Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τα φεγγάρια και τα ψάρια

  Βαθυστόχαστη πολιτική και χιουμοριστική ανάλυση

Δεν ξέρω γιατί κάθε νέο κυβερνητικό σχήμα μου θυμίζει κι ένα νέο φεγγάρι, η κυριότερη διαφορά είναι στην περιοδικότητα, η Σελήνη κάθε 28 μέρες "αλλάζει" πρόσωπο ενώ οι κυβερνήσεις αλλάζουν όταν παλιώνουν τα κόλπα που κάνουν για να πείσουν τον κοσμάκη πως "εργάζονται σκληρά".
Τώρα πως γίνεται όσοι "εργάζονται σκληρά" να έχουν ροδοκόκκινο το μαγουλάκι και το χαμόγελο του ίματζμέϊκερ μόνιμα χαραγμένο στο πρόσωπό τους, το ξέρετε όσοι (τους) ψηφίζετε, εγώ που την ημέρα της ψήφου πηγαίνω παραδοσιακά για ψάρεμα δεν έχω παρατηρήσει καμιά διαφορά στα πρόσωπα των ψαριών τα οποία -ειρήσθω εν παρόδω- εργάζονται όντως σκληρά για την τροφή και την επιβίωσή τους.
Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες -κατά τα συνθήματα των τοίχων- του Αιγαίου λόγω της "άπλας" του χώρου,  ενώ στα χωρικά μου ύδατα (του Κορινθιακού κόλπου) υπάρχουν βάθη και σπηλιές όπου μπορούν να την σκαπουλάρουν για λίγο.
Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στα πολιτικά μας.






Αν εσείς γνωρίζεται κάποιον που να εργάζεται "μαλακά" να μου τον φέρετε να τον κάνουμε ζευγάρι με τις εκλογές που δεν θα είναι "κρίσιμες".
Αυτές τις μέρες των εκλογών συνάντησα κάποιον που εργαζότανε "σκληρά" κολυμπώντας στη θάλασσα, συνηθίζει να κάνει ακόμα μπάνιο στο ίδιο απόμερο μέρος από τότε που ήτανε μικρός όποτε βρίσκεται στην Ελλάδα. Μεγαλοστέλεχος διεθνούς οργανισμού, με κρυσταλλωμένες ιδέες περί τα πολιτικά, οικονομικά, διεθνή και ντόπια ζητήματα εξέφραζε την βεβαιότητά του για τον σχηματισμό κυβέρνησης -πριν από τις εκλογές, φυσικά- με την ίδια σιγουριά που θα προέβλεπε κάποιος την νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ επί της Σουόνση, αγνοώντας μάλιστα την απενταρία μου με ενεθάρρυνε να την εξαργυρώσω χρηματιστηριακά...
Η όλη υπόθεση μου θύμισε έντονα το στήσιμο μιας κούρσας, ας πούμε εφτά αλόγων. Εαν κάποιος πονηρός εξασφαλίσει πως τέσσερα άλογα δεν "πάνε για κούρσα" δηλαδή δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν διότι είτε δεν είναι σωστά προετοιμασμένα, είτε είναι νηστικά, είτε το πιο σπάνιο ο αναβάτης το "κρατήσει", δηλαδή θα επιλέξει λάθος διαδρομή, τότε η κούρσα περιορίζεται μεταξύ τριών αλόγων και το αποτέλεσμα ελέγχεται.
Σ΄αυτές λοιπόν τις εκλογές  παρατήρησα ότι ο Καρατζαφέρης έχασε το επικοινωνιακό του στυλ ενώ το βρήκαν άλλοι όπως π.χ. ο Μιχαλολιάκος. Ο τύπος έχει πολύ πλάκα πρέπει να είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που φροντίζει να εξασφαλίσει βουλευτική έδρα στην συμβία του. Λέτε να πέφτει πολύ παντόφλα στο σπίτι; Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι τα υπόλοιπα προβεβλημένα στελέχη της χρυσής αυγής θα ακολουθήσουν την πεπατημένη που χάραξαν οι Μπουμπούκος και σία μέσω του Λαος (βάλτε τον τόνο στο άλφα ή στο όμικρον, όπουθέλετε εσείς, δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας για ένα τονο), η ιδεολογική τους προέλευση είναι παραπλήσια αν όχι κοινή.
Από τους άλλους "μικρούς" πολιτικούς σχηματισμούς η Δημάρ του Κουβέλη τα πήγε καλά  ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έχασαν την μισή τους δύναμη. Προσωπικά δεν πείθομαι ότι ο Κουβέλης είχε καλύτερο λόγο ή προφίλ από τον Καμμένο, απλά πιστεύω πως ο τελευταίος μπήκε στην ίδια μαύρη λίστα κάποιου αόρατου "νον πέϊπερ" που κατέστρεψε και τον Καρατζαφέρη με βασικότερη αιτία την θέση τους για το μνημόνιο. Μπορεί ο λόγος τους να απευθυνότανε στην λογική αλλά η επιλογή του νον πέϊπερ ήταν πως το αντιμνημόνιο πρέπει ουσιαστικά να το εκπροσωπεί μόνο ο Τσίπρας ο οποίος πάλι με το νον πέϊπερ από ανύπαρκτος έγινε εκφραστής μεστού πολιτικού λόγου...
Αυτό με το "νον πέϊπερ" προσέξτε το, είναι τουλάχιστον περίεργο πως όλα τα ΜΜΕ μαζί ξαφνικά προβάλλουν ή εξαφανίζουν τον οποιονδήποτε ή το οτιδήποτε, ανεξάρτητα από την ιδεολογική ή πολιτική τοποθέτησή τους. 
Εξαιρειται βεβαίως το διαχρονικό ΚΚΕ που έχει (μαζί με τον Πάπα) την αντιπροσωπεία του αλάθητου επί παντός επιστητού...

Επειδή τα βιντεοκλίπ του Ντύλαν έχουν αποσυρθεί από το γιουτιούμπ, παραθέτω το τραγούδι με την Τζόαν Μπαές

 I dreamed I saw St. Augustine
Alive as you or me
Tearing through these quarters
In the utmost misery
With a blanket underneath his arm
And a coat of solid gold
Searching for the very souls
Whom already have been sold



“Arise, arise,” he cried so loud
In a voice without restraint
“Come out, ye gifted kings and queens
And hear my sad complaint
No martyr is among ye now
Whom you can call your own
So go on your way accordingly
But know you’re not alone”

I dreamed I saw St. Augustine
Alive with fiery breath
And I dreamed I was amongst the ones
That put him out to death
Oh, I awoke in anger
So alone and terrified
I put my fingers against the glass
And bowed my head and cried

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: