Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Κάθε χρόνο κι΄άλλος...

Το ότι ζούμε σε χώρα όπου κάθε έννοια δικαιοσύνης καταρρακώνεται μπροστά στα συμφέροντα των ισχυρών το ξέρουν όλοι όσοι έχουν περισσότερο μυαλό από τα σκουλήκια. Στην χώρα όπου οι δικαστικοί λυμαίνονται άνευ ανταποδοτικών οφελών το ταμεία αρωγής των εκπαιδευτικών ίσως είναι αστείο να μιλάει κάποιος για ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.
Στην Ελλάδα κανείς δεν τολμά να αναφέρει ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν μεταλλαχθεί σε πλυντήρια βρώμικου χρήματος παρότι πολλοί δικηγόροι το γνωρίζουν καλά. Πρώην πρόεδρος ομάδας  Α εθνικής και τώρα ...απλός φίλαθλος της ομάδας όπου πρόεδρος είναι ο ...γιός του καταδικάσθηκε στην κόντρα του με τον Λαλιώτη σε αρκετά χρόνια φυλάκιση. Οπως...προείπε δεν παρέμεινε στην φυλακή περισσότερο από μια βδομάδα, είδατε οι ισχυροί ; Καπνίζει δε μονίμως ένα μεγάλο πούρο για να μας θυμίζει ότι είναι εκτός φυλακής λόγω βλάβης της υγείας του.
Φυσικά υπάρχει μια ομάδα εξαίρεση  που δεν ξεπλένει λεφτά, ίσως γιατί...δεν έχει, οπότε έχει την κατάλληλη διαιτητική αντιμετώπιση. Υπενθυμίζω ότι τον ΠΑΟΚ διοικεί ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό κύπελλο Θοδωρής Ζαγοράκης με λεφτά των  περισσοτέρων από 23 000 φιλάθλων που αγόρασαν μετοχές. Πέρισυ επειδή βρισκόταν από την αρχή στο κυνήγι του τίτλου είχε αναλάβει την ...εργολαβία ο Κάκος και τα απωθημένα του με τον Γκαρσία (πέρισυ με την βοήθεια ανόητων εμπαθών δημοσιογράφων ο Πάμπλο Γκαρσία χαρακτηριζόταν αλήτης και ο Ντιόγο...άγιος, φέτος είναι ο MVP του πρωταθλήματος και ο Ντιόγο αποδοπομπιαίος τράγος του Ολυμπιακού). Φέτος κάποια άτυχα αποτελέσματα και συνηθισμένα διαιτητικά λάθη στην αρχή συνέβαλαν στο να θεωρηθεί ακίνδυνος και να τον αφήσουν ήσυχο τα κοράκια. Μόλις όμως  πλησίασε την κορυφή θυμήθηκαν τα παλιά τους κόλπα. Καθυστέρηση στον ορισμό του διαιτητή ώστε να μην υπάρχει περίπτωση αντικατάστασης και ορισμός του μοναδικού διαιτητού που ζητούσε την εξαίρεσή του ο ΠΑΟΚ στον αγώνα του με τον Αρη.

  Θα πάω στην ζούγκλα με τον Ταρζάν

Θαυμάστε τον. Σπάθας Ηλίας του...αγνοώ τα ονόματα των γονιών του, δεν θα παραξενευόμουνα όμως αν ήταν Ταρζάν και Τσίτα αντίστοιχα λόγω της μαϊμουδίσιας διαιτητικής συμπεριφοράς του.
Στο 1ο λεπτό του αγώνα ο Ναφτί "φτυαρίζει " έναν παίκτη του ΠΑΟΚ, τίποτε ο κύριος Σπάθας. Στο επόμενο λεπτό σφυρίζει φάουλ υπέρ του Αρη. ολοι σταματούν και ο Γκαρσία δίνει την μπάλα στούς παίκτες του Αρη. Κίτρινη (εξωπραγματική) στον Γκαρσία ώστε να παίζει φοβισμένος και να χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια. Ο επόμενος που θα χάσει τα δύο προσεχή παιχνίδια, ο Ιβιτς δέχεται δίκαια την κίτρινη κάρτα αφού δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του με τα διαιτητικά σφυρίγματα.
Είναι μια εισαγωγή του τι θα ακολουθήσει. Φάουλ στον ΠΑΟΚ δίνονται μόνο τα ακίνδυνα στα πλάγια και μακριά από την περιοχή σε αντίθεση  με τον Αρη που του σφυρίζεται κάθε επαφή γύρω από την περιοχή. Πονηρά σφυρίγματα επιθετικών φάουλ και ...προληπτικών οφ σάϊντ σφραγίζουν κάθε επιθετική  απόπειρα του ΠΑΟΚ κάθε δε φορά που ο Χαλκιάς πιάνει την μπάλα ακούγεται σφύριγμα για φάουλ ώστε να μη βγει γρήγορη αντεπίθεση στην κόντρα, φαίνεται είχε μελετήσει καλά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Παναθηνάϊκό. Τελικά με το συνεχές σπρώξιμο από τον διαιτητή μεσα στην περιοχή ο Αρης προηγείται 1-0. Μετά, στην προσπάθειά του Αρη να αμυνθεί ο Κάμπορα και ο Ναφτί υποπίπτουν σε καραμπινάτες περιπτώσεις δεύτερης κίτρινης κάρτας που δεν βγαίνει ποτέ από το τσεπάκι του Σπάθα. Ο Κάμπορα αφού δεν αποβλήθηκε κάνει το 2-0 και η διατησία ηρεμεί ως το 80 λεπτό. Τότε θυμάται την αποστολή του ο Σπάθας και ξαναρχίζει το έργο : δεύτερη κίτρινη αναίτια στον Σορλαίν και δεύτερη αυστηρή στον Βεϊρίνια ώστε να παίξει με τέσσερις βασικούς λιγότερους στο επόμενο ματς με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ.
Το κρεσέντο του Σπάθα είναι όταν αργότερα χαρίζει την δεύτερη κίτρινη στον Ιβιτς, ο λόγος είναι απλός, με την μία κίτρινη θα χάσει τα δυό επόμενα ματς, ενώ με την κόκκινη μόνο ένα !!! Είδες μυαλό ο καλός ο διαιτητής ;
Συμπτωματικά η εφημερίδα "Αποψη" διαφημιζότανε όλη την εβδομάδα λέγοντας ότι την έχουνε στημένη στον ΠΑΟΚ για τα παιχνίδια με τον Αρη, την ΑΕΚ και την Λάρισα. Την προηγούμενη βδομάδα έλεγε πιο αόριστα ότι αποκλείεται ο ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ζήτησε συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ γιατί δεν μπόρεσε να τους προστατεύσει. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως π.χ, λέω εγώ, ο Πατέρας. Τι εστί παράγων στο στυλ Πατέρα ; Οπως είπε ο ίδιος προστατεύει την ομάδα του από διαιτητικά λάθη, δεν τα επιτρέπει. Στο ματς με τον Πανιώνιο, μέσω των γνωστών δημοσιογράφων της κολοτούμπας  ακούσθηκε η θεωρία ότι αφού υπάρχει επαφή έστω και η ελάχιστη είναι πέναλτυ, για την περίπτωση του Νίνη. Σήμερα η επαφή του Τζόρβα με τον επιθετικό υπήρξε αλλά μας είπανε όχι τόσο ...πειστική ώστε να δοθεί πέναλτυ υπέρ του Αστέρα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κουράζονται, υπάρχει η πιο απλή λύση, η μέθοδος Σπάθα, τα πάντα να κρίνονται από το χρώμα της φανέλλας.
Υ.Γ. Προ ετών είχε έρθει στην δημοσιότητα κάποιος άλλος Σπάθας , πειραιώτης κι' αυτός διαιτητής, -πιθανή η συγγένεια- όταν είχε πυροβοληθεί στο πόδι  για τις ...διαιτητικές υπηρεσίες του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Εκτός πινάκων ο Σπάθας
Στο μεταξύ, εκτός πινάκων της Σούπερ Λιγκ για τις επόμενες αγωνιστικές θα μείνουν οι Ηλίας Σπάθας και Λεωνίδας Βασιλειάδης, για την απόδοσή τους στους αγώνες της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Ο πρώτος που σφύριξε το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά του «Δικεφάλου» του Βορρά, αναφορικά με τον πειθαρχικό του έλεγχο, κυρίως σε περιπτώσεις σκληρών μαρκαρισμάτων των κίτρινων. 

Από το in.gr.της Δευτέρας. Εννοείται ότι η ζημιά έχει γίνει, λες και δεν τον ξέρανε πριν τον διορίσουνε

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα !!!
Ειλικρινά δεν έχω γνώμη.
Έχω άγνοια περί του θέματος των παρασκηνίων, δεν είμαι οπαδός με γνώσεις σε βάθος.
Πάντως ναι σας αδίκησε.
Αλλά πάντως, μπάλλα δεν παίξατε.

:)

Gee Pontius είπε...

Δεν νομίζω ότι είπε κανένας ότι έπαιξε καλά, απώλεια δύο ήτριών βαθμών ήταν στο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ με την προοπτική τεσσάρων νικών στα επόμενα ματς εκ των οποίων το πρώτο με την ΑΕΚ στην Τούμπα και το δεύτερο στην Λάρισσα. Τα δύο τελευταία είναι στην Τούμπα με σχετικά εύκολους αντιπλάλους. Αυτή την προοπτική ο Σπάθας σκότωσε εν ψυχρώ στο 2ο λεπτό με την κάρτα από το πουθενά στον Γκαρσία και αρνούμενος στο τέλος την δεύτερη στον Ιβιτς ώστε να παίξει εκτός έδρας χωρίς τους δύο παίκτες-κλειδιά του. Για το ματς με την ΑΕΚ φρόντισε με τις κόκκινες να λείπουν τέσσερις βασικοί.
Αυτό ακριβώς τόνιζαν -αν τις ελιδες- οι διαφημίσεις της εφημερίδας "Αποψη" όλη την εβδομάδα.
Και κάτι ακόμα για όσους έχουν "μυρωδιά" από στοίχημα. Καμμιά στοιχηματική εταιρία στον κόσμο δεν πληρώνει 2.50 νίκη ομάδας που διεκδικεί πρωτάθλημα παρά μόνο αν "ξέρει κάτι" και το παρουσιάζει σαν "στοιχηματκή ευκαιρία" στούς αφελείς
Αν έχεις καιρό, κοίταξε την έκφραση του παίκτη του Αρη στη φάση μιάς από τις κόκκινες κάρτες (στο 4.35 του http://www.sport.gr/default.asp?pid=69&vid=28884 ) και θα καταλάβεις πολλά, ο ίδιος "κέρδισε" και την προηγούμενη κόκκινη.
Στο 2.59 επίσης μπορείς να δείς μια φονική κλωτσιά που δεν τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη έτσι για...σύγκριση

Ευάγγελος είπε...

...Τι να πω κι εγώ μετά τον ΠΑΣ; Να ξεσπάσουμε στην Μπορντό; Κράτα γερά, φίλε Τζι! Τις καλημέρες μου!!!

Gee Pontius είπε...

Ευάγγελε, εσείς δεν έχετε τέτοια προβλήματα. Αφού δεν είδε κόκκινη ο κηπουρός στο ματς μς τα Γιάνινα δεν θα βγεί ποτέ για παίκτη του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.
Ακόμα και ο Θεοδωρίδης θα την έδινε ...
Το δικό σας πρόβλημα είναι ο Βαλβέρδε, ο Κόκαλης τον θέλει τώρα ώστε να τον έχει διώξει ως τον Ιούλη, ο Βαλβέρδε το ξέρει και δεν τσιμπάει, σου λέει να κάνω εγώ την προετοιμασία για πρωτάθλημα κι' ας μην περάσω στους ομίλους όπως την άλλη φορά. Ο Κόκαλης θυμάται τα 20 εκ. που του στοίχησε ο Ερνέστο και τρέμει, βλέπεις ο πρόεδρος θέλει λεφτά κι' ο κόσμος τίτλους, άντε να βρείς άκρη.

vague είπε...

Ρε σεις..
Εγώ που δεν καταλαβαίνω τι λέτε, θέλετε να ετοιμάσω καμιά πίτσα. Έχω και μπύρα στο ψυγείο, ταράτσα θα την κάνουμε.

Πείτε τα εσείς, πείτε τα...

Gee Pontius είπε...

Οχι ρε Ρίσκι, γκράτσι, και παχαίνουν και θα είναι για χορτοφάγους !
Δεν χρειάζεται να τα καταλαβαίνουμε όλα, σε όλους συμβαίνει ακόμα και σε μένα ! Μίλα μου για οτ κουτύρ ή για υψηλή μόδα και θα δεις !!
Απλά εγώ υποστηρίζω ότι η ποδοσφαιροκουβέντα είναι κλάσεις ουσιοστικότερη από την πολιτική κουβέντα και ότι οι λοιδωρούμενες αθλητικές εφημερίδες δεν έχουν γράψει ποτέ ψεύτικα αποτελέσματα σε αντίθεση με τις "σοβαρές" πολιτικές, εκτός και θεωρείς φυσιολογικό μετά από κάποιες εκλογές όλοι να έχουν "νικήσει"

vague είπε...

:))))