Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Που πάμε ;;

Από τον ηλεκτρονικό τύπο αντιγράφω :

"Λίγη ώρα πριν αρχίσει η προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής (4/2) πρώτη παράσταση με τίτλο "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ", στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, στην Αθήνα, μια ομάδα άνω των σαράντα ατόμων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ.
Συγκεκριμένα, όπως λένε οι πληροφορίες, γύρω στις 9:10', πριν αρχίσει η παράσταση κι ενόσω ο κόσμος μαζεύονταν ακόμη, οι επιτιθέμενοι έσπασαν τις κεντρικές πόρτες, μπήκαν στο χώρο και πέταξαν τις βόμβες, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Μάλιστα, κατέστρεψαν και μέρος του σκηνικού. Νωρίτερα είχαν κατεβάσει τη μαρκίζα, ενώ μετά την επίθεση έφυγαν προς το σταθμό του μετρό, της Ακρόπολης.


Να σημειωθεί ότι τα άτομα της ομάδας που έκαναν την επίθεση φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού και κάποιοι έφεραν και διακριτικά των "ερυθρολεύκων"

Αφησα να περάσουν κάποιες ώρες πριν γράψω ώστε να κατασταλάξουν μέσα μου κάποιες σκέψεις. Πάντοτε θεωρούσα το ποδόσφαιρο περισσότερο σαν κοινωνικό φαινόμενο παρά αθλητικό, μέσω του οποίου περνάνε στο πλήθος ύπουλα ιδεολογίες, πολλές φορές αντίθετες με τα πιστεύω των οπαδών. Εξ άλλου δεν είναι ο μόνος τομέας που γίνεται αυτό, η καλύτερη προπαγανδιστική μέθοδος της Αμερικής ήταν ο Γουόλτ Ντίσνεύ με τους Μίκυ Μάους και Ντόναλντ Ντακ, συμπαθητικούς ήρωες, να νικάνε τους "κακούς" ιθαγενείς και να τους παίρνουν τον θησαυρό. Τέλεια ιδεολογική κάλυψη της πρόσφατης επίθεσης στο Ιράκ, τα  πιο παλιά  παραδείγματα αφθονούν. Εδώ βέβαια δεν έχουμε καρτούνς ούτε καν εθνικού επιπέδου -όπως οι Γάλλοι τον Αστερίξ- οπότε στρεφόμαστε στο ποδόσφαιρο και τις πρακτικές των προέδρων-λεφτάδων, να θυμίσω λίγο τις ένοπλες επιδείξεις ισχύος από τον τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού και νυν πρόεδρο της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος -τρομάρα της- "καπετάνιο" Γιώργο Βαρδινογιάννη ή την "παράγκα" του Κόκαλη για το ποθούμενο αποτέλεσμα. Τώρα βέβαια ο Παναθηναϊκός σαν ...πολυμετοχικός δεν προσφέρεται για  τέτοια πράγματα και το βάρος πέφτει στον Ολυμπιακό. 

 Ο εφοπλιστής πρόεδρος του ΟΣΦΠ με...λαϊκή αμφίεση προσέρχεται στο άδειο γήπεδο της Τούμπας υπό την προστασία 2500 αστυνομικών και ενός ελικοπτέρου !!

Με την ίδια μέθοδο και τηρουμένων κάποιων αναλογιών έχουν καταφέρει να υπάρχουν οργανωμένοι αριστεροί που την ίδια στιγμή είναι φανατικοί υποστηρικτές της ομάδας του εφοπλιστή, κεφαλαιοκράτη Μαρινάκη και να υπερηφανεύονται που αυτός με τα λεφτά του προσπαθεί να επιπλεύσει η ομάδα του καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου. Και δεν ανέχονται, όπως το "πρότυπό" τους, να αποκλείονται από το Κύπελλο από μια ομάδα που έχει το ένα έκτο του μπάτζετ του "θρύλου" και το κυριότερο δεν έχει έναν λεφτά ιδιοκτήτη αλλά περίπου είκοσι χιλιάδες μικρομετόχους. Τους προκαλεί τέτοιο μίσος που δεν "επιτρέπουν" το όνομα του ΠΑΟΚ ούτε στον τίτλο μιας θεατρικής παράστασης, διότι το έργο δεν έχει καμμία σχέση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πέτυχαν την αναβολή της πρεμιέρας, δεν νομίζω όμως ότι θα πετύχουν το κατέβασμα της παράστασης.


Το δυνάμωμα του ΠΑΟΚ με την άνοδο του Ζαγοράκη στην προεδρία έχει ανησυχήσει το κατεστημένο και όχι μόνο το ποδοσφαιρικό. Σε μιά εποχή που όλος ο κόσμος προσπαθεί από κάπου να πιαστεί και τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν τους εμπνευσμένους ηγέτες άλλων ετών, κοινωνικό πρότυπο μπορεί  να γίνει κάποιος σύλλογος, όσο και να φαίνεται παράξενο. Και φυσικά αυτό ενοχλεί. Και φυσικά οι φασιστικές νοοτροπίες που υπάρχουν στους συνδέσμους όλων των ομάδων με την ύπουλη βία εκφράζονται. Αλλά πρώτη φορά σε θέατρο.

  "Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του θεάτρου Μυρτώ Απαλοπούλου δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM πως οι βανδαλιστές ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού: «Τα άτομα δεν είχαν διακριτικά επάνω τους, αλλά ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού. Έσπαγαν τα πάντα και φώναζαν…εδώ είναι Πειραιάς, εδώ είναι λιμάνι "

 Ισως να ενόχλησε που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο συγκεκριμμένο ματς χωρίς κάποια εμπορική διαφήμηση στην φανέλλα του κάνοντας έτσι περισσότερο αισθητή την διαφορά του από τις άλλες ομάδες. Οι δράσεις της PAOKaction που εμφανίσθηκε στο στήθος των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ για το 2010-11 είναι οι εξής :

Το ότι ο Ζαγοράκης αρνήθηκε το χρίσμα πολλών κομμάτων δηλώνοντας ότι θέλει να είναι προέδρος όλων των φιλάθλων του ΠΑΟΚ διατηρώντας αλώβητο το λαϊκό του έρεισμα ίσως είναι μια ακόμα αιτία για το μίσος των τυφλωμένων οπαδών άλλων σωματείων για τον ΠΑΟΚ.
Οχι βέβαια πως δεν υπάρχουν "τυφλοί" και στις τάξεις των φανατικών του ΠΑΟΚ. Αλλά τουλάχιστον αυτοί δεν σπάνε θέατρα και διακρίνονται για το χιούμορ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: