔημΑρ που ξεπερνούσαν αρκετά τους 150 αλλά απεφάνθησαν ομόφωνα ότι φταίει ο ΣυΡιζΑ για την εκλογική επανάληψη ; Δεν σας παραξένευσε ότι οι τούμπες-κωλοτούμπες του Σαμαρά για το μνημόνιο δεν έγιναν σημαία των ανταγωνιστών του στην εξουσία ;
Ειδικά η περίπτωση του Σαμαρά είναι εξωφρενική γιατί στο πρώτο μνημόνιο ψήφισε "ΟΧΙ" και διέγραψε την Ντόρα γιατί ψήφισε "ΝΑΙ" ενώ στο δεύτερο ψήφισε "ΝΑΙ" και διέγραψε 21 βουλευτές του που ψήφισαν "ΟΧΙ" !!!!

 Οι εκλογές είναι σαν τον γάμο: Μετά βλέπεις τα αποτελέσματα !

Να με συγχωρήσετε αλλά εγώ μόνο μια λογική εξήγηση μπορώ να δώσω : στο πρώτο μνημόνιο ήταν έξω από τις μίζες τω δανείων ενώ στο δεύτερο πήρε το μερτικό του και συναίνεσε, εξ άλλου από τότε άρχισε και η κοινή γραμμή εναντίον του κυριότερου εκφραστή της αντιμνημονιακής πολιτικής.
Αυτό εξ άλλου ερμηνεύει και την πρεμούρα των γαλαζοπράσινων μην τυχόν και κηρύξουμε χρεωκοπία ενώ απ' ότι φαίνεται το κόστος της χρεωκοπίας και της παραμονής στο ευρώ είναι πεντακόσια από την μια και μισή χιλιάδα από την άλλη. Διότι με την στάση των πληρωμών υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα όπως ανακοινώθηκε στα αποτελέσματα του Μαρτίου ενώ πληρώντας τους τόκους των δανείων το μηνιαίο αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Αρα το κράτος μπορεί να λειτουργήσει και να πληρώνει τους μισθούς των υπαλλήλων αντίθετα απ' όσα ισχυρίζονται οι ΑΡΔ.
Δεν σα;ς παραξένευσε που ενώ κάποτε "εχθρός" ήταν η χαμένη ψήφος στα μικρά κόμματα, ξαφνικά "εχθρός" έγινε η αποχή ενώ προωθούσαν με κάθε τρόπο την ψήφο στα μικρά κόμματα για να λειτουργήσει σαν εξαγνισμός του δικομματισμού ; Τώρα πια "εχθρός" έγινε ο κακός ΣύΡιζΑ που "θέλει" ακυβερνησία ενώ τα καλά παραδοσιακά κόματα αναβαπτισμένα (υπολογίζουν) από την λαϊκή εντολή ετοιμάζουν τις συνεργασίες τους για το "καλό του τόπου". Αρα πρέπει ο ΣυΡιζΑ να εξασθενίσει παση θυσία.
Επειδή είναι ηλίου φαεινότερον ότι αριστερή κυβέρνηση δεν πρόκειται να δούμε παρά μονάχα αν είναι να αναλάβει το πολιτικό κόστος της εξόδου μας από το ευρώ ή και την ίδια την Ε.Ε. θα εστιάσω στον νέο ηγέτη της δεξιάς σαν πιο πιθανό διάδοχο της πρωθυπουργικής καρέκλας. Κατά την άποψή μου έχει όλα τα προσόντα για να αναδειχθεί άξιος συνεχιστής της παράδοσης που θέλει τον επόμενο πάντοτε χειρότερο από τον προηγούμενο πρωθυπουργό.Σκεφτείτε δηλαδή τι (θα) πρόκειται να τραβήξουμε από τον Αντωνάκη που δείχνει να είναι χειρότερος από τον Γιωργάκη !! Οσον αφορά το ...αντίπαλόν του δέος θυμίζω ότι ο πλασαρισθείς σαν συνταγματολόγος Βαγγελάκης όταν ανέλαβε επί διετίαν το υπουργείο Δικαιοσύνης τα έκανε τόσο μπάχαλο που ο Ανδρέας του απαγόρευσε να περνάει ακόμα και απ' έξω από αυτό και του έδωσε άλλο υπουργείο να "παίζει" γιατί φυσικά τέτοιοι άνθρωποι είναι χρήσιμοι σ' αυτούς που κινούν τα νήματα και εκδίδουν τα νονπέϊπερ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

!!!!!

Παναγιώτης