Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τέλμα

.
Υδωρ μεν ο άνω θεός παρέχει, τα δε κοίλα πάντα τέλματα γίγνεται  (Ξενοφών)



Οι τελευταίες μου αναρτήσεις έχουν για θέμα το κοινωνικό φαινόμενο του ποδοσφαίρου και των αθλητών γιατί στην βαλτωμένη κοινωνική ζωή μας τουλάχιστον αυτοί είναι οι μόνοι που...τρέχουν. Οι αθλητές των άλλων ομαδικών αγωνισμάτων είναι περισσότερο στατικοί ενώ οι κατ' εξοχήν δρομείς, οι αθλητές του στίβου τέτοια εποχή κάνουν ... αγρανάπαυση.
Δεν θυμάμαι ποτέ ως τώρα στην ζωή μου τέτοιον...βάλτο. Ούτε επί χούντας δεν είχε ψαλλιδιστεί τόσο κάθε απόπειρα για να ταραχθούν τα νερά. Τώρα τα συνηθίσαμε όλα : τις δύο-τρεις μέρες την βδομάδα απεργία των ΜΜΜ, το μακρύ σαββατοκύριακο των φαρμακείων, τις επισκέψεις της τρόϊκας, το κλείσιμο των κεντρικών δρόμων το εσπέρας από τους (υψηλόμισθους) απεργούς (γιατί στους χαμηλόμισθους δεν περισσεύουν να απεργήσουν).
Ακόμα την απουσία πολιτικών ειδήσεων, μέχρι και οι αηδίες του Πάγκαλου σαν χιλιοειπωμένο ανέκδοτο ακούγονται. Οσο για τον Σαμαρά και την Αλέκα ή τον χέρι-χέρι, τι να πει κανείς για την πρωτοτυπία των δηλώσεών τους, ούτε οι ίδιοι δεν θα τις βλέπουν στην τηλεόραση !
Προσωπικά πιστεύω ότι η κυριότερη αιτία γι' αυτό το τέλμα είναι η αμορφωσιά των δημοσιογράφων. Κάποτε στα προσόντα τους ήταν η μόρφωση και η έκφραση του λόγου, τώρα λόγω τηλεόρασης είναι η εμφάνιση και το απύθμενο θράσος.
Κάθε τηλεοπτική περσόνα έχει την στήλη της στις εφημερίδες, οι οποίες τώρα πληρώνουν αυτή την κοντόφθαλμη επιλογή τους, να δίνουν δουλειά σε ντιντήδες και χαζογκόμενες αντί να ψάχνουν χαρισματικά για την δουλειά τους πρόσωπα όπως παλιά. Διότι ο καλός δημοσιογράφος παράγει ειδήσεις με τα άρθρα του, δεν σερφάρει στο διαδίκτυο να τις ψαρέψει. Ούτε ανοίγει μπλογκ (με ψευδώνυμο ή όχι - αν νομίζει ότι το ονοματεπώνυμό του "πουλάει" ) και ανταλλάσσει επισκέψεις με τους συναδέλφους του ή βάζει τους φίλους του να παίζουν το κοινό του.
Ολα αυτά ναι μεν έχουν ένα πομφολυγοειδές ξεκίνημα αλλά επειδή είναι χρονοβόρα που καιρός για ρεπορτάζ και ... ενημέρωση (!), ποιός να την κάνει αφού είναι όλοι απασχολημένοι στα του μπλογκ τους ; Η δε αέναη επανάληψη των ιδίων σκεπτικών και πρακτικών, κουράζει.
Τα ενημερωτικά σάιτς που ήρθαν να αντικαταστήσουν τις εφημερίδες πάσχουν από το ίδιο κακό, την έλλειψη ειδήσεων που είναι και η αιτία ύπαρξής τους.


Ως ανέφερε ο Ξενοφών δια την δημιουργίαν τέλματος χρεία εστί κοιλότητος. όταν δε αύτη  δεν πληρούται δι' εγκεφάλου, η βροχή προσπίπτουσα ...


Εβρεξε αρκετά τις τελευταίες μέρες...

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: