Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Το αυγό του φιδιού

Παρακαλώ, κάνετε την επιλογή σας...

Ποιός είναι το...αυγό και ποιός το φίδι ;;

Από τότε που θυμάμαι εκλογικά τον εαυτό μου όλες οι εκλογές ήτανε κρίσιμες γι' αυτό και τα απανθίσματα της πολιτικής δημοσιογραφίας συνεντευξιάζοντο μετά των κομματικών αρχηγών διαγωνιζόμενοι εις ερωταποκρίσεις ακατάσχετης μεν, βαθιά πολιτικής δε μπουρδολογίας.
Ερωτήσεις από μένα για σένα και απαντήσεις που προηγούνται χρονικώς των ερωτήσεων, ενδεικτικό της ανεπάρκειας του "στρατηγικού" σχεδιαστή της συνέντευξης. Και αν κάποτε έσωζαν τα προσχήματα οι χαρισματικοί ηγέτες των κομμάτων, οι σημερινοί άχαροι συνονόματοί τους δεν δύνανται...

Τα ίδια χάλια και από δημοσιογραφικής πλευράς, το δημοσιογραφικό "όνομα" "κτίζεται" σήμερα με κύριο υλικό την λάσπη...

Αντιγράφω από in.gr
«Πιστεύω στα 53 μου ότι είμαι χρήσιμος για τον τόπο. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να φύγω» δηλώνει ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στο Mega και στον δημοσιογράφο Γ.Πρετεντέρη και εμφανίζεται κατηγορηματικός, ότι «θα είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σε περίπτωση ήττας της ΝΔ.
Με μπλε γράμματα είναι τα λόγια του πρωθυπουργού ο οποίος δηλώνει την ηλικία του και ότι δεν βλέπει για ποιόν λόγο θα έπρεπε να φύγει. Ο...εκφράζων την κοινή γνώμη δημοσιογράφος, ούτε αυτός αναρωτιέται γιατί. Οταν όμως δηλώνει ...κατηγορηματικά ότι θα είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπεύδει να συμπληρώσει με το αμίμητο ¨σε περίπτωση ήττας της Ν.Δ."
Τι λες ρε μεγάλε !!
Μήπως γίνεται να κερδίσεις τις εκλογές και νά είσαι αξιωματική αντιπολίτευση και δεν το ξέραμε ; Και μη μου πείς για κυβερνήσεις συνασπισμού γιατί τότε δεν θα έχεις κερδίσει τις εκλογές απλά θα έχεις βγει πρώτο κόμμα. Παίδεψε λίγο το μυαλουδάκι σου και τα ελληνικά σου που (θα έπρεπε να) ξέρεις και θα το καταλάβεις.
Στα όσα είπε παρακάτω ο αρχηγός της ΝουΔου ο καλός δημοσιογράφος προσθέτει "αντίθετα από την αντιπολίτευση" ώστε να αντιληφθούμε την διαφορά από το "καθαρό μήνυμα, καθαρό διακύβευμα και ξεκάθαρη πολιτική" του πρωθυπουργού και ο συνειρμός μας να είναι τα μη "καθαρά και ξεκάθαρα" της αντιπολίτευσης.
«Θα μείνω στη μάχη, στην πρώτη γραμμή» είπε ο κ. Καραμανλής, «δεν βλέπω το λόγο γιατί να φύγω». Εκτίμησε δε ότι «έχουμε πολύ καλή πιθανότητα να κερδίσουμε τις εκλογές, πολύ καθαρό μήνυμα, καθαρό διακύβευμα και ξεκάθαρη πολιτική» αντίθετα από την αντιπολίτευση.
Από όλα αυτά τα πολύ... συγκεκριμμένα που πλασσάρουν οι συνεντευξιαζόμενοι γουστάρω τρελλά το "καθαρό διακύβευμα"
Επειδή στους ομιλούντες την ελληνική το ρήμα διακυβεύω σημαίνει παίζω κάτι στα ζάρια και μεταφορικά διακινδυνεύω, πολύ θα ήθελα να ήξερα πρώτον, αν το έπλυνε να είναι καθαρό και δεύτερον ποιό είναι αυτό το διακύβευμα. Φυσικά ο μεγαλοδημοσιογράφος, συνηθισμένος όπως όλοι του σιναφιού του στο να χρησιμοποιούν λέξεις - προς άγραν εντυπώσεων- που αγνοούν την έννοια τους, ουδόλως ενοχλήθηκε.
Για να χρησιμοποιήσω και εγώ την γλώσσα τους ήταν μια συνέντευξη όπου μεταξύ αυγού και φιδιού ερωτήθηκε "ό,τι έπρεπε να ερωτηθεί" και απαντήθηκε "ό,τι ήταν δυνατόν να απαντηθεί"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίδια βλέπω και διαπιστώνω...
Το αυγό που είναι;
Κάτι τέλος πάντων που να διαθέτει και εσωτερικό περιεχόμενο πέραν του τσοφλίου, δεν διακρίνω.

Δεν την είδα τη συνέντευξη, αλλά σ΄εμπιστεύομαι :)


YΓ Ειδικά αυτό τον μήνα, το γατί μακριάαααααα από την tv

Gee Pontius είπε...

Αυγά υπάρχουν και μάλιστα κλούβια στην φωτό, καλογιαλισμένα απ' έξω...
Φυσικά ούτε εγώ είδα την συνέντευξη. Η τηλεόραση μου χρησιμεύει για να βλέπω τον ΠΑΟΚ, μπάσκετ, στίβο και καλλιτεχνικά, ενημέρωση δε από τα πόρταλς των μεγαλοσυγκροτημάτων.
Η Breeze σας ευχαριστει για το ενδιαφέρον σας και στέλνει χαιρετίσματα στο θηρίο.

Meropi είπε...

-@gpoint μου,
στις Ευρωεκλογές είχες δηλώσεις οπαδός της αποχής και είχες πάει για ψαράκι. Τώρα? Για ψαράκι πάμε πάλι ή για κάτι άλλο???
Την καλημέρα μου

Gee Pontius είπε...

Τέτοια εποχή που γίνονται μάλλον για καλαμάρια θα πάω...
Οταν κάποιος ουσιαστικά δηλώνει ότι θα είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάει να πει ότι ήδη πανηγυρίζουμε την αποχώρησή του.
Ας μη χαλάσουμε τις στιγμές αναλογιζόμενοι τι θα ακολουθήσει...