Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη

Κατόπιν πιέσεων από τους πολυπληθείς επίσημους αναγνώστες της σελίδας [αριθμητικώς μία (1) ] θα αναφέρω μερικές σκέψεις μου που προηγήθηκαν της παραιτήσεως Ζαγοράκη.
Οταν έγιναν γνωστά τα επεισόδια στη Σουρωτή όπου κάποιοι ανεγκέφαλοι επετέθησαν με μαχαίρια στην αποστολή του Αρη για τον αγώνα μεταξύ ομάδων ΠΑΟΚ και Αρη σε επίπεδο εφήβων, ένοιωσα ένα σφίξιμο. Δηλαδή διαρωτήθηκα τι θα απογίνει η περηφάνεια μου σαν ΠΑΟΚg's ;
Φτάσαμε σε επίπεδο Παναθηναΐκών και Ολυμπιακών να σφάζοντα σ' ένα αγώνα βόλευ γυναικών ; (για να μην ξεχνιόμαστε εεε!) : Τότε να γίνουμε σαν κι' αυτούς και να πανηγυρίζουμε συχνότερα τίτλους !
Κάπου δεν μου καθότανε καλά το πράγμα, ειδικά που στην Τούμπα τα "καλά παιδάκια" είχαν στριμωχτεί στην γωνία. Ηρθαν βέβαια κάποιες διαιτητικές αβαρίες και ψιλοακούστηκαν φωνές και γκρίνιες από τους" ειδήμονες" της εξέδρας αλλά χανότουσαν στην άψογη στάση του προέδρου και την στήριξη του κόσμου σ' αυτόν. Ωσπου οι ανεγκέφαλοι βρήκαν διέξοδο σε αγώνα εφήβων, με θεατές τους γονείς τους. Εκεί οι διεστραμμένοι πήγαν με μαχαίρια να δείξουν την "μαγκιά" τους. Εύχομαι να συλληφθούν όλοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά αν και η ζημιά έχει γίνει.



Αηδιασμένος ο πρόεδρος είδε ότι τον κτυπούν σε πλευρές που δεν μπορεί να ελέγξει. Αυτόν που σέβεται όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη, αυτός ο αιώνια επίτιμος αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, στόχος- μαζί με την επιτυχή ως τώρα σταδιοδρομία του στην κεφαλή του ΠΑΟΚ- μιας δράκας ηλιθίων, εχθρών στην ουσία του ΠΑΟΚ παρ' ότι ισχυρίζονται πως είναι οπαδοί του.

Ο Ζαγοράκης έκανε αυτό που θα έκανε κάθε φιλότιμος άνθρωπος. Ανέλαβε το μερίδιο της (συλλογικής) ευθύνης του και παραιτήθηκε. Δεν θυμάμαι αντίστοιχες αντιδράσεις με τον φόνο του οπαδού στον γυναικείο αγώνα βόλλευ μεταξύ των "αιωνίων" του Κέντρου.

Δεν έχω άποψη για τις φημολογούμενες άστοχες οικονομικές τοποθετήσεις του Ζαγοράκη αλλά δεν νομίζω ότι πρόσφερε σαν "λεφτάς" στον ΠΑΟΚ ώστε η οποιαδήποτε οικονομική στενότητα να σταμάταγε το έργο του στην διοίκηση του ΠΑΟΚ.
Αντίθετα η βλακεία είναι γνωστόν ότι είναι αήττητη.
Η κίνηση του Ζαγοράκη δείχνει την ευαισθησία που πρέπει να έχουν οι διοικούντες τους (πραγματικά) μεγάλους συλλόγους και διέσωσε το κύρος του ΠΑΟΚ

Θοδωρή,σ' ευχαριστούμε για όσα έδωσες στον σύλλογο, ελπίζουμε η παραίτησή σου να συναιτίσει τους κουφιοκέφαλους και να εμπνεύσει αυτούς που πήραν την σκυτάλη.

5 σχόλια:

ApoStel είπε...

Άπαξ Παναθηναϊκός ,πάντα Παναθηναϊκός,ό,τι και να λες δικός μας θα 'σαι.
Παραδέξου το και είμαστε πρόθυμοι να σε δεχτούμε πίσω,έχουμε μεγάλη καρδιά εμείς.:-)
Τώρα για τον Ζαγοράκη ,όλη η πιάτσα γνωρίζει γιατί έφυγε ,αν θέλεις να μάθεις ..στη διάθεση σου.
...την καλησπέρα μου.

Gee Pontius είπε...

Καλησπέρα αμετανόητε, η αντίδραση του Ζαγόρ ήταν αντάξια της φήμης του, ενώ τα περί Ασπις-Πρόνοια 'εχουν διαψευσθεί.
Αν υπονοείς κάτι άλλο πέστο μου αλλά μην ξεχνάς καλύτερα νεκρός, παρά παναθηναϊκός, τόχουμε ξαναπεί.
Πάμε τώρα να δούμε την Εθνική και να νοσταλγήσουμε τον αρχηγό της.

ApoStel είπε...

Ακριβώς αυτό εννοώ ,ο δικηγόρος του το είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ ,άλλωστε η φημολογία για παραίτηση του είχε ξεκινήσει πριν από τα γεγονότα της Σουρωτής.
Τέλος πάντων και η εκδοχή της Ασπίδας να ισχύει ,σε καμμία περίπτωση δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην παραίτησή του ,και εσύ και εγώ το ίδιο θα κάναμε στην θέση του.
Άντε καλή επιτυχία στην Εθνική μας.

Gee Pontius είπε...

Είναι αλήθεια ότι οι παλιοί και...εκλεκτοί πρόεδροι (Σαββίδης, Μπατατούδης, κ.λ.π.) είχαν δημιουργήσει μια στρατιά αλητών εν είδει πληρωμένης σωματοφυλακής ώστε να κάνουν τις δουλειές τους. Αυτούς τους τάϊζαν και τους χαπάκωναν, χώρια τα τζάμπα εισιτήρια, αλλά και τους καθοδηγούσαν.
Τα υπολείματα αυτών τώρα, χωρίς "πνευματική καθοδήγηση-τουλάχιστον επίσημα" κάνουν αντιπολίτευση στον ΠΑΟΚ με πρόσχημα τον Σάντος, την έλλειψη "ζεστής κερκίδας" το ότι δεν πήρε...πρωτάθλημα κ.λ.π. προσπαθώντας να αποκτήσουν λόγο στην διοίκηση,όπως τηρουμένων μεγάλων αναλογιών, έγινε στον Αρη.
Δεν είναι εύκολο να κόψεις τέτοια γάγγραινα και η παραίτηση μπορεί να έχει σχέση με το ότι -απ' ότι φαίνεται- η διοίκηση θα "δώσει" τα "παιδάκια" στην Δικαιοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

g
Oυκ εν τω πολλώ το ευ!!!!

:)