Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Το τέλος του θέρους

.
Γράφοντας τον τίτλο σκεπτόμουνα τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας γιατί το καλοκαίρι συνεχίζεται αλλά το θέρος (στην κυριολεξία του) μας τελείωσε.
Με θερισμό μοιάζουν οι καθημερινές καλοκαιρινές συνήθειες όπως το μπάνιο στην θάλασσα, οι βόλτες στο παραθαλάσσιο χωριό, τα ταβερνάκια και τα καφενεία με τα τραπεζάκια έξω, τα καρπούζια και τα ρούχα τα ελαφρά, τα πέδιλα στα πόδια και ό,τι άλλο αγαπάει και συνηθίζει ο καθένας την περίοδο των διακοπών.
Μια αγγλίδα γνωστή μου το σημάδεψε εύστοχα χαρακτηρίζοντας πολυτέλεια (luxury) την καθημερινή δυνατότητα του θαλάσσιου μπάνιου.
Ηδη από χθές, Δευτέρα, τα παραθαλάσσια χωριουδάκια άδειασαν, τα παιδιά των μόνιμων κατοίκων τρέχουν σε άδειες πλατείες, χωρίς τις πρωτευουσιάνικες παρέες τους και οι βάρκες αραγμένες περιμένουν το επόμενο σαββατοκύριακο.
Ολα δείχνουν πως το θέρος τελείωσε


Περισσότερο η απόλυτη ησυχία του πρωινού, τα τζιτζίκια σταμάτησαν κι' αυτά είτε από την ελάχιστη πτώση της θερμοκρασίας είτε γιατί τους λείπει η έμπνευση από την απουσία των παραθεριστών. Λέτε οι τζιτζικίνες να είναι...πρωτευουσιάνες ; Από θηλυκά όλα να τα περιμένεις !!


Σαν τους βετεράνους μιας ηττημένης στρατιάς που γυρίζουν καθυστερημένα από το μέτωπο κουβαλώντας τον οπλισμό τους -γιατί κανείς δεν ασχολήθηκε να τους αφοπλίσει- μοιάζουν οι τελευταίοι παραθεριστές, ειδικά όταν πηγαίνουν με τα  καμάκια τους και τα ψαροντούφεκα τους στις έρημες παραλίες. Και όπως οι στρατιώτες της ηττημένης στρατιάς ζητάνε την λύτρωση στην αντάρα της μάχης αδιαφορώντας για τον θάνατο, έτσι και οι κυνηγοί της θάλασσας ετοιμάζονται για μια μάχη που δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσουν, αλλά τον πόλεμο δεν τον έχουν ακόμα χάσει...
Θα περάσει ο καιρός, θα περάσει ο χειμώνας, θα περάσουν δέκα μήνες και θα ξανάρθει η συγκομιδή τόσων ευχάριστων στιγμών, θα έρθει το θέρος ξανά, το καλοκαιράκι μπορεί να συνεχίζεται ακόμα...

ΚΑΛΟ  ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !

4 σχόλια:

ezak είπε...

...τζι αφού το φθινόπωρο έχει καταργηθεί, μπορούμε να συνεχίσουμε σε θερινό μουντ(!)...

από που είναι οι φώτος?

Gee Pontius είπε...

Τις φωτογραφίες τράβηξε η συνεπιβάτις μου στην βάρκα και στο αυτοκίνητο.
Ο τόπος είναι το Γαλαξίδι.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Οχιιι...εγώ επιμένω καλοκαιρινά και εύχομαι προς το παρόν ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
(υ.γ. ήσυχο και όμορφο μέρος... πού είναι;)

Gee Pontius είπε...

Καλό μήνα, επίσης !
Στην πρωτεύουσα χάνεται η αίσθηση του θέρους, κυριότερος λόγος το ότι δεν κυκλοφορούμε με μαγιό !!!