Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ο βασικότερος λόγος


Απορία ψάλτου, βηξ...απόρροια πολιτικού, πυρ



Προαπαθώ να αποφεύγω την πολιτικοκομματική ανάλυση στα γραπτά μου και να περιορίζομαι στις αναλλοίωτες σταθερές που καθορίζουν τον κοινωνικό μας βίον και ρυθμίζουν την πρόοδο ή υστέρησή μας σαν έθνος. Φυσικά αυτές διέπονται από την "φιλοσοφία" του συνόλου και δεν εξαρτώνται από πολιτικές αλλά από τις αλλαγές στον χώρο της Παιδείας (κάτι που επί χρόνια τώρα λιμνάζει) ή τις πληθυσμιακές αλλοιώσεις της ίδιας της κοινωνίας λόγω π.χ. της ενσωμάτωσης των μεταναστών.
Η πρόσφατη πάντως αναγγελία εκλογών, επειδή υπερβαίνει σαν απάτη τα όρια της "πολιτικής ευελιξίας" δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη. Αντιγράφω :
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τρεις προτεραιότητες: νοικοκύρεμα του κράτους, πόλεμος κατά τις φοροδιαφυγής, διαρθρωτικές αλλαγές.
Τι να αναλύσει κάποιος από αυτήν την αοριστομπουρδολογία ; Πέντε χρόνια κυβέρνηση και τώρα θα νοικοκυρέψει το κράτος, θα επιχειρήσει διαρθρωτικές αλλαγές και θα καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή ; Μέχρι τώρα τι έκανε ; Ποιές ήταν οι άλλες προτεραιότητες που είχε ; Μήπως ήταν η Υγιεία και η Παιδεία ;
Αντί να ασχοληθώ με αυτά (που ούτε οι ίδιοι οι κυβερνώντες δεν ασχολούνται) θα ανατρέξω σε κάτι σατανικές συμπτώσεις που δίνουν πολύ πιο πειστικές εξηγήσεις για την προκύρηξη των εκλογών.
Το μόνο- ίσως- αληθές σημείο της ανακοίνωσης ήταν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα τον υποχρέωνε σε εκλογές τον Μάρτιο με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου. Επρεπε λοιπόν να επιλέξει την καταλληλότερη στιγμή. Και το έπραξε με τα κριτήρια του 2007. Ακριβώς τα ίδια! Τα καταστροφικά αποτελέσματα μιάς πυρκαγιάς, στην Πελοπόννησο τότε, στην Αττική τώρα.
Είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται απαιτητές οι δόσεις των τότε χορηγηθέντων προεκλογικώς πυρκαγοδανείων της Ηλείας, τώρα μπορεί να αναβληθούν ρουσφετολογικώς, ενώ εκκρεμεί ακόμα η χορήγηση των τριών χιλιάδων ευρώ στους "καμμένους" της Αττικής, προφανώς περιμένουν τις εισηγήσεις της (χα-χα-χα ακομμάτιστης) επιτροπής. Μέχρι τις εκλογές θα έχει συντελέσει το έργο της...
Αυτή είναι η τελευταία ελπίδα του μήπως και αποφύγει την εκλογική συντριβή και αυτήν κυνικά εφαρμόζει, τα υπόλοιπα είναι φούμαρα.

Η ...προεκλογική αφίσσαπροέρχεται από την φίλη Αγγελική Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: