Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ωχ, έρχεται Αύγουστος ! (έρχονται οι Ούννοι)


Απ' αυτόν τον λεβέντη πήρε το όνομά του ο μήνας των διακοπών !


Ωχ, έρχεται Αύγουστος, έλεγα κάθε χρόνο τέτοια εποχή, φέτος το σκέφτομαι αλλά δεν το έχω... αναφωνήσει ακόμα μια που ο Αύγουστος δεν θα είναι ο τελευταίος (και χειρότερος) μήνας των διακοπών αλλά καιρού επιτρέποντος ο Νοέμβριος !!
Πάντως δεν ήταν τόσο το γεγονός ότι τελείωναν οι διακοπές  μου τον Αύγουστο, όσο ότι οι πάντες "έπρεπε" να κάνουν διακοπές τον Αύγουστο με αποτέλεσμα αρκετά ευτράπελα καθώς κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να αποβάλλουν συνήθειες της πόλης. Ετσι έχουμε ανθρώπους να παίζουν τάβλι στην αυλή ενώ οι κυρίες τους παίζουν μπιρίμπα μέσα στο σπίτι και τα κουτσούβελα είναι παρκαρισμένα στο πλαίη στέϊσιον !! Αλλοι πάνε με την βάρκα σ' ένα νησάκι, βγάζουν την φορητή πολυθρόνα και διαβάζουν την εφημερίδα ή σερφάρουν με το λάπτοπ !
 Ελεος !! 
Κάτσε ρε μπάρμπα σπιτάκι σου με το αρκουδίσιον και ξεκοκκάλισε όσες εφημερίδες θέλεις, αγόρασε και μια κονσέρβα αέρα εξοχής και είσαι μια χαρά. Τι θες και τρέχεις σε νησάκια και τα καταλαμβάνεις στερώντας μια ωραία παραλία από κάποιον που ξέρει να την απολαύσει ; 
Και συ μανδάμ αφού δεν τον αντέχεις τον ήλιο γιατί δεν κάθεσαι στην αυλή σου αντί να πασαλείβεσαι κάθε τόσο με τόνους λάδια και κρέμες και να την σπας στα πιτσιρίκια που πρέπει να διακόψουν το παιχνίδι τους στην άμμο για να σου βάλουν τριάντα δείκτες προστασία της ρεβλόν στην πλάτη σου ; (ο μπαμπάς δεν μπορεί να λαδώσει τα χέρια του, πως θα διαβάσει έπειτα την εφημερίδα του ; ) Δεν σκέφτεσαι τα καβουράκια που παθαίνουν αλλεργία από τα πατσουλιά σου ;
Με κάτι τέτοια ξενερώνω και δεν μπορώ να απολαύσω τις δικές μου διακοπές που σημαίνουν μπάνιο, βόλτα, ψάρεμα σε ημιάγρια κατάσταση, χωρίς λεφτά, ρολόϊ, κινητά, μακριά από αντιηλιακές κρέμες, μπουρνούζια κσι άλλα συμπράγκαλα που κουβαλάνε μαζί τους οι πάσης φύσεως πικραμένοι, μόνο μερικές φορές  βατραχοπέδιλα, μάσκα κι' ένα σκουπόξυλο με μια "τριντέντε" στην άκρια για κανένα απρόσεκτο χταποδάκι ή έστω ένα μαχαίρι για στρείδια, φούσκες και πεταλίδες όταν αισθάνομαι τα τριγλυκερίδιά μου χαμηλά !
Αλλο σημάδι του Αυγούστου είναι η παρουσία πάμπερς, καρπουζόφλουδων και μεταχειρισμένων εσωρρούχων σε απομεμακρυσμένες παραλίες, οι λεκέδες από βενζίνη στην θάλασσα που αφήνουν οι επιβήτορες των φουσκωτών και καμπινάτων  και η επιμονή  του γκάγκα πάνω στο τζετσκί να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ ταχύτερου γύρου τρομάζοντας τα ψάρια και τις σουπιές της περιοχής.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια που λόγω κρίσης έχουν κοπεί οι βενζίνες στα σκάφη του λιμενικού και η επιτήρηση είναι πλημμελής οι κάθε λογής παραβάσεις σε ψάρεμα και ναυσιπλοΐα έχουν αυξηθεί αφού το φιλότιμο έχει επίσης λιγοστεύσει.
Ας δείξω όμως κατανόηση. Ενας μήνας είναι, θα περάσει κι αν δεν μας κάνει καμμιά λαδιά ο Σεπτέμβριος, πάλι με χρόνια με καιρούς όλες οι παραλίες θα ξαναείναι έρημες και φιλόξενες για όσους τις σέβονται βαθειά και δεν είναι λίγοι, πιστέψτε με, απλά είναι διακριτικοί,  ειδικά οι ξένοι που λατρεύουν την χώρα μας.



Το τραγούδι είναι άσχετο αλλά το ύφος του Μικ έχει κάτι από ελληνική ακρογιαλιά, με τα καλά της και τα κακά της !!


Δεν υπάρχουν σχόλια: