Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Εκ βαθέων (έξω απ' τα δόντια)

( Απ' τα βαθιά και εκτός έρκους οδόντων )

Βγάζουμε τις μάσκες τώρα που έχουμε ακόμα Απόκριες ;

Στην ανθρώπινη κοινωνία υπάρχουν καλλιτέχνες και αθλητές. Αλλοι πετυχημένοι, βγάζουν πολλά λεφτά, άλλοι μέτριοι ίσα-ίσα τα προς το ζην και κάποιοι όχι καλοί που αναγκάζονται να κάνουν κάποια άλλη δουλειά για να ζήσουν.
Πάνε αυτοί, καθαρίσαμε.
Ας βγάλουμε τώρα απ' έξω τους χειρώνακτες, κανείς δεν παραγνωρίζει την χρησιμότητα της δουλειάς τους, όσο και το περιορισμένο της αμοιβής τους, τι μένει ;
Οι "μορφωμένοι".
"Εκτός από τους δασκάλους που μαθαίνουν πράγματα στα παιδιά, τους μηχανικούς που φιάχνουνε καινούργια πράγματα και τους γιατρούς που μας κάνουνε καλά, όλοι οι άλλοι στην καλύτερη περίπτωση αντιγράφουν καταστάσεις σαν γραφειοκράτες υπάλληλοι και στην χειρότερη ασκούν ένα παρασιτικό επάγγελμα"
Τάδε έφη...δεν σας λέω ποιός, να το βρείτε μόνοι σας, μορφωμένοι άνθρωποι είστε !
Συνεχίζουμε.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όσο πιο παρασιτικό είναι το επάγγελμα, τόσο πιο ακριβά αμοίβεται, κλασσικό παράδειγμα τα γκόλντεν μπόϋς. Με σπουδές σε μία από τις επιστήμες χωρίς αντικείμενο, θεολογία, ψυχολογία και οικονομολογία, μπουρδολογούν ασυστόλως αφού δεν υπάρχει επιστημονικό υπόβαθρο, εφευρίσκουν απίθανους ορισμούς για να δικαιολογήσουν τις τυχαίες επιλογές τους και φυσικά δεν πληρώνουν τίποτε όταν οι προβλέψεις και οι επιλογές τους φέρουν την καταστροφή.
Υπάρχουν ακόμα τα παράσιτα- παρουσιαστές εκπομπών τύπου Αυτιά και Πάνιας όπου ο μισθός είναι ανάλογος του προσφερομένου καραγκιοζοθεάματος
 Παρασιτικό είναι ακόμα και το επάγγελμα του δικαστικού παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα περί "λειτουργήματος". Διότι σαν λειτούργημα θα έπρεπε να αποδίδουν δικαιοσύνη ενώ απλά εφαρμόζουν τους νόμους σαν να ασκούν επάγγελμα, η εποχή του Παύλου Δελαπόρτα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τί αίσθηση δικαιοσύνης μπορεί να έχουν οι δικαστικοί όταν αποδέχονται την είσοδό τους χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη στο ταμείο των εκπαιδευτικών, ενώ στα μάτια των τελευταίων μοιάζει με ληστεία των κρατήσεών τους λόγω των προβλημάτων που δημιούργησαν στην βιωσιμότητα του ταμείου τους ;. Μπορεί να λένε ότι εφαρμόζουν δηλαδή εκμεταλλεύονται κυβερνητικές αποφάσεις αλλά  υπάρχει πάντοτε και το άγραφο ή εθιμικό δίκαιο το οποίο παραμελούν και η σύνδεση του μισθού τους με τις ανώτερες απολαβές στον δημόσιο τομέα, που στα  μάτια του λαού φαντάζει προϊόν συναλλαγής.
Περιττό να αναφερθώ στους δικηγόρους των οποίων το μοναδικό μέλημα είναι να προσαρμόζουν την αμοιβή του επίσης παρασιτικού τους επαγγέλματος ώστε να αμοίβονται περισσότερο από τους δικαστές, μια που θεωρούν πως τους βοηθούν στην εκτέλεση του έργου τους. Επίσης συμβάλλουν στην δημιουργία ενός εντελώς στερούμενου λογικής γλωσσικού μορφώματος με το οποίο συνενοούνται μεταξύ τους, βασικός σκοπός του οποίου είναι μην καταλαβαίνει τους νόμους ο απλός πολίτης και να τους πληρώνει επί τούτου.
Υπάρχουν ακόμα κάποιοι πτυχιούχοι που αμοίβονται ιδιαίτερα λόγω των ειδικών σπουδών τους. Λίγο το έχεις να σπουδάσεις πρόεδρος της ΕΡΤ, διοικητής ΔΕΚΟ, επικεφαλής προβληματικής, πρόεδρος σε κάποιο ταμείο ;
Τέλος σαφώς το καλύτερο παρασιτικό επάγγελμα που μπορεί να σπουδάσει κάποιος είναι γιός ή ανηψιός πρωθυπουργού διότι το επάγγελμα  "κόρη πρωθυπουργού" απαιτεί ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μορφής και χαρακτήρος πέραν των ειδικών σπουδών !

Κάποιες Απόκριες δεν είναι εποχικές.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε να αλλάξουμε το έθιμο.
Το βράδυ να μην κάψουμε έναν, αλλά όλους τους καρναβάλους.
Να λύσομεν έτσι και όλα τα οικονομικά μας προβλήματα.

Gee Pontius είπε...

Κι' όμως είναι πανάρχαια τακτική...θυμίζει κάποιους που πίνουν
προκειμένου να πάρου θάρρος

vague είπε...

Ένα πτυχίο είναι απαραίτητο. Ο πτυχιούχος καρνάβαλος έχει ένα πλεονέκτημα, όσο να 'ναι. Έχει και θεωρητική κατάρτιση, δεν είναι εμπειροτέχνης.

Gee Pontius είπε...

αντε να περάσουν οι Απόκριες να βρούμε το ίσο μας με τους μόνιμους καρνάβαλους, δεν τους αντέχω τους επιπλέον

Meropi είπε...

Εγώ την έκαψα την καλή μου μάσκα. Από αύριο θα ξαναβάλω την καθημερινή μου, την παρασιτική, όπως την ονομάζεις. Χα χα χα! Γιατί όμως δεν νιώθω παράσιτο? Τι έχω γιατρέ μου?

ezak είπε...

...που να δεις πτυχιούχο γενικό γραμματέα...να, σαν αυτόν του οικονομικών,τόσος ντόρος και χρόνος για να προσλάβουν αξιοκρατικά (όχι δεν τον διορίσανε μας είπανε)έναν αποτυχημένο υφυπουργό της εποχής Δρυ?..

Gee Pontius είπε...

Μερόπη αν υπήρχαν γενικοί νόμοι δεν θα χρειαζότουσαν δύο (εισαγγελέας-δικηγόρος) για να πείσουνε τον τρίτο (δικαστή) να τον εφαρμόσει.
Η απεραντονομολογία δεν αίρει την παρασιτικότητα του επαγγέλματος, με το συμπάθειο.
Εκτός και θεωρείς έργο αυτό που αφήνουν πίσω τους ο Λυκουρέζος και ο Κούγιας παραδείγματος χάριν

Gee Pontius είπε...

ezak, με εκπλήσσεις !! δηλαδή δρυός πεσούσης ούτοι εξυλεύθησαν ;;

Ευάγγελος είπε...

Φίλε Τζι, παραβλέπεις -εκ παραδρομής φαντάζομαι- το μόνο επάγγελμα που για να το ασκήσεις θα πρέπει βρέξει - χιονίσει για μια ζωή να είσαι ντυμένος "εκπρόσωπος" κι έχει και ανέσεις, και ραχάτι και πολλά τυχερά... (Αλλά, στο φινάλε, και την επουράνιο βασιλεία, πού τη βάζεις;)

Gee Pontius είπε...

Είναι και δεν είναι αβλεψία φίλε μου, προτιμώ να αγνοώ την ύπαρξή τους.