Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Ουρί ή οι αιτίες που "γέννησαν" τον χριστιανισμό και τον ισλαμισμό

Οπως έγραψε τελευταία η Καθημερινή μελετητές του Κορανίου εξετάζουν την περίπτωση η λέξη χούρι (στα ελληνικά το λέμε με γαλλική προφορά ουρί ) να μην σημαίνει γυναικείο πλάσμα αλλά... σταφύλια.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Αυτές οι δύο θρησκείες και ο ιουδαίσμός θεωρούνται θρησκείες εξ αποκαλύψεως, δηλαδή φανερώθηκε ο θεός στον Αβραάμ και του είπε ότι θα στείλει κάποτε τον Μεσσία να σώσει τον κόσμο. Οι Εβραίοι υποστηρίζουν ότι δεν ήλθε ακόμα, οι χριστιανοί ότι ήταν ο Ιησούς και οι μουσουλμάνοι ότι ήταν ο Μωάμεθ. Διαλιέχτε!!

Πέρα από αυτά όμως υπάρχουν και κοινωνικά φαινόμενα που ευνόησαν την δημιουργία των θρησκειών. Η γνώση γιά το πως γεννιούνται τα παιδιά μετέβαλε τις κοινωνίες από μητριαρχικές σε πατριαρχικές μιά που με τον θεσμό του γάμου (ανύπαρκτος σε μητριαρχικές κοινωνίες όπου τα παιδιά ανήκαν στις μητέρες τους ή κατόπιν σε κάποιον θεό, ανάλογα που υπηρετούσε η ιερόδουλη) ήταν δυνατόν να προσδιορίζεται ο πατέρας και να του "ανήκουν" τα παιδιά.

Με την κυριαρχία των Ρωμαίων επεβλήθη και το ρωμαϊκό δίκαιο όπου η γυναίκα ήταν res-rei, δηλαδή αντικείμενο. Οι γυναίκες λογικό ήταν να θέλουν να γίνουν άνθρωποι και τέτοια ευκαιρία τους έδωσε επίσημα ο χριστιανισμός με την πρώτη σύνοδό του το τριακόσια τόσο, στην Καζαμπλάνκα, όπου το μοναδικό θέμα που εξετάσθηκε ήταν αν η γυναίκα έχει ψυχή, με αίσια κατάληξη του αιτήματος. Λογικό ήταν όλες οι γυναίκες να ασπασθούν την νέα θρησκεία συμπαρασύροντας και τους άνδρες σε σημείο που ο Μέγας Κων/ος να την κάνει επίσημη θρησκεία του κράτους του και να γίνει Αγιος παρότι σε κάτι συζητήσεις έφαγε λάχανο την γυναίκα του και ένα γιό του που είχαν κάποιες αμφιβολίες γιά το νέο δόγμα.

Οπως συνήθως γίνεται οι καταπιεσμένες γυναίκες έπαιρναν τώρα εκδίκηση από τους άντρες. Φαίνεται ότι το παράκαναν ώστε όταν ο Μωάμεθ την ξαναυποβάθμισε (αλλά χωρίς να της πάρει τα κεκτημενα δηλαδή την ψυχή) να τύχει ευμενούς υποδοχής και έτσι να στεριώσει το δόγμα του με τα πιλάφια και τα ουρί.

Απο εκεί και πέρα όλες οι θρησκείες προσαρμόζονται στήν "επιστήμη" και την "κοινωνία"της εποχής. Ο πάπας έκαιγε στην πυρά όποιον πήγαινε κόντρα στον Αριστοτέλη αλλά στο τέλος ασπάσθηκε τις θεωρίες του Ιππαρχου με σάλτσα Κοπέρνικου. Σήμερα η καθολική εκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις στη φυσική προσπαθώντας να βρει το αμετάβλητο στοιχείο ώστε να το "ταυτίσει" με τον θεό. Αρχικά πήγε στην ύλη όταν είδε ότι χανότανε πήγε στην ενέργεια, χανότανε κι' αυτή, πέρασε στην ορμή, ενώ αρνούνται ακόμα -στηριζόμενοι στον Αϊνστάϊν- και σήμερα την κβαντομηχανική γιατί...δεν προβλέπει "θεό" αλλά πιθανότητες και παραβλέπουν ότι με τις θεωρίες του Αίνστάϊν τηλεόραση και κομπιούτερ...δεν υπάρχουν !!

Ανάλογα σήμερα με την τηλεόραση και τα κομπιούτερ δεν είναι δυνατόν να κρατήσεις τις μικρές μουσουλμάνες στο σκοτάδι. Πως δηλαδή οι άντρες θα έχουν τα ουρί τους κι' αυτές τίποτα ;

Μιά λύση είναι τα ουρί να διαβάζονται σήμερα σταφύλια, εγώ θα προτιμούσα ρόδια θέμα γούστου είναι, εξ άλλου και τα μήλα των Εσπερίδων ...πορτοκάλια ήσαν, πολλά αλλάζουν με τα χρόνια. Γι ' αυτό υπάρχουν οι μελετητές των γραπτών, ώστε να βρίσκουν πάντοτε αυτό που συμφέρει την καθεστικυία τάξη και γι' αυτό θεωρείται πιό ισχυρή η προφορική παράδοση και το εθιμικό δίκαιο. Διότι κάποιο θέμα παραμορφώνεται κατά το δοκούν του γράφοντος και ναι μεν scripta manent, αλλά μετά τα γραπτά ερμηνεύονται όπως θελει ο καθένας.

Σκεφτείτε ότι ο Σάχης της Περσίας είχε υποχρεώσει τους μελετητές της ιστορίας της Περσίας να αποδείξουν ότι ήταν απόγονος σε ευθεία γραμμή του Δαρείου. Μην σας φαίνεται παράξενο και...τριτοκοσμικό, και στην "πολιτισμένη" Ευρώπη όλοι οι εστεμμένοι της βαστάνε σόϊ είτε από τον Χριστό είτε από την Παναγία (ανάλογα το δόγμα) αλλά δεν το βροντοφωνάζουν κιόλας , μόνο ελέω Θεού βασιλιάδες λέγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: