Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Μερικές φορές  είναι σαν να κολλάει ο χρόνος...Ξενύχτησε ψάχνοντας με αγωνία κάποιο ανέβασμα στο γιουτιούμπ μια που δεν είχε δορυφορική σύνδεση. Οι περισσότεροι στον ύπνο τους έψαχναν ποιόν υποψήφιο θα ψήφιζαν στις εκλογές της Κυριακής, "κρίσιμες" όπως πάντοτε τα τελευταία χρόνια, τόσο κρίσιμες ώστε διεθνή γεγονότα να περνούν απαρατήρητα στα καθ' ημάς και δεν μιλάω μόνο για  την υποβάθμιση της όπερας...

Την γνώρισε ένα χρόνο πριν την είσοδό της στα "δέκα θηλυκά που άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας". Ηταν ελαφρώς τραυματική εμπειρία, μια που ο θρίαμβος της του στερούσε μια "δικαίωση", αλλά μετά το πρώτο σοκ της νίκης της, η ψύχραιμη ματιά του έβαλε κάποια πράγματα στη θέση τους. Ηταν ψηλή- η πιο ψηλή που είχε δει ποτέ- εκπληκτική χορεύτρια πριν τον αγώνα, παρακολουθούσε από μακριά τον αντίπαλο και τον τσάκιζε την κατάλληλη στιγμή. Ο μόνιμος καβαλιέρος της, ένας μικρόσωμος συμπαθητικός σαρανταπεντάρης, πήγαινε πάντα με τα νερά της, ήταν φανερό πως δεν είχε απολύτως καμία διάθεση να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και κυρίως να δοκιμάσει άλλη ντάμα. Ηταν φανερό πως η καριέρα του θα τελείωνε μαζί με την δική της, τότε είχαν την δέκατη τέταρτη επιτυχία τους στις δεκατέσσερις προσπάθειες, τώρα μετά το δεκαεννιά στις δεκαεννιά, θα είχαν την εικοστή ευκαιρία.

GIO  PONTI

Ο δικός του δεν είχε τέτοιες βλέψεις. Είχε γνωρίσει την ήττα από τα μικράτα του αλλά είχε αποκτήσει ένα υπέροχο τρόπο να αγωνίζεται, πάντοτε μέσα στα όρια του εφικτού, δίνοντας με οικονομία ότι χρειαζόταν για την νίκη, μερικές φορές όμως δεν ήταν αρκετό. Ο δικός του τρόπος τρεξόματος είχε κάτι το παράξενο, όταν επιτάχυνε, έδινε την εντύπωση πως υποχωρεί ενώ την ίδια στιγμή η ταχύτητά του μεγάλωνε. Ηταν έναςπολύ αποτελεσματικός τρόπος τρεξίματος, ξεγελούσε εύκολα τον αντίπαλο. Στην "γνωριμία" του με την εν λόγω κυρία είχε κάνει το καλύτερο που μπορούσε και που θα ήταν αρκετό για όλους, όμως οχι για μια κυρία που  επρόκειτο να εισέλθει στο κλαμπ των "δέκα θηλυκών που άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας".


 ZENYATTA  and  MIKE  SMITH
 
Το Ζενυάτα ( Zenyatta) πιθανότατα συγγενεύει με το ζενίθ,  μιά που zenyatta mondata στα σανσκριτικά είναι η κορυφή του κόσμου και ίσως ήταν προφητικό για την φοράδα που έφτασε τις δεκαεννιά νίκες στις δεκαεννιά συμμετοχές έχοντας κατακτήσει τα πάντα στις κούρσες της Αμερικής. Ακόμα και στον χώρο της μουσικής, το  άλμπουμ των Police, "Zenyatta Mondata" , έγινε κάποτε  το Νο1 σε Αγγλία και Αυστραλία, ίσως το έχει το όνομα. Μετά την νίκη της στο Μπρήντερ'ς Καπ για φοράδες δοκίμασε  τη επόμενη χρονιά στο "Κλάσσικ" τρέχοντας κόντρα στα αρσενικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Τζίο Πόντι και έγινε η πρώτη φοράδα στην ιστορία που το κατέκτησε, σε συνθετικό στίβο που ευνοούσε αυτήν και όχι τον Τζίο.  Φέτος θα δοκίμαζε να γίνει το πρώτο άλογο που θα κέρδιζε για δεύτερη φορά το "Κλάσσικ". Θα αγωνιζότανε σε τερφ στίβο ενώ ο Τζίο, έχοντας κι' αυτός ένα χρόνο παραπάνω στις πλάτες του, προτίμησε να τρέξει στο αγαπημένο του γκαζόν, στο μίλι, ακολουθώντας το πεπρωμένο του που τον έστελνε να αντιμετωπίσει την εξαιρετικά φορμαρισμένη Ευρωπαία τσάμπιον με το όνομα Γκολντικόβα. 

 GOLDIKOVA

Ο Τζίο Πόντι, ακολουθώντας ίσως μια παράδοση που ο ίδιος δημιούργησε, τερμάτισε δεύτερος επιτρέποντας στην Γκολντικόβα να έχει την τρίτη της επιτυχία σε κούρσα του Μπρήντερς Καπ, γεγονός πρωτοφανές έστω και άν καμία δεν ήταν στο "Κλάσσικ". Η ατυχία της ήταν ότι το ίδιο θα μπορούσε να πετύχει και η Ζενυάττα με το δεύτερο "Κλάσσικ¨" των πέντε εκατομμυρίων δολλαρίων και επειδή ήταν περίπου σίγουρο, κανείς δεν συγκινήθηκε ιδιαίτερα από το κατόρθωμά της εγκαίρως !.

Κάποια στιγμή επιτέλους το βίντεο με την ιπποδρομία ανέβηκε. Ως συνήθως, όταν έτρεχε η Ζενυάττα όλοι ασχολούνταν με αυτήν που ακολουθούσε τελευταία και όχι με τα άλογα που προπορεύονταν όπως γίνεται στις υπόλοιπες κούρσες :



Τα δάκρυα του Μάϊκ Σμιθ μετά την κούρσα και η ομολογία του ότι ένα δικό του λάθος στέρησε από την φοράδα του το αήττητο με μια διαφορά μικρότερη από ένα κεφάλι, ίσως ήταν  για το τέλος της δικής του καρριέρας. λογικό θα ήταν να ήθελε να τελειώσει με νίκη. Για την Ζενυάττα όμως αυτό δεν ήταν ήττα αλλά η καλύτερη απόδειξη πως ήταν το καλύτερο άλογο που πέρασε μέχρι τώρα από τους στίβους κι΄ας έχασε στην εικοστή και τελευταία συμμετοχή της καρριέρας της. Το άλογο που δημιούργησε ατελείωτα φαν κλαμπ και που προκαλούσε φρενίτιδα ενθουσιασμού με το ανεπανάληπτο φίνις της ή που σκορπούσε απλόχερα θέαμα στην προ της κούρσας επίδειξη χορεύοντας στον δικό της ρυθμό πέρασε στην Ιστορία με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας και την εμπειρία της ήττας σαν επιβεβαίωση της ανωτερότηττάς της. Την ευχαριστούμε για όσα προσέφερε κυρίως εκτός στίβου.
Ενα από τα μεγάλα επιτεύγματά της ήταν η διάψευση του περιβόητου αμερικάνικου ρητού "ο πρώτος είναι όλα και ο δεύτερος τίποτε", μια λάθος νοοτροπία αλλά με "πρακτικές" εφαρμογές. Μετά από αυτή την κούρσα όμως, όλοι ήταν με τον δεύτερο και αυτή η αλλαγή στον τρόπο που σκέφτονται οι Αμερικάνοι είναι το σπουδαιότερο πράγμα που πέτυχε η Ζενυάττα και ίσως κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.
Από τις δημοτικές και "αυτοδιοίκητες" εκλογές δεν περίμενε τίποτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: