Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Το πλήρωμα του χρόνου

.
Το μακράν καλύτερο άλογο που πέρασε ποτέ από τον ελληνικό ιππόδρομο λέγοταν (φυσικά)  ΠΑΟΚ

Στην φωτογραφία δεν είναι ο ΠΑΟΚ αλλά ένας διάσημος ...συνάδελφός του ο Secreteriat
Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ σε ώρα...δράσης, έτσι...έτρεχε


και έτσι τερμάτιζε !!





Το πλήρωμα του χρόνου είναι κάτι σαν αναγκαίο κακό, κάτι σαν τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις που προκύπτουν  σαν μοναδική επιλογή στον κατήφορο των συντηρητικών επιλογών, δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με συγκεκριμμένες χρονικές διάρκειες, απλά συμβαίνει, πολύ συχνά σε χώρες επιπέδου μπανανίας  ή "αναπτυσσόμενες"- το υπανάπτυκτες ακούγεται  άσχημα- και σπανιώτερα σε "αναπτυγμένες".
Σε κάποια περίεργη χώρα, που κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται, ακούσθηκε από σοσιαλιστικά χείλη πως θα πρέπει -επιτέλους- ο Ιππόδρομος να δοθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.
Ισως μαζί να ήρθαν και οι πειρατές ήταν μια αυθόρμητη σκέψη μου, μπερδεύοντας καπετάνιους με άλογα, εντελώς συμπτωματικά.
Σ' αυτήν την περίεργη χώρα ο ιππόδρομος λειτουργούσε "παρά θιν αλός" και ήταν τρομακτικά κερδοφόρος όπως όλες οι επιχειρήσεις που πουλάνε όνειρα και εισπράττουν ζεστό χρήμα. Κάποιοι ξεσηκώθηκαν και βρήκαν ότι ο Ιππόδρομος θα πρέπει να μετακομίσει για το καλό των αλόγων-αθλητών που έτρεχαν σε μικρό κυκλικό στίβο, ο καινούργιος θα ήταν περισσότερο ευθυγραμμισμένος.
Λέγε, λέγε το κοπέλλι, κάνει την κυρά και θέλει, προέκυψε ένας κανούργιος Ιππόδρομος, εντελώς μεσόγειος αυτή την φορά, μόλις επτακόσια μέτρα σε ευθεία από την τελευταία στάση του μετρό που κανένας ιθύνους νους δεν σκέφτηκε να επεκτείνει. Τα ατυχήματα λόγω στίβου των αλόγων διπλασιάστηκαν όπως επίσης τα μηνιαία έξοδα των αλόγων ενώ σύμφωνα με κάποιες φήμες η κατασκευή του στοίχισε 72 δις κάποιου περίεργου νομίσματος αλλά δεν παρελήφθη ουδέποτε από το κράτος λόγω κάποιων ατελειών.
Κάπου εκεί ενεφανίσθη ένας καπετάνιος, κατά δήλωσή του, και έκανε μια γενναιόδωρη προσφορά αγοράς έναντι 5 ολόκληρων δις από εκείνο το περίεργο νόμισμα...
Επειδή δεν είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου-με συγχωρείται κυβερνούσαν οι συντηρητικοί ήθελα να πω- η προσφορά δεν έγινε δεκτή, για να μην στενοχωρήσουν τον καπετάνιο όμως τον έκαναν αντιπρόεδρο  της Φιλίππου Ενώσεως μέχρι να μάθει την δουλειά και Πρόεδρο μόλις την έμαθε !
Εντελώς απρόσμενα όμως το μαγαζί από κερδοφόρο το γύρισε σε κάργα ζημιογόνο χωρίς κανένας να καταλάβει ποτέ το γιατί.
Αλλοι λένε ότι έχασε ένα κομμάτι της πελατείας του εξ αιτίας της δύσκολης προσέγγισης, άλλοι λένε ότι αυξήθηκε υπέρμετρα το προσωπικό, άλλοι ότι οφείλεται στα υπέρογκα έξοδα της Φιλίππου Ενώσεως και ειδικά του Προέδρου της, άντε να βρείς άκρη.
Η ουσία είναι ότι το "μαγαζί" απαξιώθηκε όσο δεν πάει άλλο έτσι ώστε το πλήρωμα του χρόνου-η σοσιαλιστική κυβέρνηση ήθελα να πώ- να προχωρήσει στην πώληση-ιδιωτικοποίηση.

Φαντασθείτε τώρα να  το αγοράσει ο...καπετάνιος !!!
Φαντασθείτε να προεκταθεί τώρα το μετρό ώστε να υπάρχει εύκολη προσέγγιση του κοινού !
Φαντασθείτε υπό "νέα" ή μάλλον "ανανεωμένη" διεύθυνση να ξαναγίνει κερδοφόρος !

Θα μου πείτε εδώ πήρε ο ...ΠΑΟ το  πρωτάθλημα !!

Με το ...πλήρωμα του χρόνου, όλα γίνονται !

7 σχόλια:

ApoStel είπε...

Γειά σου Τζι με τον ΠΑΟΚ σου, ομόσταυλο και συνονόματο του πολυνίκη των ιπποδρομιών, γνωστό και ως Αστραχάν του ποδοσφαίρου.
Βρε συ ,σας κόψανε 13ο-14ο μισθό, πάνε και τα επιδόματα,πως στην ευχή βγαίνεις και επενδύεις στα αλόγατα;
Ο καπετάνιος που λες, είναι πρόεδρος στην Φίλλιπο Ένωση ,όχι στον Ο.Δ.Ι.Ε που αυτός είναι ζημιογόνος.
Ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός είναι του 2007 και πραγματικά οι ζημιές είναι βαρβάτες ,27 εκ το 2007 , 21 εκ το 2006 και υποθέτω φέτος τα πράγματα θα είναι χειρότερα, ρίξε μια ματιά http://www.odie.gr/OikononikesKatastaseis/Pdf/ODIE_ISOL_08.pdf
δεν έχω γνώση του χώρου αλλά 1300 άτομα προσωπικό (δες τα προσθετα στοιχεία) σαν πολλά μου φαίνονται.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η Φίλλιπος Ένωση δε νομίζω ότι έχει σχέση με την χασούρα.
Αλήθεια βρε ,τι σόϊ μασώνοι είναι τούτοι; Τα μέλη τους λέει είναι ισόβια, νέα μέλη εκλέγονται μόνο από τα παλιά,ωραίοι οι μάγκες.

ApoStel είπε...

φίλος + ίππος ,σύνθετη λέξη ,τώρα πως την έγραψα έτσι ..ένας Παύλος (θεός) ξέρει.

Gee Pontius είπε...

Το ότι παρακολουθώ τα τεκταινόμενα δεν σημαίνει ότι...επενδύω κιόλας.
Οι ιπποδρομίες είναι μακράν πρώτο σπορ σε θεατές παγκοσμίως, στην Ιαπωνία και στο Χονγκ κονγκ διεξάγονται πολλές φορέςμς 150 000 θεατές. Εξ άλλου στο Ντουμπάϊ, στον τελειότερο ιπποδρόμιο του κόσμου το Μεϋντάν,δεν διεξάγεται στοίχημα!!!!!
Το νομικό πλαίσιο της διεξαγωγής των ιπποδρομών καθορίζεται από την Φ.Ε.Ε., ο ΟΔΙΕ είναι ανίσχυρος μπροστά της, η ΦΕΕ είναι όπως τα αντίστοιχα τζόκευς κλαμπ των προηγμένων χωρών κσι συνήθως διοικούνται από εκπροσώπους της αριστοκρατίας, ασνθρώπους υπεςράνω χρημάτων. Εδώ ο καβούριας κανόνισε να διεξάγονται έτσι οι ιπποδρομίες ώστε να κερδίζουν τα άλογα των κολλητών του διώχνοντας πολλούς αξιόλογους φιλίππους ιδιοκτήτες, άσε τις βρώμες που κυκλοφορούν σε σχέση με τις ουροληψίες για το ντόπιν κοντρόλ.
Εχε υπ' όψιν σου ότι όσο στην ΦΕΕ ήταν πρόεδροι αξιόλογοι άνθρωποι ο ιππόδρομος ήταν πιο κερδοφόρος από τον ΟΠΑΠ !!
Το κακό ξεκίνησε με τον Μαργαρίτη πρόεδρο ώσπου να μάθει τα πράγματα ο αντιπρόεδρος καβούριας
Από τα 1300 άτομα που λες ότι μισθοδοτούνται οι χίλιοι δεν ξέρουν ούτε ποιές μέρες λειτουργεί ο ιππόδρομος, είναι οι λεγομενοι τεχνικοί επιτετραμμένοι. Η πλειονότητα αυτών έχει κάποια σχέση με τον...Παναθηναϊκό ή την "οικογένεια", μέχρι και ο Λινοξυλάκης είναι τεχνικός επιτετραμμένος !
Υ.Γ. Ελπίζω να είδες το βίντεο- παραπομπή με έναν από τους πολλούς θριάμβους του ΠΑΟΚ.

Gee Pontius είπε...

Ξέχασα να σε πληροφορήσω ότι πριν τον "διορισμό" του σαν αντιπροέδρος, όχι μόνο μέλος της ΦΕΕ δεν ήταν αλλά δεν είχε περάσει ούτε απ' έξω από τον Ιππόδρομο

ApoStel είπε...

Τζι ,δε χρειάζονται επιχειρήματα για τις ικανότητες του Καβουρογιάννη, το ξέρω πολύ καλά, τουλάχιστον εμείς γλυτώσαμε; απ'αυτόν.
Στέκομαι όμως σε ένα σημείο, ο ΟΔΙΕ είναι δημόσιος οργανισμός, δε μπορώ να πιστέψω ότι το όργιο διορισμού αργόμισθων έχει γίνει με οπαδικά κριτήρια.
Μόνο που βλέπω στην σύνθεση των "αθανάτων" ονόματα όπως Δούκας,Κούβελος,Πολύδωρας και Κακλαμάνης (ο δήμαρχος σου,ντε)αλλού πάει το μυαλό μου.

Gee Pontius είπε...

Ολοι αυτοί οι...αθάνατοι που αναφέρεις ούτε ξέρουν που βρίσκεται ο ιππόδρομος, "ψηφίζουν" δε δια αντιπροσώπων με εξουσιοδοτήσεις.
Στην ΦΕΕ ενεργό λόγο έχουν ο Καβουργιάννης, οι Μαζοκοπάκης, Μυτιληναίος, Μαργαρίτης και υιός που θεωρούνται δικοί του, ο Σερπιέρης της ιππασίας και κάποιοι άλλοι "υπάλληλοι".
Σε καταλαβαίνω με τον ΟΔΙΕ, το βλέπεις τεχνοκρατικά.
Σε οπαδικό επίπεδο υπάρχει το επιχείρημα : ο Κοκαλης το στοίχημα και ο καπετάνιος τον ιππόδρομο, ουσιαστικά από τότε που μπήκε στην ΦΕΕ τον έχει κάνει τσιφλίκι του.
Απλώς τώρα που έφτασε το...πλήρωμα του χρόνου πρέπεινα απαξιωθεί εντελώς ώστε να είναι μικρό το τίμημα της αγοράς.
Σε όλες τις χώρες ο ιππόδρομος είναι απεικόνιση της (ανύπαρκτης στην Ελλάδα) κοινωνίας.
Και εδώ ο κόσμος δεν παίρνει χαμπάρι ότι κυβερνάνε δέκα φαμίλιες και πιστεύει ότι με την ψήφο του θα αλλάξει τα πράγματα.
Και όντως κάτι άλλαξε όταν ψήφισε το 81 ΠαΣοΚ : προστέθηκαν δυό-τρεις καινούργιες "οικογένειες"
στην πιάτσα !!

Gee Pontius είπε...

Επίσης να σου θυμίσω ότι ο ιωαννίδης όταν ανέλαβε είπε ότι θα κάνει κάθαρση και μετά όταν κατάλαβε με ποιόν θα κοντραρισθεί απαγόρευσε δτους υφισταμένους του να του ξαναμιλήσουν για ιππόδρομο μέχρι την λήξη της θητείας του. Την ίδια τακτική ακολουθούν και οι προηγούμενοι-επόμενοι υπουργοί και Γ.Γ. αθλητισμού