Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Η εποχή της ωριμότητας


Οταν γεννήθηκα μόλις είχαν ανακαλυφθεί οι πέτρες και τα γειτονικά δέντρα τα είπανε άλσος γιατί τους θύμιζαν την θάλασσα. Η θάλασσα είχε αποτραβηχτεί στην στέρνα του Δευκαλίωνα αφήνοντας χώρο για περισσότερα στεριανά πλάσματα και μερικά εναέρια. Θυμάμαι μερικά ζουζούνια σαν ήμουνα λίγων χιλιάδων ετών, μετά δεν τα ξανάδα. Μερικοί είπανε ότι ο Γιλγαμές ανακάλυψε στα ταξίδια του το πρώτο εντομοκτόνο αλλά δεν το βρήκα στην βικυπέντια οπότε το μεταφέρω με επιφύλαξη.
Στα πρώτα μου νιάτα φύλαγα τα κοπάδια του πατέρα μου, τώρα τι πατέρας ήταν αυτός αφού ποτέ δεν τον είδα, δεν ξέρω. Εμαθα να παίζω σουραύλι και να συνομιλώ με τα ερπετά, αυτά μου μάθανε ότι είχα πατέρα. Η μητέρα ανακαλύφθηκε αργότερα, μαζί με την Γένεση.
Μην σας παραξενεύει ότι ο μεγαλύτερος αδερφός μου γεννήθηκε μετά από μένα, ούτε ότι ήταν δίδυμος με την πρώτη γυναίκα που εμφανίστηκε στη Γη, αυτή δεν ήταν αδερφή μου καθόλου. Ούτε η μάνα του που ήταν η δεύτερη γυναίκα πάνω στην Γη, μετά την κόρη της, ούτε αυτή ήταν αδερφή μου. Από ενα καπρίτσιο, μάλλον μουσικό, ο χρόνος σταμάτησε τα πισωγυρίσματα μόλις φανήκαν οι πρωτόλειοι θεοί. Οι επόμενοι, παρ' όλο το παντοδύναμό τους, δεν κατάφεραν να τον πείσουν να πισωγυρίσει. Κάτι ακούγεται για έναν πλαστικό χειρουργό στο απώτερο μέλλον, δεν είναι σίγουρο όμως, δεν το είπανε στις ειδήσεις στην τιβί.

Στα δεύτερα μου νιάτα τα γειτονικά δέντρα τα είπανε δάσος, τα αρχικά γράμματα τα πήρανε από την φράση "ΔενΑπαντώ" αφού τα δέντρα είχανε χάσει πια την μιλιά τους από αυτά που βλέπανε, το τέλος της λέξης το αφήσανε το ίδιο. Οι κουκουβάγιες στα κλαδιά τους εξακολουθούσαν να δίνουν λάθος συμβουλές στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τον ζωτικό χώρο τους, τα ποντίκια επίσης. Τα ιερά φίδια κρύφτηκαν να περιμένουν καλύτερες συνθήκες, τ' αρπακτικά πτηνά κόντεψαν να τα αφανίσουν, κάποιοι τα χαρακτήρισαν σοφά.
Οι ανεμώνες άρχισαν να ανθίζουν κάθε άνοιξη ανοίγοντας τον χορό των εποχών. Μόνο το κυκλάμινο μου έμεινε πιστό. Και το επικουρικό ταμείο μου.

Στα τρίτα μου νιάτα από μια σεξουαλική υπερδιέγερση άρχισα να σπέρνω παιδιά. Χρυσή βροχή. Ανακάλυψα το θέατρο κι' ήμουνα ο πρώτος θεατής που πρωταγωνίστησε σαν υποβολέας. Τα γειτονικά δέντρα πλέον τα λέγανε "μπόσκο" σε κάποια χαλκιδαίικη διάλεκτο. Οι άνθρωποι άρχισαν να ξεχωρίζουν τα χρώματα, η πράσινη φυλή των δεσμοφυλάκων ήρθε νομοτελειακά, το ίδιο και το τέλος της Καρχηδόνας. Από τον Σκιπίωνα προέκυψε η λέξη σκίφο(*) στα ιταλικά και σκύβω στα ελληνικά, το ύψιλον ήταν πάντα το ελληνικό "ι". Η κατασκευή αρωμάτων ήταν ακόμα στα σπάργανα, το ίδιο και οι πανεπιστημιακές έδρες. Ο ήλιος όμως και το φεγγάρι εξακολουθούσαν να βγαίνουν από την ανατολή και να σέρνονται στον ορίζοντα προς την δύση.

Στα τελευταία μου νιάτα ανακάλυψα όσα δεν είχα ανακαλύψει στα προηγούμενα, τα υπόλοιπα θα μείνουνε για πάντα στο σκοτάδι. Τα γειτονικά δέντρα πλέον δεν υπήρχανε, μόνο κάτι πουλιά, όρνεα μάλλον, που τα λέγανε φοίνικες. Την πρασινάδα πλέον την λέγανε γκαζόν και το πλέον, πλοίον. Η θάλασσα το σκεφτότανε να ξαναγυρίσει, να δώσει το αλς για ένα νέο ξεκίνημα, ένα χάδι στους σκληρούς σπόρους των κουκουναριών, περίμενε από την στέρνα να χαμηλώσει τα χείλη της για να βγει. Οι γυναίκες συμπυκνώθηκαν, έγιναν μόνο μία, δυσκολευόμουνα να βρώ τον στόχο. Οι άγγελοι άρχισαν να επισκέπτονται την γη με το παλιό τους όνομα και χωρίς κρίνα. Οι πέτρες τραβάγανε ξανά πίσω στα ηφαίστεια, τα απολιθωμένα κυπαρίσια διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στην ζωή. Το σημείο βρασμού περιορίστηκε σε θερμοκρασία δωματίου, τα καινούργια υγρά ήταν ανταγωνιστικά προς την θάλάσσα και ο Νηρέας απασχολημένος.

Ετσι αποφάσισα να περάσω από την νιότη στην ωριμότητα.

(*) schifo = αηδής

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι τυχερός που είστε αγαπητέ.
Τόσες πολύτιμηες αναμνήσεις από τα δέντρα.
Εμένα στις πρώτες νιότες μου ψήφιζαν και μετά γινήκαν κούτσουρα.
Καθένας με την τύχη του...

Gee Pontius είπε...

Πηγασίνα μου...

Αλς...ως

Δ.Α. S.O.S.

...

kiss - sauce

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα
Το ...sause με έστειλε...
χαχαχαχαχα

Καλό βράδυ.
Παγαίνω εις την αυλή, να τηγανήσω πατατούλες, κλασσικές άνευ sause, με αυγουλάκια φρέσκα από τι αλανιάρες της γειτόνισας.
Aλήθεια είχαμε και παλιά τόσα κουνούπια τέλος Σεπτέμβρη;

Gee Pontius είπε...

Ω, ω, ωά ορνίθων εαν βρεις
και είναι ελεύθερης βοσκής
καθόλου να μην το σκεφτείς
της σάλτσας όντως περιττής

πλην όμως τα γεώμηλα
να μην τα τηγανίσεις
αλλά σε νόστιμον πουρέ
να μας τα σερβιρίσεις

Μαρούλι απ΄τον κήπο σου
σαλάτα με καρώτο
κι' όσο για τα κουνούπια σου
θα βάλουμε ...τσερότο


Καλέ για ποια κουνούπια τον Σεπτέμβη γράφεις ;;
Οκτώβρη έχουμε...

Πρέπει να ενισχύσεις την ομάδα και γρήγορα ...στο Women's Champions League σήμερα :
Π.Α.Ο.Κ. - Arsenal 0 - 9 !!!!

Κισσός

Ανώνυμος είπε...

Δεν κρύβεται παιδί μου το ταλέντο, δεν κρύβεται.... :)

Αυτό το Women's Champions League
κάπου το πήρε τ΄αυτί μου και πολύ εντυπωσιάστηκα. Αγνοούσα εντελώς την ύπαρξή του. Για πες λεπτομέρειες....

Gee Pontius είπε...

Ως γνωστόν στους ομίλους του Uefa's Champion League μετέχει ο Ολυμπιακός ενω ο βάζελος πήρε τον πούλο.
Ομοίως εις τους ομίλους του Women's Champions League μετέχει η πρωταθλήτρια Ελλάδας γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ (έχει και τις πιο θεογκόμενες κατά τα λεγόμενα) η οποία λόγω προβλήματος στις ζαρτιέρες δεν απέδωσε τα αναμενόμενα εις τον αθλητικόν στίβον, διακριθείσα (ως και το σκορ 0 - 9 προδίδει) αλλαχού.
Συνηθισμένα βέβαια τα βουνά στα χιόνα αλλά αυτό ήτανε χιονοστιβάς και ψάχνει μεταγραφές η ομάδα, εξ ου και η πρότασή μου.

Πληροφορίες αναφέρουσαι ότι ο Παναθηναϊκός μετέχει στο Gay's Champion League ελέγχονται ως προς την ακρίβειά τους...

Ανώνυμος είπε...

Kαλημερούδια σας...

Η εποχή της ωριμότητας ακόμα δεν έφτασε μου φαίνεται... :)
Ακόμα που και που τρώγεσαι για μερικά ....πίτουρα.
Ξέρεις εσύ...

Φιλιά και καλά πσάριαααααααααα

Gee Pontius είπε...

Τι να γίνει, πως να ωριμάσω με μία μόνο μέρα μπάνιο και πσάρεμα ;
Δεν πάει να...ψηφίσει ο καιρός, λέω εγώ !