Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Καλό μήνα !

.
Το ξέρω είναι δύο του μηνός
μα μην ξεχνάτε σήμερα Δευτέρα
η Κυριακή σαν σχόλη και γιορτή
ποτέ της δεν λογίστηκε σαν μέρα



Ιούλιος μήνας διακοπών ειδικά για τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους υπόλοιπους τυχερούς που αποφεύγουν την πολυκοσμία του Αυγούστου- εκτός και τους αρέσει η πολυκοσμία.
Προσωπικά ο Αύγουστος δεν μου αρέσει, μου φαίνεται σαν εξαντλημένος, σαν λεηλατημένος από τις πρώτες ορδές, κυρίως, των ελλήνων τουριστών, συνήθως οι ευρωπαίοι φίλοι μας είναι ευγενικότεροι με το περιβάλλον.
Μετά, τον Σεπτέμβριο, γλείφοντας της πληγές της η ελληνική ύπαιθρος ξαναβρίσκει την γλυκύτητά της στα απαλά χρώματα που χαρίζουν η ζεσταμένη γη και οι αισθητά μικρότερες μέρες. Ισως αυτή η ασυνείδητη γνώση, της μικρότερης διάρκειας επηρεάζει το θυμικό μας και μας κάνει να απολαμβάνουμε περισσότερο αυτό που φεύγει.
Πιτσιρικάς, τρόπος του λέγειν, φοιτητής δεν πέρασα ποτέ μου μάθημα στην περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου μη θέλοντας να διαταράξω την συνέχεια των διακοπών μου από τον Ιούνιο, εξ άλλου η επόμενη περίοδος κοντά ήτανε. Ηταν τότε που πρώτη μου  φορά κατάλαβα πως η αποτοξίνωση δεν είναι μόνο να μην αγοράζεις εφημερίδα και να μην ακούς ραδιόφωνο αλλά χρειαζότανε και αρκετό χρονικό διάστημα, στην περίπτωσή μου ξεκινούσε μετά το τετράμηνο.
Η εφημερίδα και το ραδιόφωνο έχουν πια αντικατασταθεί από το πισί αλλά αυτή η έξη δεν με τρομάζει τόσο  καθώς την ξεκίνησα σε μεγάλη ηλικία και μπορώ να δω τις επιρροές της και να την κοντρολάρω. Ακόμα και το γράψιμο, απαραίτητο στοιχείο επικοινωνίας στο διαδίκτυο μετά από κάμποσες διαδρομές βρήκε τα πατήματά του, σαν έγινε κατανοητό τι μπορεί να δημοσιεύεται και τι να μένει στα πρόχειρα, περιμένοντας το κατάλληλο αναγνωστικό κοινό.
 Μακρινή ανάμνηση οι μακροχρόνιες διακοπές έμειναν μέσα μου σαν μια μικρή φλογίτσα περιμένοντας το πλήρωμα του χρόνου για να πραγματωθούν ξανά όταν τα σημάδια του χρόνου είναι πλέον εμφανή στο σώμα και άγνωστα, σαν μεγάλα ερωτηματικά στη ψυχή.
Μεγάλος πλέον, ετοιμάζομαι για τις μεγάλες διακοπές μου και μια πιθανή αποτοξίνωση απ' όλα όσα μας εμποδίζουν να δούμε τις μικρές αλήθειες του εαυτού μας και να αποφύγουμε τις ψεύτικες εικόνες που μας επιβάλει η κοινωνία. Να ψάξουμε το ρούχο μέσα στο οποίο αισθανόμαστε άνετα και όχι το γούστο πεντ' έξη πολυεθνικών μόδιστρων. Να ανακαλύψουμε πως το καλύτερο ταίρι είναι ο άνθρωπος που μας ταιριάζει και όχι αυτός για τον οποίο θα μας ζηλεύουν όλοι όσο θα περπατάει πλάϊ μας, μέχρι να φύγει αφήνοντας ένα ακριβοπληρωμένο κενό. Να ξαναβρούμε την απλότητα στις γεύσεις μας, σαν την ανάλατη ντομάτα από τον κήπο στο πιατάκι, με δυο φυλλαράκια κάπαρη τουρσί και μια ρακή για την υγειά μας...



Αν τώρα με ρωτήσεις πως αισθάνομαι
σαν κόκορας κρασάτος θα σου πω
γιατί μπορεί στην κατσαρόλα να με βάλανε
μα βρέθηκα στο περιβάλλον π' αγαπώ !
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: