Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ελλειμμα



Ισως να νομίζτε ότι θα αναφερθώ στο έλλειμμα των ταμείων. Οχι. Αυτό είναι το λιγότερο σ΄αυτήν την έρημη χώρα που ζούμε και το ευκολότερο να διορθωθεί. Οταν θα παύσουν να υπάρχουν τα άφθονα άλλα ελλείματα.
Το κυριότερο είναι το έλλειμμα πολιτικών ανδρών. Πολιτικά ανδρείκελα έχουμε με ηχηρές ονομασίες που δεν συνάδουν με το ποιόν τους. Να μην αναφερθώ στον περιβόητο μπουλούκο και το play station του, είναι γνωστά καθώς και ο τρόπος με τον οποίον αυτομόλησε προ των ευθυνών του.
Ηρθε το άλλο παληκάρι που προσπαθεί να μας πείσει ότι σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε ιδέα για το χρέος της χώρας και γι' αυτό μας έταζε ότι "υπάρχουν λεφτά".
Ας το καταπιούμε κι' αυτό. Οταν είδε όμως το χρέος τι έκανε ; Αντί να διαπραγματευθεί την σίγουρη ζημιά των εταίρων μας από την πιθανή χρεωκοπία μας ώστε να κερδίσει χρόνο και καλύτερους όρους, μόλις "αγρίεψε" η Μέρκελ χωρίς ίχνος πολιτικής αντίδρασης πέταξε τα διαπραγματευτικά χαρτιά του προσφεύγοντας στο Δ.Ν.Τ., υποκύπτοντας σε πιέσεις για απάνθρωπες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εύκολων θυμάτων, χωρίς ίχνος κοινωνικής- εισοδηματικής  δικαιοσύνης, τρεις χιλιάδες ευρώ σε όλους, χαμηλόμισθους-υψηλόμισθους και με εξαιρέσεις στους στρατιωτικούς, εφοριακούς, δικαστικούς που τους έχει ανάγκη. Αυτά είναι τα άμεσα μέτρα γιατί με το νομοσχέδιο προωθεί εν συνεχεία ουσιαστικά την κατάργηση της υγειονομικής περίθαλψης, την συρρίκνωση στο 50% των συντάξεων και την παράταση της εργασίας ανάλογα με το " προσδόκιμον ζωής". Να μη σας ζαλίζω με λεπτομέρειες, θα γίνουν γνωστές σύντομα, με την κατάθεση του νομοσχεδίου.
Μήπως καταλάβατε τι εστί πολιτικός άνδρας ; ( με ανδρικά παντελόνια βέβαια )
Διαβάστε και τις δηλώσις του Κον Μπεντίτ ( από το in.gr) να το καταλάβετε καλύτερα.

«Είστε τελείως τρελοί» τόνισε απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εκπροσώπους των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι σχεδόν αδύνατο» είπε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ αναφερόμενος στις μισθολογικές και κοινωνικές θυσίες που ζητούνται από τους Έλληνες.

«Δεν δίνουμε χρόνο στον Παναδρέου για να επιτύχει συναίνεση» σημείωσε. «Πρέπει να δημιουργήσουμε μια συνοχή. Αυτό δεν διατάσσεται. Θα δείτε στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, αν υπάρχουν προβλήματα» τόνισε.

Ο Κον Μπεντίτ επέκρινε τους όρους των δανείων που εγκρίθηκαν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία θα δοθούν με κατά μέσο όρο επιτόκιο 5%, ενώ τα περισσότερα από τα ενδιαφερόμενα κράτη μπορούν να δανείζονται κεφάλαια με επιτόκια χαμηλότερα από τις αγορές.
«Κερδίσαμε χρήματα σε βάρος της Ελλάδας. Είναι απαράδεκτο» δήλωσε.
«Έχω την εντύπωση ότι τώρα στις κυβερνήσεις, λένε: 'θέλω να βγάλω χρήματα σε βάρος της Ελλάδας'» ανέφερε ο Κοντ Μπεντίτ, κάνοντας αναφορά στην αξίωση της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, το 1984, που έλεγε «θέλω τα λεφτά μου πίσω» προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κοινή Γεωργική Πολιτική.

Οσον αφορά τον τωρινό ηγέτη της αντιπολίτευσης μόνο η δήλωση του "Θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο εφ' όσον θα υπερψηφισθεί, αλλιώς θα το υπερψηφίσουμε" αποτρέπει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση για την ποιότητα του πολιτικού ανδρός.

Φυσικά και έχουμε έλλειμμα δημοσιογράφων. Μόνο το ότι επέλεξαν για "επικοινωνιακούς" λόγους να απεργήσουν ακριβώς την ημέρα που είχαν καθήκον να πληροφορούν τον λαό για την εξέλιξη της πορείας διαμαρτυρίας φθάνει να αποδείξει την "ανταμειβόμενη διαπλοκή" τους με τις εκάστοτε κυβερνητικές επιθυμίες. Δεν είδα κάποιον να μην πειθαρχήσει στην παράλογη επιλογή του σωματείου τους.  Αντίθετα είδα ψωνισμένους μπλόγκερς να "απεργούν" ταυτιζόμενοι με τα "πρότυπά" τους, τρελλό γέλιο από "ομιλούσες πορδές", σε δημοσιογραφία του κώλου. Διευκρινίζω ότι εννοώ όσους ανάρτησαν σχετική ανακοίνωση.  Τα γεγονότα  ανάγκασαν τους δημοσιογράφους να σπάσουν (αναστείλουν) την "απεργία" τους για να πληροφορήσουν- όπως είπαν- αυτοί τον λαό, μην τυχόν και τον παραπλανήσουν το C.N.N. και το B.B.C. !!
Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι πέρασαν από βουλευτικά και υπουργικά έδρανα "γράφοντας ιστορία" η αναφορά και μόνο στον Ρουσόπουλο αρκεί. Ούτε είναι τυχαίο ότι οι ειδήσεις επιλέγονται με βάση την ακροαματικότητά τους δημιουργόντας ένα αμόρφωτο κοινό  που ζητά ακόμα χειρότερους λαϊκιστές δημοσιογράφους που θα κάνουν ακόμα χειρότερο το κοινό και πάει λέγοντας. Ποιός δημοσιογράφος τολμάει να τα σούρει στον "ομογάλακτο" αρχηγό λαϊκίστικου κόματος ; Φυλάνε τις δυνάμεις τους για τα εύκολα θύματα.
Είναι εύκολο να εκφράζουν την λύπη τους για τους τρεις νεκρούς και να "στολίζουν" τους δράστες και "πουλάει".  Είναι όμως τρομερά δύσκολο να ψάξουν να βρουν την "φιλοσοφία" του πλήθους που "επέτρεψε" με την αδράνεια του να γίνει μια τέτοια πράξη, κάτι που το "ζήταγε" όπως την κάθαρση στις τραγωδίες. Γιατί τότε θα καταλάβαιναν ότι την αδικία των μέτρων δεν την "πέρασαν" σωστά  στην δουλειά τους, μεγαλώνοντας την απογοήτευση και την "ζαλάδα" των εργαζομένων από το κυβερνητικό κτύπημα. Οσοι ήταν το βράδυ του πολυτεχνείου ή έχουν πολεμικές εμπειρίες μπορούν να καταλάβουν την "ζαλάδα", την "μέθη" που καταλαμβάνει το πλήθος την ώρα των γεγονότων.
Οπως είναι το ίδιο δύσκολο το να αποδώσουν, οι δημοσιογράφοι εννοείται, ευθύνες  στον επιχειρηματία και τις αρχές για τις τεχνικές παραλήψεις του κτιρίου που ευθύνονται και αυτές για το τραγικό συνμβάν.
Αντίθετα ασχολούνται συνέχεια με τους φυσικούς αυτουργούς που τους έχουν καταγράψει και  οικάμερες και το google earth, όπως είχε γίνει και με την ρουκέττα στην πρεσβεία. Απλά θα συλληφθούν όταν συμφέρει πολιτικά τους κρατούντες, όπως έγινε πριν από λίγο καιρό  με τον "επαναστατικό αγώνα" για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την υποχωρητικότητα του πρωθυπουργού στο θέμα του δανείου.

Ελλειμμα φιλοσοφίας και ηθικής. Μερικοί το βλέπουν μόνο στους αραχτούς δημόσιους υπαλλήλους να σας δώσω ένα παράδειγμα "επιτυχημένου"  "δαιμόνιου" έλληνα επιχειρηματία, αυτού που φοροδιαφεύγει μόνιμα, αλλά "εργάζεται σκληρά".
Σαραντάρης "φιάχθηκε" οικονομικά γιατί είχε ανοίξει μαγαζί με είδη κινητής τηλεφωνίας όταν η αγορά ήταν στο φόρτε της. έκανε τρία τα μαγαζιά του και εν συνεχεία το έρριξε και στις οικοδομικές επιχειρήσεις. Ωραία μέχρι εδώ, εκθειάζει την ελεύθερη αγορά, και δίνοντας ευκαιρίες  στους νέους αναθέτει μια δουλειά γραφείου σε γνωστή του νεαρή έναντι 1 600 ευρώ, υπολογίζοντας σε μηνιαία απασχόληση. Η νεαρή όμως βρίσκει ένα κόλπο στο κομπιούτερ και τελειώνει την δουλειά σε μια βδομάδα. Ενθουσιασμένη πηγαίνει τα αποτελέσματα στον τύπο και ακούει ότι θα πάρει μόνο 400 ευρώ αφού δούλεψε μόνο μια βδομάδα !!
Εννοείται ότι αν έκανε το ίδιο πράγμα στην Αμερική  θα της δίνανε 2 000 να την ανταμείψουν για την εφευρετικότητά της.
Δεν φταίει λοιπόν το σύστημα αλλά ο τρόπος που εφαρμόζεται και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον δημόσιο τομέα.
Ο τύπος δεν είναι εξαίρεση, είναι κλασσικός έλληνας επιχειρηματίας, εικόνα και ομοίωση της κοινωνίας και της  κυβέρνησης που εκλέγει, ανεξάρτητα κομματικού χρώματος, " πτυχιούχος αμόρφωτος" που με το λούστρο των χρημάτων του προσπαθεί να κρύψει το έλλειμμα ψυχής που έχει.
Το υψηλό ποσοστό των ανθρώπων που δικαιολόγησαν τον τύπο με την φράση " δεν πειράζει, της έδωσε ένα καλό μάθημα για το πως είναι η ζωή " δείχνει ακριβώς και το έλλειμα της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: